LOADING

Type to search

Riktmärke/Exempel på företagets nya utdelningsportfölj !

Share

Jag har senaste veckan samlat ihop intressanta bolag, sorterat bort bolag och gjort om detta flera gånger fram och tillbaka. Nu har jag kommit fram till att lägga grunden till företagets utdelningsportfölj på ett ungefär som grafiken nedanför;

företages utdelningsportfölj

Grafik lånad från z2036.blogspot.se

Som ni vet sedan innan så har jag 50 000kr att grunda portföljen med. Vad tror ni, borde man investera i 5-10 aktier detta året i större summor eller ska jag grunda portföljen som den ser ut ovanför? Alltså 18 bolag viktade på ett ungefär lika…

Vad tycker ni? Tips på bolag som jag borde titta närmare på?

Läs mer om bolagen:

Tips på andra läsvärda inlägg:

Såhär skulle jag investera 100 000kr!
Bygg din egen pengamaskin!
Bästa utdelningsaktierna
Min privata aktieportfölj
Företagets aktieportfölj
Dividend ALL-STARS (Bloggserie om stabila utdelningsbolag)

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

11 Comments

 1. Johan februari 22, 2016

  Hej,
  Jag håller i dagsläget på att lägga grunden till en utdelningsportfölj med mycket lång sparsikt, med en ingångssumma lik din. Jag undrar lite hur du resonerar kring fördelningen av aktier med hög avkastning och utdelningstillväxt. Jag antar att din horisont inte kan vara särskilt mycket kortare än min så jag är fundersam över om det inte känns lite väl ivrigt med nästan 6% i direktavkastning vid start? För övrigt har du en intressant blogg och jag tror på bolagen du har valt till din nya portfölj.

  Mvh,
  Johan

  Svara
  1. Jesus februari 22, 2016

   Håller med ovanstående. Fina innehav. Har själv nyligen tankat både Omega, Emerson och AT&T. Har en yield på 4%-ish i min portfölj med sikte på att komma upp till minst 5%. Men eftersom jag har så lång sparhorisont(30 år) så känner jag ingen stress med yielden inledningsvis.

   1. västkustinvesteraren februari 23, 2016

    Tack för input “Johan & Jesus”!
    Ni har absolut en poäng med att vikta portföljen lite mer åt utdelningstillväxtens håll. Ska ta med mig detta i nästa steg.

    Vad har ni för favoritbolag?

    Mvh VKI

    1. Johan februari 23, 2016

     Har kikat mycket på JM, Haldex, Duni, Sandvik och Atlas Copco, men även ett flertal som du listar i inlägget, inför portföljstarten. Tror att dessa har en trevlig potential i både utdelningstillväxt och kursutveckling i framtiden. Fin rea får vi på börsen nu också om man har lite is i magen.
     Lycka till och tack själv, för intressant bloggande.

     Mvh,
     Johan

 2. Cykelpete februari 22, 2016

  Ser ut som en välbalanserad portfölj. Är själv investerad i Betsson, Unibet, Investor & HiQ.

  Ett som det ser ut ganska undervärderat bolag med mycket hög utdelning att kolla närmare på är Ocean Yield (OCY). Startat av Aker & Kjell Inge Rökke är största ägaren, delar ut 11,8% kvartalsvis. Jag köpte en post idag tack vare att dom delar ut i Mars, Juni, September & December för att balansera upp de låga utdelningarna i Juni & December och få ett jämnare cashflow.

  Svara
 3. Fregatt februari 23, 2016

  Angående frågan på antal bolag gillar jag att ha max 10 bolag i portföljen för att kunna följa dem tillräckligt bra men här finnns såklart olika strategier som alla funkar men beror på vem man är som person, kunskap man har samt vilka typer av bolag, syfte osv

  Angående bolagen så har jag inte bra koll på alla men på minus sidan så är det i min mening Betsson men kan vara att jag är anti dem i grunden. Likadant är jag inte så förtjust i preferensaktier så de hoppar jag i regel. På plus sidan är absolut Starbucks & HM i en långsiktig portfölj.

  Jag själv har tre huvud portföljer där en är tradingportfölj, där har jag som regel inga innehav över natten men ibland kan jag ha något innehav ett antal dagar (inga innehav i nuläget).
  Andra portföljen är swingportföljen, där har jag i nuläget sex innehav och i denna portföljen är tidshorisonten allt ifrån ett antal dagar till ett par år.
  tredje portföljen är den långsiktiga (10+ år) och här vill jag ha större bra bolag som man kan lägga i den berömda byrålådan, jag har hellre större belopp i färre bolag och här har jag i nuläget bara Starbucks och H&M men ett tredje bolag skall köpas in denna veckan, inte klart vilket än.

  Lycka till

  Svara
  1. Fregatt februari 23, 2016

   Intressanta bolag jag tittat på ikväll för att göra ett inköp i veckan i den långa portföljen är följande:

   Apple
   Beijer Alma
   Clas Ohlson
   General Electric
   Genuine Parts Company
   Investor
   Johnson & Johnson
   Motorola Solutions

   Allltid svårt och kul att välja:)

   1. västkustinvesteraren februari 23, 2016

    Eller hur, det är självklart det svåra i valen som gör det kul!

    Lycka till!

    Mvh VKI

  2. västkustinvesteraren februari 23, 2016

   Kul att du utvecklar din kommentar så pass mycket!

   Det klart att jag givetvis i grunden hellre äger stamaktier också, dock hade jag velat få till företagets portfölj till en riktig pengamaskin gällande utdelningar och det är svårt i dagens läge att få upp direktavkastningen utan att kasta in ett par preffar eller REITs…

   Dock kommer det endast vara stamaktier i min privata portfölj.

   Tittat något på LVMH? Jag tycker det känns som ett spännande bolag/koncept. Jag skrev ett inlägg om dem som du hittar under MENY > DIVIDEND ALL-STARS > LVMH.

   Lycka till med ditt tredje inköp!

   1. Fregatt februari 25, 2016

    Nej har inte tittat på LVMH men efter att ha läst ditt inlägg så skall jag ta mig en titt när jag har tid framöver.

    Mitt tredje inköp i “byrålådan” blev Motorola Solutions, får utvärdera det köpet om 10år;)

    1. västkustinvesteraren februari 25, 2016

     Kul att du återkopplar! 🙂

     Jag har väldigt dålig koll på Motorola… har du någon kort hisspitch till varför du slog till på bolaget?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *