Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Rycker en del i köpknappen…

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Börsen har fortsatt volatilt och det kan givetvis både innebära köpläge och att du lyckas köpa grisen i säcken vid en fortsatt längre nedgång. Men räknas det verkligen som en gris i säcken om det är ett så kallat “kvalitétsbolag” du köper? På kort sikt kanske, men på lång sikt bör det ändå löna sig.

I mitt senaste inlägg för ca 10 dagar sedan så skrev jag att bolag som LVMH, Investor och Kinnevik ligger närmast köpknappen. Nu har ytterligare två bolag hittat dig. Evolution Gaming och Apple. Vad har alla fem ovan nämnda bolag gemensamt? Kvalité och bra historik.

Evolution Gaming

EVO är ner cirka 23-25% sedan toppen i slutet av Juli. Enligt genomsnittsvärden från de analytiker som bevakar bolaget så värderas bolaget nu till PE 19 på 2019 års estimat respektive PE 17 för 2020 års. EVO är mitt näst största innehav om alla portföljer räknas ihop och jag är därmed försiktig när det gäller att öka innehavet. Står just nu för 9%.

Apple

Fortsatt stökigt runt importtullar och det är oerhört svårt att sia om hur det kommer att sluta. Apple är precis som EVO ner över 20% från sin toppnotering i början av oktober. Inga små summor i börsvärde som försvunnit på kort tid…
Jag kommer med största sannolikhet att köpa ett knippe Apple-aktier inom en snar framtid.

apple

Övriga bolag som har haft det tufft på sista tiden...

lvmh

LVMH

Även LVMH har problem med diskussioner och spekulationer kring nya tullar i främst Asien. Skakigt och bolaget är ner närmare -20% från toppen. 

kinnevik

Kinnevik

Kinnevik är ett av de svåraste investmentbolagen att förstå sig på. De har överlägset störst exponering mot Millicom och Zalando i portföljen samtidigt som de äger aktier i mindre techfokuserade bolag utan betydande vinster idag. Kan dessa mindre innahav växa till sig, visa lönsamhet och skalbarhet i framtiden?

För att förtydliga så har jag inte köpt aktier i något av bolagen sedan oktober, då köpte jag en del LVMH. Kassan ligger på 31%, men jag känner ingen stress för att spendera pengarna. Andelen likvider får mig att sova gott om natten när det är skakigt, trots att många studier visar på att du bör ligga fullt investerad hela tiden om du har en lång tidshorisont.

Har ni köpt något under den skakiga hösten? Vad ligger närmast till hands?
Här kan ni se mina aktieportföljer och tillgångar.

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se