Sammanfattning av veckan som har gått !

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Då var det dags att sammanfatta veckan som har gått och det blev 4 st blogginlägg:

Jag tog även in två nya bolag i Företagets aktieportfölj. Välkomna Investmentbolaget Latour och det Kanadensiska investmentbolaget Brookfield Asset Management!
Antalet ägare i Brookfield har nu stigit från 5 till 18 st sedan jag skrev om bolaget förra veckan. Kul! Jag hoppas alla har gjort sin egen analys så ni vet vad ni investerar era pengar i.

Jag har även startat konton hos Lendify och Tessin med tankar om att diversifiera mina investeringar i tjänster/produkter som inte är beroende av hur börsen går. Än så länge har jag inte gjort några investeringar, men det är alltid kul att öppna ett konto (som ändå är gratis) och titta runt lite för att se vad som finns.

Lendify erbjuder en tjänst där du lånar ut pengar till andra privatpersoner med god ekonomi men som behöver ett lån för exempelsvis en ny bil eller renovering. Här får du månatliga inkomster i form av amortering och ränta på dina pengar som du har lånat ut. Spännande koncept! Enligt Lendify så kommer totalavkastningen att ligga på 3,50-8,20% beroende på hur länge du kan tänka dig att låna ut pengar. Med hjälp av ränta på ränta effekten så kan du bygga din egna lilla bank med löpande inkomster.
Jag tror att minsta investering är 500kr.

Tessin erbjuder en tjänst där du, tillsammans med många andra, går ihop och äger aktier i nystartade bolag med ett specifikt intresse och mål. Det handlar om crowdfundade fastighetsinvesteringar och känns även detta mycket spännande. Detta är en tjänst som jag är intresserad av att testa. Minimi-investering ligger på 20 000 – 50 000kr beroende på projekt. Den förväntade avkastningen brukar ligga på 8,00-12,00%.

Givetvis finns det risker med alla sorters investeringar och min tanke är att kunna sprida dessa. Jag kommer att skatta fram en vinst i mitt eget bolag på 150-200 000kr i år och vet ännu inte om jag ska ta ut dessa som aktieutdelning (så mycket som möjligt) eller investera dessa i bolaget. Drömscenariot är att placera en del av dessa pengar i en så trevligt kallad “krigskassa”, antingen privat eller i bolaget. Problemet med Tessin och Lendify är att man måste binda kapitalet i minst 6-12 månader (beroende på projekt). Därför kan det vara riktigt tråkigt att sitta med låsta pengar vid en eventuell större nedgång på börsen.
Ett exempel är att dela upp 100 000kr i fem investeringar om 20 000kr/st och sprida ut dessa över året för att få ett utspritt kassaflöde i återbetalningar och räntor.

Privata portföljen steg fjuttiga +0,15% denna veckan medan SIX30 Return Index steg med +1,38%.
Företagets portfölj steg +3,16% (!) under veckan med Avensia som största dragloket.


Disclaimer: Jag äger aktier i Latour, Avensia och Brookfield Asset Management. Gör alltid din egen analys innan du investerar. Tänk på att det är dina surt förvärvade pengar som kan försvinna. Inlägget är inte sponsrat, men jag får en ersättning om ni skulle öppna ett konto via mina länkar.

 

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se