LOADING

Type to search

Share

Idag, 29 mars 2018, har jag gjort årets uppdatering av min Privata balansräkning. Senast jag gjorde en var 7 februari 2017 och den går att läsa här. Jag har gjort om årets en del där jag har gjort värderingar på olika tillgångar/bolag i summor som själv tycker är rimligt. Inlägget från 2017 beskriver upplägget mycket bra och jag rekommenderar er att läsa det om ni inte förstår vad jag menar med en “Privat balansräkning”.

Jag är mycket väl medveten om att jag bör särskilja mitt helägda bolag och mina privata tillgångar, men jag trivdes bäst med att lista allt så som jag har gjort här nedanför. Längst ner i den gröna rutan kan ni se hur mycket kapital jag har privat och hur mycket som ägs via bolaget.

Givetvis stämmer inte uträkningen in på sista kronan, men jag tycker det är både roligt och lärorikt att se över kapitalet åtminstone en gång per år. Det gör att du får en bra koll på om det “går åt rätt håll”. Lägger även in en disclaimer på att hela uträkningen är mycket förenklad och även anpassad efter vad jag tyckte passade min personliga del för att kunna jämföra år till år. Gör din egen privata balansräkning och kommentera gärna nedanför hur ni ligger till. Bättre eller sämre än ni trodde!?

Min privata balansräkning 2018 ser ut såhär

Privat balansräkning 2018

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

2 Comments

 1. Kalle Kosing april 1, 2018

  Hej
  Nyfiken på hur du har värderat din bostad?
  Mvh,
  Kalle Kosing

  Svara
  1. västkustinvesteraren april 2, 2018

   Hej Kalle,
   det gjordes förenklat:
   – Senaste försäljningen i föreningen/huset är exakt likadan som vår. Dock har den sämsta läget i huset och vi har bästa/näst bästa. Jag valde att värdera vår bostadsrätt till samma pris som den för att vara på “säkra sidan”.

   Sedan har jag och sambon olika insatser och där har jag fått gå runt i kalkylen, men det har ingenting med själva värderingen att göra.

   Så kort och gott, uträkningen är förenklad men förhoppningsvis på rätt sida.

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *