LOADING

Type to search

Riktigt tung dag på börsen – ett par kommentarer

Share

Igår, fredag, var en riktigt tung dag på börsen och portföljen visade en stängde -2,29% och jag tog helg en månadslön fattigare. Kraftigaste nedgång stod dessa bolag för:

 • Alphabet (Google) -5,28%
  Slog förväntningarna intäktsmässigt och kom in på 25,9 miljarder mot förväntade 25,6 miljarder dollar. Dock minskade intäkter per klick med 14% jämfört med samma period föregående år. Högt ställda förväntningar gjorde marknaden missnöjd när resultatet kom in lite lägre än förväntat.
 • Apple -4,34%
  Apple släppte sin rapport i torsdags efter börsens stängning och rapporterade en lägre försäljning av iPhone än väntat. VPA och intäkter slog dock förväntningarna. Guidningen för nästa kvartal ställdes ut lägre än förväntat.
 • Berkshire Hathaway – 4,07%
  Efter en kortare googling så hittar jag inget nämnvärt som pekar på en såpass kraftig nedgång som -4,00%. Har ni läsare något? Kommentera gärna isåfall.
 • Evolution Gaming -3,88%
  Jag kan inte hitta några större förändringar än att Nordea sänkte sin rek från Köp till Behåll. Dock gått mycket starkt och det kanske bara är sunt med en rekyl.
 • Microsoft -2,63%
  Överraskade marknaden med en stark rapport och framtidshoppet Azure (Microsoft molntjänst) växer mycket snabbt och är nu tvåa på marknaden bakom Amazon Web Services.
 • Activision Blizzard -2,63%
  Släpper sin rapport den 8 februari och verkar bara ha dragits med ner i fallet när resten av börsen, och framförallt tech-sektor, tog stryk. Förväntas att rapportera ungefär samma resultat som i samma kvartal för ett år sedan.

Som ni förstår så var det framförallt de amerikanska tech-innehaven, min favoritsektor, som fick sig en kraftig käftsmäll. Det innebär även att mina portföljer fick smaka på nedgången. Nu blir det till att fundera på om jag ska sitta still i båten eller använda en del av mina 33% likvider för att fylla på i något av innehaven.
Hur gör ni? Vad fyller ni på med nästa vecka?

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

3 Comments

 1. Investeringstankar februari 3, 2018

  Sitter själv med Apple och funderar på att fylla på. Att dollarn är på låga nivåer gör caset starkare men samtidigt är kursen fortfarande inte så långt ifrån ATH.

  Svara
  1. västkustinvesteraren februari 4, 2018

   Instämmer helt i dina tankar…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *