Presentation av Privata aktieportföljen!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag har skrivit om den många gånger tidigare, men eftersom jag ser hur många nya följare på Twitter som har kommit den senaste tiden + ett par hundra nya investeringsgalna människor som följer mitt mailutskick så tar jag det gärna igen:

Privata aktieportföljen är mina surt förvärvade pengar jag har sparat från månadslöner, eventuella lönebonusar, och annat som t.ex. när jag sålt något via Blocket eller Tradera. Oftast så blir det 5500kr (30% av min månadslön) som månadssparas in i portföljen.
Av någon anledning så värderar jag mina privata pengar mer än pengarna som jag äger via mitt företag. Därför har jag valt att satsa på lite (förhoppningsvis) tryggare Investmentbolag som grund i portföljen.
Investmentbolag jag äger än så länge: Investor, Kinnevik & Berkshire Hathaway.
Investmentbolag jag gärna äger: Lundbergföretagen (kan även vara intresserad av Latour & Melker Schörling)


DAGENS TIPS: Är du intresserad av att läsa mer om Investmentbolag? Jag har sammanställt en lista på alla Svenska + 8st investmentliknande bolag – Läs om bolagen här!


Tumregler:

  • Bolaget ska visa vinst
  • Bolaget ska vara marknadsledande eller mycket starkt varumärke
  • Minst 70% av portföljen ska bestå av kärninnehav
  • Varje enskilt kärninnehav skall helst stå för 7-15% av portföljen
  • Kärninnehaven skall dela ut pengar i form av aktieutdelning
  • Varje enskilt bolag bland övriga aktier skall helst stå för max 7% av portföljen. Om något innehav utvecklas mycket bra och går över 7% så kommer jag inte avyttra aktier för sakens skull, istället ökar jag varje månad i mina andra innehav för sprida exponeringen igen.

Till höger nedanför ser ni vilka innehav som har presterat bäst hittills under 2016 sedan jag köpte aktierna. Givetvis är det de mindre positionerna som har gått överlägset bäst, samtidigt som Apple och Hennes & Mauritz har gått sämst. OBS! Alla innehav visas inte i listan till höger.

innehavsfördelning

26,11% ( 32 613,00kr ) av portföljen består av likvida medel. Dessa tillsammans med månadssparandet på 5500kr ska spridas ut över augusti-september-oktober och kanske november. Sedan ska månadssparandet få rulla på som vanligt.
Det betyder att jag får handla aktier för cirka 15 000kr per månad fram tills sent i höst. Kul

Som det ser ut nu så kommer de mesta av dessa cirka 45-50 000kr gå till att öka investmentbolagens storlekar i portföljen. Även Skanska, Indutrade, Nepa och Activision Blizzard kommer att få sin beskärda del av kakan.

Du kan se Privata aktieportföljen mer detaljerat genom att klicka här!
Företagets aktieportföljs sammanställning kommer i ett separat inlägg!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se