Tessin – Nybyggt fjällboende i Sälen

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Nytt projekt uppe på Tessins hemsida!

Denna gången handlar det om ett Nybyggt fjällboende i Sälen (AD) och erbjuder 8,5% som årligt avkastningsmål. Tessin beskriver projektet såhär;

“Investera i uppförandet av nya bostadsrätter i populära skidorten Lindvallen i Sälen. Projektet omfattar 48 lägenheter som byggs i två etapper. Bygglov är beviljat och säljstart sker under maj månad. Investeringen löper med 8,5 % årlig avkastning med återbetalning efter 18 – 24 månader.”

Som vanligt så finns det tre punkter som brukar nämnas som Projektets styrkor och dessa ser ut enligt följande:

 • Stark efterfrågan på fjällboende
 • Möjlighet till uthyrning genom Skistar
 • Bolag med stort fastighetsbestånd och sund belåning

Jag har inte hunnit läsa igenom projektet mer än första sidan. Däremot är det endast 27% som är reserverat i skrivande stund. Ni har alltså fortfarande chans att reservera ett par andelar om ni vill investera i Sälen-projektet:

Nybyggt fjällboende i Sälen  (AD)

Jag tänker läsa igenom projektet senare ikväll, som vanligt lär det dock vara fulltecknat vid den tiden. Projektet passar inte in i min egen Tessin-portfölj då jag letar efter projekt som ligger på 20 000kr per investering.

Annons

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

4 svar

 1. Projektet väl optimistiskt i mina ögon.
  De räknar med ett försäljningspris på 37.000 kr/kvm för bostadsrätter som ligger 500 m från liftsystemet. Bostadsrätter som ligger 50 m från liften gick för 20.000-25.000/kvm för bara 5-6 år sedan. Idag ligger samma bostadsrätter kring 35.000/kvm. Även om bostadsrätterna i projektet är helt nya så är läget otroligt viktigt för priset, inte minst på skidorter. Läser man 500 m kan det tyckas ligga nära men i själva verket är det ett enormt avstånd när man ska släpa på skidutrustning i otympliga pjäxor.

  Dessutom är bolaget ungt (skapat 2015) och har aldrig gjort ett liknande projekt, dvs uppförande av bostadsrätter. Totalentreprenad till ett finskt bolag är också ett frågetecken – vilket är detta bolag och vad är deras trackrecord?? Tycker man ska ställa sig skeptisk till en ny aktör som kastar sig in i ett projekt som detta.

  Bolaget skriver att de vill jobba med nyproduktion inom rätt geografiska områden där man “har god lokalkännedom”. Skulle man ha god kännedom om Lindvallen skulle man fatta att det inte funkar att ta 37.000/kvm för bostadsrätter likt dessa. Lyckas man är det bara att gratulera. Köparna till bostadsrätterna lär ju göra en riktigt dålig affär.

 2. Hej
  Vad jag förstått efter kontakt med folk på orten har Aligera hoppat av detta projekt.
  Frågan är då vad som händer med upplånade pengar?

 3. Spännande information Per!
  Jag investerade aldrig i detta projekt så jag har inte fått någon “personlig information” om detta. Men det ska bli intressant att följa upp…

  Kommer du över mer information framöver så får du gärna kontakta mig så kan jag lyfta det här på bloggen! 🙂

  Mvh VKI

 4. Aligera Fastigheter AB (”Aligera”) har hamnat i meningsskiljaktigheter med säljarna av marken och därmed har projektet i Sälen inte kunnat utvecklas enligt plan. Med anledning härav har Aligera istället påbörjat ett nytt projekt i området Hulta i Borås. Bifogat är en skiss över hur byggnationen kan komma att se ut i det nya projektet. Aligera planerar att återbetala investerarna när projektet i Borås avyttras. Koncernen har även förvärvat en utvecklingsfastighet i Visby på Gotland.

  För att säkerställa att det finns fullgoda säkerheter för lånet så har Aligera varit i kontakt med Intertrust (Sweden) AB (“Agenten”) och intecknat och pantsatt ett belopp om SEK 12 230 000 med inomläge SEK 145 183 919 i fastigheterna Skara Almen 4, Skara Aspen 1, Skara Bisittaren 2 och 6, Skara Boken 38, Skara Bromsen 5, Skara Fjärilen 6, Skara Frigga 4 och 5, Skara Heimdal 1 och 4, Skara Plymen 4 och 5, Skara Rådhuset 40, Skara Sländan 1, Skara Smörberget 2, Skara Svärdet 11, Skara Tallen 7, Skara Tor 6 och 10 samt Skara Tyr 1.

  Enligt en värdering utförd av Newsec i augusti 2017 så innehar Aligera koncernen fastigheter till ett värde om SEK 261 000 000. Styrelsen för Aligera bedömer därav att den nya pantsättningen är en fullgod säkerhet för lånet. Bifogat är en sammanfattning av den aktuella värderingen och för samtliga fastigheter uppgår det totala beloppet för dem uttagna pantbreven till SEK 205 834 419. De nyförvärvade fastigheterna i Visby och Borås planeras att realiseras under 2018 och fastigheterna är inte medräknade i ovanstående värdering.

  Önskar du som långivare instruera Agenten att agera med anledning av att en uppsägningsgrund föreligger, eller om du har frågor i övrigt, är du välkommen att kontakta Agenten. Notera dock att Agenten endast har mandat att agera förutsatt att Agenten fått instruktion av långivare som representerar mer än 50 % av det totala utestående beloppet.

  Agenten kontaktas via mail: intertrust@intertrustgroup.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se