STARTELVAN – Mitt förslag på en starelva av aktier till din portfölj!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Grundare av Västkustinvesteraren.se

Detta inlägg är skrivet som ett inspirerande blogginlägg om hur du kan skapa en aktieportfölj och ett alternativ att tänka runt defensiva och offensiva investeringar. Jag råder dig inte att köpa eller sälja något av bolagen utan detta inlägg är för ren inspiration! Dela gärna inlägget på Twitter eller med dina vänner om du tycker att de behöver inspireras!

startelva starta ny aktieportfölj

 

Målvakt:

Som målvakt i min startelva så behöver jag en riktigt riktigt trygg placering och bolaget ska dessutom garantera utdelning år ut och år in.

 • AT&T – Amerikanska telekomjättten, som har höjt utdelningen 31 år i rad!
  Direktavkastning på 5-6%.

Backar:

Backlinjen i startelvan har liknande arbetsuppgift som målvakten; dela ut vinster år ut och år in!
Mycket av fokuset ligger på säkra utdelningsbolag med fin historik!

Mittfältare:

Tanken är att bolagen ska vara i en växande fas samtidigt som åtminstone en låg utdelning ges som bonus. Direktavkastningen på mittfältet ligger på cirka 1,30-3,50% med goda tillväxtmöjligheter!

 • UnibetBibehållt eller höjt utdelningar 6 år i rad. Växer så det knakar. 2016 borde vara en dröm för bolaget med Fotbolls-EM, Olympiska spelen och World Cup i ishockey.
  Direktavkastning ca 3%. Jag har skrivit om varför man borde äga Betsson under 2016 (likvärdigt för Unibet!)
 • Starbucks Coffee Ett av mina favoritbolag! Öppnade fler än 4 butiker/cafeer om dagen under år 2015! Växer även här så det knakar, dessutom riktigt fina marginaler!
  Direktavkastning ca 1,30%. Läs mina tankar om Starbucks!
 • Kopparbergs BryggeriÖkat vinst per aktie varje år sedan 2008. Ökad eller bibehållen utdelning sedan 2008. Äger bl.a. Sofiero som är Sveriges mest köpta öl.
  Direktavkastning ca 2%.
 • LVMH [Moët Hennessy Louis Vuitton] – Franskt “fashion power house” med märken som Moët & Chandon, Dom Pérignon, Krug, Christian Dior, Donna Karan, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Hublot & TAG Heuer.
  Direktavkastning ca 2,20%. Läs mina tankar om LVHM här!

Anfallare:

Här har vi anfallet i startelvan. Alla spelare bakom oss är mer eller mindre defensiva pjäser, nu är det dags att toppa med lite offensiva spelare med chans till stora vinstökningar i framtiden!

 • Activision BlizzardVärldens största datorspelsbolag med spelportfölj på exempelvis; World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Hearthstone, Candy Crush, Call of Duty och Destiny. Bolaget har nu även börjat att skapa långfilmer och satsar på att bli störst i världen på E-sport!
  Läs mina tankar om Activision Blizzard!
 • Tesla Motors Högt värderad aktie med många mål som måste uppnås av bolaget. Men batterifabriken och de nya självkörande bilarna låter mycket spännande!

Avbytare

Detta inlägget är såklart blandat med mycket ironi även om jag tror att det kan vara bra att strukturera en aktieportfölj efter en startelva. Alltid bra med ett par defensiva pjäser och sedan några offensivare alternativ. Ingen av aktierna på listan är små förhoppningsbolag, utan alla tjänar redan pengar. Gemensamt för alla bolagen är att deras varumärken är otroligt starka, Me Like!

Nu tycker jag att det är DIN TUR att skapa en startelva, både i portföljen och på din blogg! Länka gärna till mig så kommer jag uppdatera detta inlägget med “motståndare” till mig och mitt lag!

Utmanande lag än så länge:

Vad tycker du om inlägget? Tips på aktier som borde peta mina från startelvan?
Kommentera gärna nedanför!

Andra inlägg som rekommenderas för dig:
Såhär skulle jag investera 100 000kr!
Bygg din egen pengamaskin!
Bästa utdelningsaktierna
Min privata aktieportfölj
Företagets aktieportfölj
Dividend ALL-STARS (Bloggserie om stabila utdelningsbolag)

Fotnot:
Jag äger Castellum, H&M, Unibet, Starbucks, Investor, Activision Blizzard & Transtema i min privata aktieportfölj.

Annons

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se