LOADING

Type to search

Tessin – hur fungerar det efter att du har reserverat andelar?

Share

Jag fick i torsdags eftermiddag ett mail från investeringsplattformen Tessin.se med ett memorandum och ytterligare information om mitt fastighetsprojekt. Jag skrev för ett tag sedan om att jag reserverat andelar i fastighetsprojektet “Bostadsprojekt i trivsamma Täby” (länk till projektet).

Efter att ha läst igenom den 37 sidor långa PDF-filen så har jag valt att genomföra min första investering via Tessin. Det innebär att min första investering genom Tessins plattform kommer att ske nu under morgonen (dock först till kvarn). Min insats kommer att vara 20 000kr och jag kommer att få en årlig ränta på 11%.

Tessin – Hur fungerar det i investeringsprocessen?

Är du, precis som jag, intresserad av att sprida ditt investeringskapital genom att investera via Tessin så tycker att det första du borde göra är att anmäla dig till deras nyhetsbrev!
Senaste halvåret så har varenda projekt som presenterats på hemsidan blivit fulltecknat på bara några timmar. Om du prenumererar på nyhetsbrevet så plingar det åtminstone i din brevlåda så fort projektet finns online!
Efter att du har varit snabb med att reservera andelar i ett projekt (reservationen är ej bindande) så får du ett mail med ett investeringsmemorandum och övrig information som tillhör just ditt fastighetsprojekt. Detta mail fick jag alltså i torsdags.

Här i mellan är det cirka 3 dagar innan nästa mail kommer, skuldebrevet! Det innebär att skuldebrevet undertecknas digitalt genom Bank-ID och även här är det först till kvarn bland de som har reserverat.

När skuldebrevet är undertecknat så har du 3 bankdagar på dig att betala ditt investeringsbelopp till låntagarens bankgiro. När detta är gjort så är det bara till att luta sig tillbaka och låta pengarna arbeta för dig!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

11 Comments

 1. Rolf Karlsson februari 18, 2017

  Upplys en okunnig men intresserad Tessin investerare, hur beskattas utdelningen här , 30% ,eller? kan man ha andelar liggande i en kf eller isk ?? tackar för svar // Rolf

  Svara
  1. västkustinvesteraren februari 19, 2017

   Hej Rolf!
   Kul att även du är intresserade av Tessins tjänster!

   Investerar du privat i ett objekt som betalar utdelning via preferensaktier så skattas det på följande sätt enligt Tessins kundtjänst:
   “För privatpersoner bosatta i Sverige ligger dock skatten för onoterade preferensaktier på 25%.”

   Är det ett objekt, som i detta fallet, där avkastningen sker genom ett lån och ränta så beskattad du som inkomst av kapital = 30%.

   Mvh VKI

 2. Marcus februari 19, 2017

  Jag skrev under på Scrive men har ännu inte fått ett mail med bankuppgifter.
  När jag loggar in på Tessin står det bara “Betalningsinstruktion kommer att skickas via e-post inom kort”.

  Har du genomfört betalningen än? 🙂

  Svara
  1. västkustinvesteraren februari 20, 2017

   Hej Marcus,
   jag mailade Tessin igårkväll då jag själv började bli lite orolig.

   Men både kundtjänsten och betalningsuppgifter mailade ut imorse och jag antar att du har fått ditt också? 🙂

   Mvh VKI

   1. Marcus februari 20, 2017

    Hej!

    Jag fick det imorse också 🙂
    Blev lite orolig där ett tag.

    Trevlig kväll!

 3. Martin februari 20, 2017

  Värt att notera är ju att även när en har reserverat andelar – så är det lätt att en ändå hamnar utanför flocken.

  Det är även efter att en har reserverat kapital på projektet – att det är först till kvarn även då. För det kan bli fulltecknat av andra som reserverat.

  Så det gäller att vara snabb när mailet om att signera avtalet kommer till en.

  Har man 500tkr investerat hos Tessin totalt sett, så är en Premium-medlem, då får en dock allt till sig information/avtal “tidigare” än icke premium.

  Svara
  1. västkustinvesteraren februari 20, 2017

   Helt korrekt Martin!
   Tack för inputen.

   Jag såg det för första gången nu när jag fick signerat avtalet!

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *