“Spontanspara” – Ny sparform !

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Spontanspara

Jag använder mig at Swedbank när det gäller bankkonto, bolån och bankkonto åt mitt eget bolag. Dock använder jag Avanza vid aktie och fondhandel.

Swedbanks iphoneapp har tre snabbfunktioner;

  • Snabbsaldo – Du kan snabbt och enkelt se ditt saldo på ett i förväg utvalt konto utan att logga in.
  • Fyll på – Du kan snabbt och enkelt fylla på ditt saldo i “Snabbsaldo-kontot” från i förväg utvalt konto. Utan att logga in.
  • Spontanspara – Du kan snabbt och enkelt spontanspara när du känner för det genom att välja summa och klicka Spontanspara. Summan förs omedelbart över till i förväg utvalt konto.

Jag tänkte att jag ska testa en ny version av sparande. Utöver mitt vanliga månadsspar så tänkte jag att prova att avstå saker jag inte behöver. Varje gång jag avstår något jag inte behöver, tex restaurangmiddagar eller prylar som inte behövs så skickar jag motsvarande summa genom Spontanspara-knappen till extra aktiepengar.
Dessa pengar kommer endast handla om ett par hundralappar i månaden. Tanken är att jag ska gå emot mina egna regler om att endast köpa stora stabila bolag för dessa “bonuspengarna”.
Jag är t.ex. intresserad av placera GWS Productions i Förhoppningsportföljen.

GWSAB marknadsför en mobilbaserad person och resetjänst. Tjänsten innehåller säkerhetsrelaterad information om det land som besöks inklusive larmnummer, senaste hot och incidenter, risk-klassificeringar och allmän bakgrundsinformation, säkerhetsvarningar när incidenter som kan påverka resenärens säkerhet inträffar, spårning av resenären, SMS-kommunikation med möjlighet att kommunicera i skadade eller överbelastade nät, SOS-nummer och resenärens exakta position. Tjänsten säljs till företag via partners, som en del av företagets totala säkerhetserbjudande. GWS planerar att lansera en konsument-App.”
Läs mer om GWS Productions hos Avanza här.

Vad tror ni om idén Spontanspara? Tror ni det kan vara en bra idé för att öka sparandet eller kommer man bli galen genom att hela tiden tänka “jag behöver inte det här”…?

spontanspara

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se