LOADING

Type to search

Shoppinglistan inför kommande volatila dagar…

Share

Söndagkväll och jag sitter framför OS-studion med datorn i knäet. Tittar över portföljerna och försöker skapa en plan på hur eventuella köp ska göras framöver så taktiken finns vid ytterligare skakiga dagar/perioder. Just nu ser portföljerna ut såhär:

Företagets Trygghetsportfölj (borde byta namn till “Storbolagsportföljen”)

Här ligger de stora drakarna i täten. De bolag som inte syns är Investor, Latour, Kinnevik, Starbucks och Microsoft. Tanken är att prioritera de svenska investmentbolagen för att få upp den svenska storleken av portföljen.
Borde köpa: Investor, Kinnevik & Latour
Vill köpa: Alibaba, Apple & Microsoft


Företagets Tillväxtportfölj:

Jag har valt att inte vara aktiv i Tillväxtportföljen på ett tag då innehaven har gått mycket bra (bortsett från Tourn) den senaste tiden. Portföljen startades för något år sedan med 100 000kr i startkapital. Tanken är att jag ska försöka hitta lite kortsiktigare case jämfört med de andra två portföljerna som är långsiktigt inriktade. Tillväxtportföljen är nu värd ca 137 000kr och har endast ett par hundralappar i likvida medel.

Köp/Sälj funderingar: Catena Media har växt till en väldigt stor position procentuellt sätt. Just nu är jag mycket nöjd med vad bolaget presterar så för tillfället kommer jag inte att minska min exponering trots att investeringsreglerna säger max 20% per innehav (finns dock en parantes nedskriven i regelverket; växer innehavet förbi 20% så behöver jag inte nödvändigtvis sälja, men jag får inte öka ännu mer).
Ett av mina absoluta favoritbolag är Fortnox och jag vill öka min exponering mot bolaget. Problemet är at jag inte har några likvider i portföljen. Sälja Activision Blizzard för att finansiera köp av Fortnox?


Privata aktieportföljen:

Privata aktieportföljen är mer inriktade på stora bolag som gärna får lämna en utdelning. Jag har den senaste tiden ökat innehaven i SEB, Skanska och Investor för att få upp direktavkastningen en del. Dock är den fortfarande mycket låg.

Köp & sälj tankar: Vill öka bolagen som bara utgör 4-6% av portföljen. Håller därför ögonen öppna när det kommer till LVMH, SEB & Berkshire Hathaway. Som jag skrev längre upp så vill jag få mer exponering mot Fortnox. Eventuellt byter jag ut ett amerikanskt bolag (förmodligen Activision Blizzard som bara utgör 3,42% av portföljen) och använder en del av kassan för att ta en position.


Vad har ni köpt i veckan? Vad har ni för planer framåt? Kommer ni att hänga på köpknappen vid eventuellt fler volatila perioder?

Min taktik kommer vara att genomföra små köp, men inte gå all in med mina cirka 33% likvider. Sover gott så länge kassan är 20-25%.

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *