Snart säljer jag förmodligen allt i Privata aktieportföljen

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Precis som rubriken antyder så har jag nu tagit ett steg närmare när det gäller att avveckla alla aktieinnehav i Privata aktieportföljen. De senaste månaderna har jag arbetat cirka 70 timmar i veckan och jag tycker att det är riktigt kul. Speciellt nu när vi har flyt och allt går bra. Däremot är det tidskrävande och det blir väldigt svårt att lappa ihop arbete, sambo, vänner, träning och hobbys.

Som jag nämnt kort i flera av de senaste inläggen så har jag funderat på att avveckla Privata aktieportföljen och istället vikta över på ett automatiserat månadsspar i fonder. Det skulle isåfall frigöra ett par timmar här och där då jag t.ex. kan göra en avstämning per kvartal istället för att stirra mig blind på det bolagsspecifika nyhetsflödet varje dag.

Månadsspara 7000 kr i fondportföljen

Efter att vi höjt våra löner i bolaget vid nyårsskiftet så sparar jag just nu 7000 kr in i Privata aktieportföljen. Jag har tagit första steget genom att köpa den potentiella fondportföljen för 10,000 kr och även satt upp ett månadsspar i dessa fonderna på 7000 kr. Jag tänker att det får agera som att ta in en “bevakningsaktie” i portföljen. Alltså att känna av under låt säga  2-8 veckor om det känns som rätt beslut att göra rokaden och att det känns som rätt fondval.

Preliminära fondportföljen som jag har köpt ser ut som följande:

När säljer jag aktieinnehaven?

Jag har fortfarande inte kommit till insikten att det är en rokad som är 100% rätt väg att gå. Därför börjar jag med största sannolikhet lite mjukt och månadssparar i fonderna samtidigt som jag sakta viktar över från aktierna. Jag har fortfarande inte spikat en plan så det kommer förmodligen bli ett par säljomgångar under våren.
Se mina tre aktieportföljer här!

Företagets aktieportföljer...

När det kommer till företagets aktieportföljer så är “Företagets Trygghetsportfölj” viktad mot bolag som jag vill äga under många år framöver och jag känner inte att jag behöver ha lika bra koll på enskilda bolagen vecka ut och vecka in som i Privata portföljen. Målet för Företagets Trygghetsportfölj är att nå ett par hundra tusen kronor i utdelning varje år som i sin tur ska kunna delas ut årligen från företaget. 

Många av innehaven är samma i Företagets aktieportföljer och i den Privata aktieportföljen, men Privata portföljen har betydligt kortare tidshorisont.  Dessutom har inte Företagets aktieportfölj ett löpande månadsspar som ska placeras varje månad. Istället för portföljen nytt kapital 1-2 gånger per år och är därmed lättare att hantera tids och energimässigt.

När det kommer till Företagets Tillväxtportfölj så kommer jag fortsätta att förvalta den “aktivt” genom att placera det insatta kapitalet på 100,000 kr precis som jag känner och önskar (så länge jag håller mig till investeringsreglerna för portföljen).

Är du också intresserad av att testa på att driva eget företag? Jag rekommenderar dig isåfall att våga ta steget. För att känna på det så kan man börja med något mindre som du kan göra hemifrån på kvällar och helger. Läs gärna Finansos artikel om hur du kan jobba hemifrån för att tjäna extra pengar.

Tankar, åsikter och feedback är mycket välkommet i kommentarsfältet!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se