Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Samarbetspartners och rekommenderade länkar

Försöker du hänga med i finansvärlden men vet inte riktigt vart du ska börja eller vart du enklast hittar informationen om dina investeringar? På denna sida har vi listat många användbara länkar för att både förenkla och förbättra dina investeringar! Det kan vara allt från datumen för dina bolagsstämmor till tips på hur du sparar till dina barn. Vi länkar även till andra smarta tjänster runtom på nätet så som t.ex. de bästa finanstidningarna och tjänsten Börsdata där du hittar svenska bolags nyckeltal och finansiella data.

PARTNERS

 • Resursbank.se
  Låna pengar, spara pengar eller välj bland flera olika sorters kreditkort.
 • Börsdata.se
  Sveriges bästa tjänst för dig som vill hitta nyckeltal och finansielldata för aktier
 • Papertown.se
  Posters och tavlor tryckta på premiumpapper i Sverige
 • Privatlån24
  Jämför lån och låna pengar online

FINANSIELLA KALENDRAR

Finansiella kalendrar hjälper dig att få en bra och enkel överblick på hur och när något sker. Vi rekommenderar framförallt kalendern för Kommande bolagsrapporter, Kommande aktieutdelningar och Kommande nyintroduktioner. Länkarna är samarbetslänkar till Avanzas gratistjänster.

NÄTMÄKLARE

Bland nätmäklarna så står Avanza och Nordnet i en helt egen klass. Båda erbjuder ungefär lika courtage men Avanza utklassar Nordnet när det kommer till användarvänlighet och gränssnitt både på hemsidan och i mobilen. Vi använder själva Avanza och rekommenderar dig varmt att välja banken som din nätmäklare!
Vi rekommenderar att du jämför nätmäklare innan du öppnar ett konto.

Vill du jämföra nätmäklarnas courtage m.m. så rekommenderar vi gratistjänsten Compricer!

SPARA PÅ RÄNTEKONTO

Är börsen ingenting för dig? Söker du en tryggare plats att placera ditt kapital men vill ändå att det ska växa? Då kan sparande på räntekonto vara något för dig. Här nedanför listar vi ett par banker som erbjuder högräntekonton, observera att alla inte erbjuder insättningsgaranti!

 • Avanza – upp till 0,94% ränta
 • ViaSpar – upp till 8,00% ränta
 • 4Spar – upp till 10,00% ränta
 • Lendify – ett alternativ till räntekonto kan vara Lendify som är en marknadsplats för privatlån. Här kan du låna ut dina pengar till andra privatpersoner med bra privatekonomi och få 2,5-8,0% ränta!
 • Sparlån – arbetar på samma sätt som Lendify och erbjuder cirka 8,2% avkastning

Vill du jämföra marknadens alla räntekonton så rekommenderar vi gratistjänsten Compricer!

ALTERNATIVA INVESTERINGAR

Alternativa investeringar kan vara något för dig som vill sprida dina risker och investera på andra sätt än börsen. Tack vare fintech så har det vuxit fram nya tjänster och plattformar som numera gör det möjligt att hitta alternativa investeringar med bra avkastning. Här är våra tre favoriter:

 • Lendify – Bygg din egen bankverksamhet genom att låna ut ditt kapital till privatpersoner med god ekonomi. 2,5-8,2% ränta!
 • Tessin – Direktinvestera i fastigheter tillsammans med andra och få en fantastisk avkastning på 9-13%
 • Pepins – Investera i onoterade lönsamma tillväxtbolag via Pepins plattform. Här finns ingen fast avkastning, men som exempel så nådde vi en +100% avkastning på vår investering i Alvestaglass under lite mer än första året.