Två bolag med hög direktavkastning som jag har tänkt öka i framöver

skanska aktie

Privata aktieportföljen är upp ca +12% i år och jag är mycket nöjd med resultatet. Portföljen har vridits och “mindre bolag” som Starbreeze och Kopparbergs har fått lämna för att ge plats åt Louis Vuitton Moët Hennessy och Evolution Gaming.

Tanken är att vrida Privata aktieportföljen mot stora “trygga bolag”. Jag vill inte ta en ökad risk för att potentiellt nå en lite högre avkastning per år med mitt privata kapital. Portföljen ser just nu ut såhär:

 

Målet framöver tänker jag ska bli att öka innehaven i Skanska (Länk till Skanska hos Avanza) och SEB (Länk till SEB hos Avanza). Dels för att sizerna procentuellt sätt är små och dels för att få upp direktavkastningen i portföljen. Båda bolagen ligger runt 5% i direktavkastning just nu om man vågar räkna med en utdelningshöjning från Skanska till våren.

Vad har ni för åsikter om Skanska och SEB? Gärna både bra och dåligt!


Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

2 Comments

 1. Skanska är ett mitt största innehav av just den anledningen att den sjunkt såpass mycket. (köpte in mig iofs runt 208:-) men sedan tankat.
  Är ju ett tryggt anrikt bolag så även om den slirar runt 180:- ett bra tag sover jag tryggt.
  Avkastningen ser ju ut att vara bra framöver om inget riktigt galet sker.
  Snyggt att köpa spritaktier, jag har fokus på alkohol bara för att det är en kul nisch.
  Pernod, Diageo, Anheuser och Royal Beer ägs.
  Rätt okej avkastningar på dessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *