Sitter ni på stridskassa? När börjar ni isåfall använda den?

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Som jag har nämnt flera gånger tidigare under sommaren och hösten så har jag suttit på en kassa runt 30%. Som ingen lär ha missat så är det just nu mycket skakigt på börserna och OMXS30 är ner ca -15% senaste tre månaderna samtidigt som Nasdaq är ner -20% och Dow Jones -18%. Då är den ständiga frågan; är vi inne i en korrektion eller en längre bear market? Historiskt så har en bear market varat i 1,4 år och snittat en nedgång på -41%…

Anledningen till inlägget är p.g.a @Lundaluppens tweet häromdagen (läs gärna de 92 kommenterar som följare har delat med sig av tankar):

Min uttänkta taktik har givetvis varit att sprida ut köpen över tid, men den stora frågan är givetvis: När bör man då börja aktivera krigskassan?
Kommentera gärna nedanför hur ni tänker angående krigskassa och köp nu under vintern!

Mina bevakningslistor för påfyllning/köp

Jag kommer förmodligen att börja köpa sakta efter nyår när jag vet om likviderna kommer att fyllas på i form av aktieutdelning från våra bolag…

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Gillar du det du läser?
Prenumerera kostnadsfritt på mina framtida artiklar:
TIPS!

Visa uppskattning genom att dela artikeln…

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

5 svar

  1. Jag har legat med ca 40% i aktier sedan juni. Låg på ca 75% dessförinnan. Nu har jag börjat aktivera mig lite och gjorde två köp häromdagen. Frågan är under hur lång tid jag ska sprida ut köpen på. Halvår lutar det åt.

  2. Jag sålde allt i höstas för att amortera på bolånet – cirka 900 000 kr. Ville säkra pengarna för ett kommande bostadsköp, så varför inte använda pengarna till amortering. Månadskostnaden sjönk som en sten. Nu ska jag börja på ny kula igen upp till miljonen. Tycker resan är minst lika rolig som målet. Så stridskassan blir min lön den närmaste tiden. Köpa på oavsett marknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se