Summering vecka 47

nike aktier-aktieblogg

Ur ekonomisk synvinkel var det en mycket god vecka trots alla oroligheter, framförallt runt terrorismen runtom i världen.
Min akiteportfölj hade en värdeökning på hela 3,41%, mycket med hjälp av Nike som steg 8,83% (se bild ovanför) efter att ha annonserat om en two-for-one aktiesplit och ett återköpsprogram på 12 miljarder dollar. Dessutom ökar de utdelningarna med 14%.
Även mina aktier i Apple (mitt största innehav) steg med 6,20% efter att ha doppat veckan innan.

aktieblogg-v47

Bloggar jag har läst i veckan är bland annat:

  • Utdelningsseglaren skrev om sina 500 000kr i aktieutdelningar. Tycker att man alltid blir lika motiverad när man läser liknande inlägg!
  • Igår publicerade Stefan på sin blogg z2036 ett inlägg om Strategisk allokering med många spännande tankar!
  • Gustavs aktieblogg skrev om två spännande asiatiska bolag som han har valt att investera i. Jag är själv sugen på det ena, men tycker tyvärr att courtaget äter upp för mycket för att min storlek på investeringar ska kännas rätt. Jag vill dock exponera mig med en liten del mot Asien i framtiden så jag får återkomma till detta.
    Rekommenderar er att läsa Gustavs blogg om ni gillar att läsa lite analyser och tankar om bolag som du inte hör om varje vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *