Tessin – hur fungerar det efter att du har reserverat andelar?

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag fick i torsdags eftermiddag ett mail från investeringsplattformen Tessin.se med ett memorandum och ytterligare information om mitt fastighetsprojekt. Jag skrev för ett tag sedan om att jag reserverat andelar i fastighetsprojektet “Bostadsprojekt i trivsamma Täby” (länk till projektet).

Efter att ha läst igenom den 37 sidor långa PDF-filen så har jag valt att genomföra min första investering via Tessin. Det innebär att min första investering genom Tessins plattform kommer att ske nu under morgonen (dock först till kvarn). Min insats kommer att vara 20 000kr och jag kommer att få en årlig ränta på 11%.

Tessin – Hur fungerar det i investeringsprocessen?

Är du, precis som jag, intresserad av att sprida ditt investeringskapital genom att investera via Tessin så tycker att det första du borde göra är att anmäla dig till deras nyhetsbrev!
Senaste halvåret så har varenda projekt som presenterats på hemsidan blivit fulltecknat på bara några timmar. Om du prenumererar på nyhetsbrevet så plingar det åtminstone i din brevlåda så fort projektet finns online!
Efter att du har varit snabb med att reservera andelar i ett projekt (reservationen är ej bindande) så får du ett mail med ett investeringsmemorandum och övrig information som tillhör just ditt fastighetsprojekt. Detta mail fick jag alltså i torsdags.

Här i mellan är det cirka 3 dagar innan nästa mail kommer, skuldebrevet! Det innebär att skuldebrevet undertecknas digitalt genom Bank-ID och även här är det först till kvarn bland de som har reserverat.

När skuldebrevet är undertecknat så har du 3 bankdagar på dig att betala ditt investeringsbelopp till låntagarens bankgiro. När detta är gjort så är det bara till att luta sig tillbaka och låta pengarna arbeta för dig!

Annons

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

11 svar

 1. Upplys en okunnig men intresserad Tessin investerare, hur beskattas utdelningen här , 30% ,eller? kan man ha andelar liggande i en kf eller isk ?? tackar för svar // Rolf

 2. Hej Rolf!
  Kul att även du är intresserade av Tessins tjänster!

  Investerar du privat i ett objekt som betalar utdelning via preferensaktier så skattas det på följande sätt enligt Tessins kundtjänst:
  “För privatpersoner bosatta i Sverige ligger dock skatten för onoterade preferensaktier på 25%.”

  Är det ett objekt, som i detta fallet, där avkastningen sker genom ett lån och ränta så beskattad du som inkomst av kapital = 30%.

  Mvh VKI

 3. Jag skrev under på Scrive men har ännu inte fått ett mail med bankuppgifter.
  När jag loggar in på Tessin står det bara “Betalningsinstruktion kommer att skickas via e-post inom kort”.

  Har du genomfört betalningen än? 🙂

 4. Värt att notera är ju att även när en har reserverat andelar – så är det lätt att en ändå hamnar utanför flocken.

  Det är även efter att en har reserverat kapital på projektet – att det är först till kvarn även då. För det kan bli fulltecknat av andra som reserverat.

  Så det gäller att vara snabb när mailet om att signera avtalet kommer till en.

  Har man 500tkr investerat hos Tessin totalt sett, så är en Premium-medlem, då får en dock allt till sig information/avtal “tidigare” än icke premium.

 5. Hej Marcus,
  jag mailade Tessin igårkväll då jag själv började bli lite orolig.

  Men både kundtjänsten och betalningsuppgifter mailade ut imorse och jag antar att du har fått ditt också? 🙂

  Mvh VKI

 6. Helt korrekt Martin!
  Tack för inputen.

  Jag såg det för första gången nu när jag fick signerat avtalet!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se