Sålt hela innehavet i Shopify

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Igår sålde jag hela mitt innehav i Shopify vilket har visat sig varit mycket dålig timing. Aktien har idag, i skrivande stund,  stigit +11% då bolaget redovisade en bättre Q3 rapport än väntat. Givetvis mycket surt, men jag fegade och plockade hem en vinst på cirka +70%. Nu finns det istället kapital att placera någon annanstans.

Jag har skrivit om Shopify tidigare och jag vill påpeka det ännu en gång; jag använder deras tjänster varje dag i två bolag och är mycket nöjd med deras plattform och deras App store. Tack vare alla prenumerationsavgifter så får bolaget ett otroligt jämnt och fint flöde av intäkter varje månad.

Jag har dock valt att sälja då värderingen är otroligt hög och jag tror att risken är mycket stor att bolaget kan ta mycket stryk (vilket de redan har gjort senaste tiden) om börsen fortsätter att vara skakig. Istället för att finnas i portföljen så fick bolaget nu en plats i Bevakningslistan där jag definitivt kan vara intresserad framåt om rörelsen fortsätter att utvecklas i rätt riktning samtidigt som värderingen skulle kunna komma ner.

shopify

Som ni ser här ovanför så missade jag grovt med att träffa topparna men tack vare inköp på runt 80 kr så blev avkastningen ändå fantastisk på lite över ett år. Jag har nu istället cirka 6% likvider i Företagets Tillväxtportfölj att placera. Just nu har jag inga nya bolag jag är speciellt intresserad av, istället är jag mer sugen på att öka i vissa befintliga om börsen fortsätter att vara sur. Här nedanför kan ni se portföljen:

Företagets Tillväxtportfölj

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Gillar du det du läser?
Prenumerera kostnadsfritt på mina framtida artiklar:
TIPS!

Visa uppskattning genom att dela artikeln…

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se