LOADING

Type to search

Tips på hur du hittar bolags- & aktieinspiration!

Share

Länkarna i inlägget är samarbetslänkar till respektive fonds sida hos Avanza

Idag tänker jag att det är på sin plats med ett litet knep om du har idétorka när det gäller aktieinspiration. Det är ofta i vardagen man stöter på idétorka. Första tipset är givet;
Besök Börsdata och använd alla deras olika tjänster för att screena fram olika bolag.

När det kommer till just scoutande av bolag och aktier så tycker jag att det ofta är inspirerande att surfa runt bland de olika fonderna och se vad fondförvaltarna har som största innehav. Att tänka på är att de flesta fonder har olika riktlinjer m.m. när det kommer till val av bolag.

Besök fondsidan på Avanza.se och skrolla längst ned, då kommer du att kunna se följande grafik:

aktieinspiration

Grafik hämtad från Swedbank Robur Amerikafond

För att visa lite mer praktiskt vad jag syftar på så ger jag några förslag här nedanför på fonder med olika inriktningar:

Swedbank robur ny teknik

“Fonden placerar huvudsakligen i aktier i svenska och nordiska mindre och medelstora bolag. Placeringarna koncentreras till bolag vars produkter och/eller tjänster har ett högt teknikinnehåll. Exempel på branscher där fonden placerar är IT/telekommunikation, läkemedel/medicinsk teknik, miljöteknik och industriteknik. Fonden kan placera upp till 30 procent av fondförmögenheten på marknader utanför Norden”
Förvaltare: Carl Armfeldt
Länk till Swedbank robur ny teknik hos Avanza!

Fem största innehav:

 1. Take-Two Interactive
 2. Novo Nordisk
 3. MTG
 4. CD  Projekt
 5. Ambu

Carnegie Sverigefond

“Carnegie Sverigefond är en fokuserad och aktivt förvaltad aktiefond som investerar långsiktigt på Stockholmsbörsen. Fonden letar så kallade värdebolag, det vill säga bolag med stabila verksamheter, starka balansräkningar och goda möjligheter att lämna utdelning till aktieägarna. Carnegie Sverigefond innehåller ett begränsat antal aktier som förvaltaren verkligen tror på, vanligtvis ungefär 25 stycken.”
Förvaltare: Simon Blecher
Länk till Carnegie Sverigefond!

Fem största innehav:

 1. Volvo
 2. Nordea Bank
 3. Investor
 4. H&M
 5. Holmen

Strand Småbolagsfond

“Fonden vänder sig till de investerare som vill ha en exponering mot nordiska små och medelstora, noterade bolag. Huvudsakligen sker investeringarna i mogna och finansiellt stabila bolag.”
Förvaltare: Johan Thorén
Länk till Strand Småbolagsfond hos Avanza!

Fem största innehav:

 1. Evolution Gaming
 2. Spiltan Räntefond Sverige
 3. Simplicity likviditet
 4. Xvivo perfusion
 5. Concentric

Swedbank robur Amerikafond

“Fonden placerar i aktier i olika bolag och branscher i USA, Kanada och Mexiko. Fonden får använda sig av derivatinstrument i strävan att öka fondens avkastning. Fonden har en långsiktig placeringshorisont och en aktiv investeringsstrategi som fokuserar på bolagsval, där även sektor- och temaanalys är viktiga delar i strategin.”
Förvaltare: Rikard Forssmed
Länk till Swedbank robur Amerikafond hos Avanza!

Fem största innehaven:

 1. Apple
 2. Alphabet
 3. Microsoft
 4. Amazon
 5. Facebook

Dessa fyra fonder var endast ett par förslag bland de många fondinnehav som kan användas för att bli inspirerad av. Jag passar även på att slänga in en länk till min egen site Aktieinspiration där jag har listat och sorterat över 360st bolag i olika kategorier!

Lycka till med bolagsletandet!

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *