LOADING

Type to search

Sålt sista delen i Tourn för att öka innehavet i LeoVegas

Share

Jag har fortsatt att köpa aktier och förutom köpen i veckan (Apple, Kinnevik, Investor, Latour, Microsoft och SEB) så har jag nu sålt ut sista delen i Tourn. Istället har jag valt att använda kapitalet till att öka innehavet i LeoVegas (skrev om att det var på g här). I en tid där marknaden för influencers har exploderat så hade jag hoppats på att även Tourn skulle kunna tjäna mer pengar, men jag tycker istället att bolaget växer för långsamt för sin värdering och väljer därför att släppa aktien helt.

aktieblogg

Företagets Tillväxtportfölj

LeoVegas står nu för 6,4% (näst minsta innehavet i ljusblå färg) av Företagets Tillväxtportfölj. Bolagets aktiekurs har varit mycket volatil det senaste och det blir spännande att se vart kursen tar vägen framåt. Carnegie Investmentbank (CAR) släppte i veckan en ny rapport där de upprepade sin köprek och gav en riktkurs på 100kr. Jag har tyvärr ingen länk till analysen, men Niklas Ramstedt (@ramlars77 på Twitter) har ställt upp ett par bullets för er:

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

2 Comments

 1. Simon juli 17, 2018

  Jag undrar av fundersamhet hur du tänker när du har Shopify i portföljen men säljer Tourn? Värderingen på Shopify är över P/S 10. P/S!
  Consensus på tillväxten är sådär 30-40% per år: http://www.4-traders.com/SHOPIFY-INC-US-22283351/financials/

  Tourns P/S är nånstans 1-2, med liknande tillväxt.

  Svara
  1. västkustinvesteraren juli 17, 2018

   Tjenare Simon,
   instämmer givetvis helt med att Shopify är skyhögt värderat.
   När jag tog in bolaget i portföljen så stod innehavet för endast ett par procent. Nu ganska exakt ett år senare så har jag fått +102% avkastning och har redan skalat ner innehavet en gång i maj 2018 (sålde för ungefär lika mycket som jag köpte för första gången). Det innebär att innehavet jag har nu är skapat av avkastningen bolaget/aktien har gett mig.

   Jag har dock svårt att släppa bolaget då jag både älskar affärsmodellen (mycket återkommande intäkter och chans till extrem skalbarhet) + att jag själv är supernöjd kund med två stycken webbutiker.

   Bolaget ligger som sagt i “Tillväxtportföljen”, är otroligt högt värderat men jag har ändå svårt att släppa aktien. Känslor inblandade? Ja, faktiskt en del eftersom jag själv är en supernöjd kund. Så se till att inte rygga 😉

   Ha en go kväll!
   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *