LOADING

Type to search

Sålt allt i ett amerikanskt innehav

Share

Jag har under de senaste dagarna sålt alla aktier i Berkshire Hathaway. Flera olika faktorer spelar in men tre av de största har kanske med premievärderingen, USA och Warren Buffet själv att göra. Dessutom tackar jag för en uppgång på ca +30%.

Mr Buffet
Buffet är till åren och jag kan bara spekulera i vad både en pension eller en eventuell bortgång skulle innebära för kursen. Jag säger absolut inte att det kommer vara dåligt för bolaget, men sannolikheten är hög att det blir stökigt ett tag innan de som tar över vinner förtroende bland investerare.

Premievärdering
Jag har försökt hitta en färsk siffra på hur mycket premie bolaget handlas till, men har inte nått någon framgång då alla siffror jag har stött på är 6-12 månader gamla. Någon som sitter på någon bra länk eller information så får ni gärna dela med er av det här nedanför.

Exponeringen
Tredje anledningen är att jag vill minska min stora exponering mot USA och öka den Svenska. Berkshire Hathaway ägdes i Privata aktieportföljen som just nu ligger som likvider. De bolag jag tittar på för att öka innehavet i är följande:

Fortnox
SEB
Castellum

Läs mer om Berkshire Hathaway hos Avanza!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

2 Comments

 1. Bengt Markusson mars 17, 2018

  Låter klokt! Själv har jag börjat intressera mig för REIT-aktier och har satsat en del på dessa.

  Svara
  1. västkustinvesteraren mars 19, 2018

   Hej Bengt,
   jag håller med om att REIT-varianterna är intressanta. Dock tycker jag dessa är mycket svåra att förstå 100% och har därför valt att hålla mig undan tillsvidare.

   Lycka till! 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *