LOADING

Type to search

“Spontanspara” – Ny sparform !

Share

Spontanspara

Jag använder mig at Swedbank när det gäller bankkonto, bolån och bankkonto åt mitt eget bolag. Dock använder jag Avanza vid aktie och fondhandel.

Swedbanks iphoneapp har tre snabbfunktioner;

  • Snabbsaldo – Du kan snabbt och enkelt se ditt saldo på ett i förväg utvalt konto utan att logga in.
  • Fyll på – Du kan snabbt och enkelt fylla på ditt saldo i “Snabbsaldo-kontot” från i förväg utvalt konto. Utan att logga in.
  • Spontanspara – Du kan snabbt och enkelt spontanspara när du känner för det genom att välja summa och klicka Spontanspara. Summan förs omedelbart över till i förväg utvalt konto.

Jag tänkte att jag ska testa en ny version av sparande. Utöver mitt vanliga månadsspar så tänkte jag att prova att avstå saker jag inte behöver. Varje gång jag avstår något jag inte behöver, tex restaurangmiddagar eller prylar som inte behövs så skickar jag motsvarande summa genom Spontanspara-knappen till extra aktiepengar.
Dessa pengar kommer endast handla om ett par hundralappar i månaden. Tanken är att jag ska gå emot mina egna regler om att endast köpa stora stabila bolag för dessa “bonuspengarna”.
Jag är t.ex. intresserad av placera GWS Productions i Förhoppningsportföljen.

GWSAB marknadsför en mobilbaserad person och resetjänst. Tjänsten innehåller säkerhetsrelaterad information om det land som besöks inklusive larmnummer, senaste hot och incidenter, risk-klassificeringar och allmän bakgrundsinformation, säkerhetsvarningar när incidenter som kan påverka resenärens säkerhet inträffar, spårning av resenären, SMS-kommunikation med möjlighet att kommunicera i skadade eller överbelastade nät, SOS-nummer och resenärens exakta position. Tjänsten säljs till företag via partners, som en del av företagets totala säkerhetserbjudande. GWS planerar att lansera en konsument-App.”
Läs mer om GWS Productions hos Avanza här.

Vad tror ni om idén Spontanspara? Tror ni det kan vara en bra idé för att öka sparandet eller kommer man bli galen genom att hela tiden tänka “jag behöver inte det här”…?

spontanspara

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *