Sammanfattning första kvartalet 2016

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Då var första kvartalet färdigt och det är dags för en sammanfattning.
I början av 2016 valde jag att styra om i portföljerna då jag gjorde valet att behålla pengarna i företaget och investera dessa i en kapitalförsäkring. Denna kallas Företagets aktieportfölj och ni kan se den här.
Målet är att bygga en utdelningsmaskin för alla pengar jag får över och inte behöver i mitt aktiebolag. Tyvärr är enda köpet hittills H&M, men det finns en kassa på minst 50 000kr att handla för. Tanken är att vänta ut utdelningssäsongen och försöka ta positioner i aktierna efter att de förhoppningsvis har dippat en del.

För tillfället ser företagets aktieportfölj ut såhär:

[gdoc link=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1a32FsAeIb12wLf6-wyxt-mqRCiDCm76jHO_Oprjm6tg/edit?usp=sharing” height=”650″]

De bolag jag är mycket intresserad av att plocka in och ta positioner i hittar ni i min bevakningslista här nedanför:

[gdoc link=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1M9Sz_KuXA70YliGr-_N08K9GGpXd_24ldAVrFYv-b1g/edit?usp=sharing” height=”700″]Privata aktieportföljen blev även den “omformad” till att bli mer inriktad på bolag med stor utvecklingspotential. Men det är givetvis ett stort + i kanten om bolagen delar ut pengar. För tillfället äger jag aktier i privata portföljen för cirka 59 000kr och har likvider på cirka 30 000kr på Avanza och cirka 30 000kr utanför. Tyvärr kommer de pengar jag har utanför Avanza förmodligen behöva gå till nya möbler i nya lägenheten.

Såhär ser privata aktieportföljen ut:

[gdoc link=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uB9sjPpO8fViT_gG5gzhzAkkMI2G-YIQvq5jfG_b9hI/edit?usp=sharing” height=”650″]

I privata portföljen så vill jag bland annat fylla på med mer Transtema, Starbreeze & Investor för att vikta upp lite i portföljen. Jag har även en liten del av Activision Blizzard för att få exponering mot E-sporten och dess sjuka förväntade tillväxt. Jag ångrar att jag inte köpte på mig fler aktier på dippen som var just nu (jag har skrivit om bolaget här och ni kan läsa mer om bolaget hos Avanza här!)

Sammanfattning och mina tankar

Som ni ser så ligger jag på minus i år under 2016. Båda portföljerna är som sagt “nystartade” i år och har endast fått chansen  i pågående bear trend. Alltså är jag inte så missnöjd med resultatet ändå. Förhoppningen från min sida är trots allt att börsen fortsätter ner så jag kan köpa mer och fylla på de innehav jag redan har.

Jag känner mig lite som en “stockoholic” och önskar att jag kunde handlat aktier varje dag. Men jag försöker sitta ner i båten och förhoppningsvis kommer det blåsa upp till storm igen efter utdelningssäsongen…

Jag har även börjat arbeta med nya grafik som ni säkert har märkt. Uppdaterat exponeringen för privata och företagets aktieportfölj, min bevakningslista och mitt utdelningsschema. Jag hoppas att detta uppskattas av er läsare då ni kan få mer proportioner och syn på mina tankar och investeringar.


Rekommenderad läsning för er:

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se