LOADING

Type to search

Share

Aprils sammanfattning kommer ett par dagar sent, men jag vill försöka vara noga med att skriva ut månadssummeringar. Mycket för att jag själv verkligen får en liten överblick över vad jag har gjort och hur det har gått.

Korta händelser privata aktieportföljen:

Ökning av kapital genom månadssparande: 5500,00 kr
Portföljutveckling 2016 (t.o.m. 5 maj): -6,27% (OMXS30: -8,82%)
Portföljutveckling april: 0,07%
Utdelningar: 0,00 kr

Köp av aktier:

Sälj av aktier:

[ Klicka här för att se min privata aktieportfölj! ]


Korta händelser företagets aktieportfölj:

Ökning av kapital genom månadssparande: – (inget fast månadssparande i företagets portfölj)
Portföljutveckling 2016 (t.o.m. 5 maj): -2,32% (OMXS30: -8,82%)
Portföljutveckling: -0,28%
Utdelningar: 0,00 kr

Köp av aktier:

Sälj av aktier:

 • Inga försäljningar

[ Klicka här för att se företagets aktieportfölj! ]


Hur ser planen ut framöver?

Som jag har skrivit många gånger tidigare så försöker jag hålla i pengarna och inte göra några större inköp. Dessutom släppte Avanza nu i veckan gratis aktiehandel för de som har ett kapital på mindre än 40 000kr, fantastiskt! Detta tycker jag är extra bra då företagets portfölj än så länge inte har alla färdigskattade 50 000kr insatta på Avanzakontot. Än så länge har jag handlat för cirka 10 000,00 kr av de 50 000kr jag har skattat fram. Det betyder att jag tillsvidare handlar Stockholmsbörsen helt gratis! Läs mer om Avanzas fantastiska initiativ här!

Planen är att varje månad köpa för månadssparandet i privata aktieportföljen och försöka hålla i mina likvider (ca 40 000,00 kr) till augusti-oktober för att hoppas på en rejäl nedgång.

I företagets portfölj så är tanken att försöka sprida ut de 50 000kr jag skattat i jämn takt i cirka 4-5 månader, alltså cirka 10 000kr per månad. Förhoppningen är sedan att jag ska ha gjort en ytterligare vinst (från företagets verksamhet) tills hösten som jag kan använda för att köpa mer aktier till utdelningsportföljen. Det återstår att se, men året har börjat mycket bra!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

2 Comments

 1. Pontus maj 6, 2016

  Är det bra idé att ha så stor vikt i fastighetsbransch? Själv äger jag bara Klövern.

  Svara
  1. Hej Pontus,
   tack för feedback!

   Jag antar att du syftar på företagets portfölj då jag äger Castellum som enda renodlade fastighetsbolag i privata portföljen.

   I företagets portfölj så har jag än så länge två innehav inom fastighetsbranschen, Castellum & Saltängen. Eftersom planen är att äga cirka 30st bolag i utdelningsportföljen (företagets) så tycker jag inte exponeringen är så stor ännu. Dock är jag i uppbyggnadsfasen, därför är 2 av 6 bolag lite mycket exponering för tillfället men kommer inte vara så länge till!

   Vilka bolag har du mer i portföljen? 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *