LOADING

Type to search

Skanska vinstvarnar och föreslår årets utdelning…

Share

Sitter på tåget upp till Stockholm, för att ställa ut med bolagets produkter på Formexmässan, och möts av en riktigt tråkig nyhet. Skanska går ut med en vinstvarning och föreslår en bibehållen utdelning på 8,25kr per aktie.

“Efter en strategisk översyn som påbörjades under hösten 2017 kommer Skanska att genomföra en omfattande omstrukturering för att förbättra lönsamheten. Den strategiska översynen och dess åtgärder belastar resultatet i fjärde kvartalet med totalt cirka 1,1 miljarder kronor, och cirka 600 miljoner i 2018”, skriver Skanska i ett pressmeddelande.

“Rörelseresultatet för helåret 2017 beräknas bli cirka 5,3 miljarder kronor, vilket motsvarar en vinst per aktie på 12 kronor. Styrelsen föreslår bibehållen utdelning om 8,25 kronor per aktie.” 

“För att förbättra lönsamheten kommer Skanska att minska verksamheten i de olönsamma affärsenheterna, öka fokus på kostnadskontroll och riskhantering. Skanska genomför också ett antal organisations- och ledarskapsförändringar. Som en följd av otillfredsställande resultat i flera av byggenheterna har Skanska beslutat om följande åtgärder: omstrukturera byggenheterna i Polen, lämna energisektorn i USA, fokusera på kärnverksamheten i UK och fortsätta anpassa verksamheten i Tjeckien till en tuffare marknad.”

Vinst per aktie landar på 12 kronor och om utdelningen bibehålls på 8,25 kronor så innebär det en utdelningsandel på 69%.

Skanska står just nu för ca 6,2% av Privata aktieportföljen och kommer med största sannolikhet ta en rejäl smäll idag. Jag kommer inte att sälja och beroende på hur kursen rör sig så kan jag komma till att öga mitt innehav.

Läs fler nyheter runt Skanskas vinstvarning hos Avanza!

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *