Bitcoin har rusat ca +250% senaste året – nu kan du testa handla kryptovalutor gratis i ett demokonto på eToro.com (partner) eller läsa min artikel om hur du kan köpa kryptovalutor.

Realty Income Corp – Nytt inköp !

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Grundare av Västkustinvesteraren.se

Realty Income Corp

Nytt inköp i portföljen!
I fredags blev det inköp av Realty Income Corp. Det är till och med så att Realty Income Corp har tagit en stor plats i portföljen, cirka 12%, direkt.
Realty Income Corp är en mindre spännande aktie att äga, men de delar alltid ut varje månad till sina ägare. Dessutom brukar bolaget höja direktavkastningen var tredje månad!

Realty Income Corp är ett fastighetsbolag av typen REIT. Det betyder att bolaget inte betalar någon skatt överhuvudtaget så länge de betalar ut minst 90% av FFO i utdelning. Realty Income Corp kallar sig “The Monthly Divided Company” och har delat ut aktieutdelningar till sina ägare varje månad i 45år i rad.

Realty Income Corp sedan 1994:

  • Betalat utdelning 553 gånger
  • Höjt utdelningen 78 gånger – från $0,9 (1994) till dagens utdelning (25 oktober 2015) $2,286 per år

För tillfället ligger utdelningen på $0,1905 per aktie i månaden (Totalt $2,286 per år). Dagens direktavkastning ligger på cirka 4,6% vid dagens kurs ($49,90).

Realty Income Corp förvärvar regelbundet nya fastigheter som man betalar med banklån, nya aktier och obligationer osv. Alla kostnader för fastigheterna betalas av hyresgästerna (försäkring och underhåll osv!) vilket leder till stabila intäkter och lägre risk!
Det är främst kommersiella fastigheter inom detaljhandeln runt om i USA där kontraktstiden för fastigheterna är i genomsnitt mellan 15-20 år långa.

Min plan är att hela tiden öka innehavet i aktien med i takt med att min portfölj växer. Jag tror och hoppas att Realty Income Corp är ett mycket stabilt bolag att ha i portföljen som en “grund” av stabila växande utdelningar. Läs gärna mitt andra inlägg om hur stor ränta på ränta effekten blir även för oss som småsparar!

Klicka här för att läsa mer om Realty Income Corp och köpa aktien hos Avanza!

Följ mig gärna på Twitter: @vastkust_invest 

Realty Income Corp

Annons

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se