LOADING

Type to search

Sålt hela innehavet i Shopify

Share

Igår sålde jag hela mitt innehav i Shopify vilket har visat sig varit mycket dålig timing. Aktien har idag, i skrivande stund,  stigit +11% då bolaget redovisade en bättre Q3 rapport än väntat. Givetvis mycket surt, men jag fegade och plockade hem en vinst på cirka +70%. Nu finns det istället kapital att placera någon annanstans.

Jag har skrivit om Shopify tidigare och jag vill påpeka det ännu en gång; jag använder deras tjänster varje dag i två bolag och är mycket nöjd med deras plattform och deras App store. Tack vare alla prenumerationsavgifter så får bolaget ett otroligt jämnt och fint flöde av intäkter varje månad.

Jag har dock valt att sälja då värderingen är otroligt hög och jag tror att risken är mycket stor att bolaget kan ta mycket stryk (vilket de redan har gjort senaste tiden) om börsen fortsätter att vara skakig. Istället för att finnas i portföljen så fick bolaget nu en plats i Bevakningslistan där jag definitivt kan vara intresserad framåt om rörelsen fortsätter att utvecklas i rätt riktning samtidigt som värderingen skulle kunna komma ner.

shopify

Som ni ser här ovanför så missade jag grovt med att träffa topparna men tack vare inköp på runt 80 kr så blev avkastningen ändå fantastisk på lite över ett år. Jag har nu istället cirka 6% likvider i Företagets Tillväxtportfölj att placera. Just nu har jag inga nya bolag jag är speciellt intresserad av, istället är jag mer sugen på att öka i vissa befintliga om börsen fortsätter att vara sur. Här nedanför kan ni se portföljen:

Företagets Tillväxtportfölj

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *