LOADING

Type to search

Realty Income Corp – Nytt inköp !

Share

Realty Income Corp

Nytt inköp i portföljen!
I fredags blev det inköp av Realty Income Corp. Det är till och med så att Realty Income Corp har tagit en stor plats i portföljen, cirka 12%, direkt.
Realty Income Corp är en mindre spännande aktie att äga, men de delar alltid ut varje månad till sina ägare. Dessutom brukar bolaget höja direktavkastningen var tredje månad!

Realty Income Corp är ett fastighetsbolag av typen REIT. Det betyder att bolaget inte betalar någon skatt överhuvudtaget så länge de betalar ut minst 90% av FFO i utdelning. Realty Income Corp kallar sig “The Monthly Divided Company” och har delat ut aktieutdelningar till sina ägare varje månad i 45år i rad.

Realty Income Corp sedan 1994:

  • Betalat utdelning 553 gånger
  • Höjt utdelningen 78 gånger – från $0,9 (1994) till dagens utdelning (25 oktober 2015) $2,286 per år

För tillfället ligger utdelningen på $0,1905 per aktie i månaden (Totalt $2,286 per år). Dagens direktavkastning ligger på cirka 4,6% vid dagens kurs ($49,90).

Realty Income Corp förvärvar regelbundet nya fastigheter som man betalar med banklån, nya aktier och obligationer osv. Alla kostnader för fastigheterna betalas av hyresgästerna (försäkring och underhåll osv!) vilket leder till stabila intäkter och lägre risk!
Det är främst kommersiella fastigheter inom detaljhandeln runt om i USA där kontraktstiden för fastigheterna är i genomsnitt mellan 15-20 år långa.

Min plan är att hela tiden öka innehavet i aktien med i takt med att min portfölj växer. Jag tror och hoppas att Realty Income Corp är ett mycket stabilt bolag att ha i portföljen som en “grund” av stabila växande utdelningar. Läs gärna mitt andra inlägg om hur stor ränta på ränta effekten blir även för oss som småsparar!

Klicka här för att läsa mer om Realty Income Corp och köpa aktien hos Avanza!

Följ mig gärna på Twitter: @vastkust_invest 

Realty Income Corp

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *