LOADING

Type to search

Sitter ni på stridskassa? När börjar ni isåfall använda den?

Share

Som jag har nämnt flera gånger tidigare under sommaren och hösten så har jag suttit på en kassa runt 30%. Som ingen lär ha missat så är det just nu mycket skakigt på börserna och OMXS30 är ner ca -15% senaste tre månaderna samtidigt som Nasdaq är ner -20% och Dow Jones -18%. Då är den ständiga frågan; är vi inne i en korrektion eller en längre bear market? Historiskt så har en bear market varat i 1,4 år och snittat en nedgång på -41%…

Anledningen till inlägget är p.g.a @Lundaluppens tweet häromdagen (läs gärna de 92 kommenterar som följare har delat med sig av tankar):

Min uttänkta taktik har givetvis varit att sprida ut köpen över tid, men den stora frågan är givetvis: När bör man då börja aktivera krigskassan?
Kommentera gärna nedanför hur ni tänker angående krigskassa och köp nu under vintern!

Mina bevakningslistor för påfyllning/köp

Jag kommer förmodligen att börja köpa sakta efter nyår när jag vet om likviderna kommer att fyllas på i form av aktieutdelning från våra bolag…

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

5 Comments

 1. Joacim F december 25, 2018

  Jag har legat med ca 40% i aktier sedan juni. Låg på ca 75% dessförinnan. Nu har jag börjat aktivera mig lite och gjorde två köp häromdagen. Frågan är under hur lång tid jag ska sprida ut köpen på. Halvår lutar det åt.

  Svara
  1. Västkustinvesteraren december 31, 2018

   Grattis till en första bra timing och lycka till framåt med köpen! 🙂

 2. KTM december 28, 2018

  Tjenare!
  Sitter med 10.000 kr i likvider och är i princip fullinvesterad därigenom 🙂

  Svara
 3. Norska miljonen januari 12, 2019

  Jag sålde allt i höstas för att amortera på bolånet – cirka 900 000 kr. Ville säkra pengarna för ett kommande bostadsköp, så varför inte använda pengarna till amortering. Månadskostnaden sjönk som en sten. Nu ska jag börja på ny kula igen upp till miljonen. Tycker resan är minst lika rolig som målet. Så stridskassan blir min lön den närmaste tiden. Köpa på oavsett marknad.

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *