LOADING

Type to search

Senaste tidens händelser i mina aktieportföljer!

Share

Söndag igen. Det innebär ett lugnt träningspass, premier league och en uppdatering här på bloggen.

Vad har hänt i min portfölj den senaste tiden?

Jo, jag har som ni vet valt att behålla mina pengar i bolaget och investera dessa genom en kapitalförsäkring. Företagets aktieportfölj kommer att vara riktad mot stabila “tråkiga” utdelningsaktier, exempel: eWork, WP Carey & Castellum.

Privata aktieportföljen kommer därför riktas mer mot tillväxtbolag som exempelvis Kopparbergs, Starbucks & Under Armour.

Jag “chansar lite”, eller så är det tvärtom att jag fegar lite, med att ligga 100% likvid i företagets aktieportfölj till senare i sommar/hösten då alla aktieutdelningar är avklarade här i Sverige. Jag hoppas givetvis på en fortsatt nedgång på börsen.
I privata aktieportföljen har jag sålt Zalaris, Saltängen Property Invest, Akelius Preferensaktie, HCP Inc. Alla med en liten vinst bortsett från HCP Inc.
Det betyder att jag ligger cirka 30% likvid i privata portföljen.

Bolag jag är intresserad av vid en eventuell kraftig nedgång (privata portföljen):

Jag har även fått utdelningar från HCP Inc, Starbucks och Apple Inc.

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

2 Comments

 1. Peder februari 28, 2016

  Jaså, du har sålt Saltängen? Jag funderar på att öka eller sätta v del av min månadsspar dit… 🙂

  Svara
  1. västkustinvesteraren februari 28, 2016

   Ja, men den kommer att inhandlas i Företagsportföljen ! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *