Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Sålt allt i den amerikanska jättekedjan

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag sålde igår hela mitt innehav i Starbucks. Varken bolaget eller aktien har utvecklats åt det håller jag önskade mig och mina ca 3 år som aktieägare slutade med -9,00% i avkastning. Ett par av de punkter som gör att jag tillslut väljer att släppa bolaget är:

 • Försäljningstillväxten i både USA och Kina har börjat sakta in
 • Q1 (+6%) och Q2 (+4%) visade positiv försäljningstillväxt, men Q3 visade faktiskt -2%(!). Det är givetvis oroande då Kina ses av många som Starbucks framtida tillväxtmarknad.
 • Starbucks management har gått ut med att bolaget konkurrenter har sänkt sina priser och att bolagets trafik i caféerna har påverkats negativt av det
 • Det ska dock tilläggas att bolaget nu handlas till PE16 (TTM) jämfört med de PE25-30 som bolaget har värderats till de senaste 5 åren.
 • Läs mer om Starbucks hos Avanza!

starbucks historik

Bolaget och aktierna ägdes genom Privata aktieportföljen och jag har nu ca 9% likvider i portföljen som ska placeras. Just nu lutar det mot att ta en position i Catena Media även i Privata aktieportföljen (ägs redan genom Företagets Tillväxtportfölj). Ett annat alternativ kan vara att nöja mig med de 11st bolag jag äger i portföljen och istället öka i dessa. Såhär ser Privata aktieportföljen ut:

 

 

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

4 svar

 1. Det var glädjande att höra, höll jag på att säga 🙂 Jag tittade på SB senast för några år sedan, men fann det för dyrt och därmed inte attraktivt. Ibland får man in några rätt alltså. Jag reflekterade även över den i mitt tycke galna prisbilden på den “kaffe” de säljer. Någonstans går folks smärtgräns för denna egentligen helt onödiga produkt.
  mvh
  https://investera-pengar.blogspot.com/

 2. Jag har tyvärr inte tittat något närmare på J&J, men många verkar positiva till bolaget sett till stabilitet. Äger du själv aktier? Några åsikter om bolaget?

  Mvh VKI

 3. Hehe ja, det gäller bara att ha fler rätt än fel… 😉

  Jag håller med, produkten är för högt prissatt enligt mig själv. Dock fungerar det onekligen och deras kunder älskar trots allt att kunna bära en stor latte i axelhöjd för att “visa upp” varumärket och sig själva…

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se