LOADING

Type to search

Två bolag med hög direktavkastning som jag har tänkt öka i framöver

Share

Privata aktieportföljen är upp ca +12% i år och jag är mycket nöjd med resultatet. Portföljen har vridits och “mindre bolag” som Starbreeze och Kopparbergs har fått lämna för att ge plats åt Louis Vuitton Moët Hennessy och Evolution Gaming.

Tanken är att vrida Privata aktieportföljen mot stora “trygga bolag”. Jag vill inte ta en ökad risk för att potentiellt nå en lite högre avkastning per år med mitt privata kapital. Portföljen ser just nu ut såhär:

 

Målet framöver tänker jag ska bli att öka innehaven i Skanska (Länk till Skanska hos Avanza) och SEB (Länk till SEB hos Avanza). Dels för att sizerna procentuellt sätt är små och dels för att få upp direktavkastningen i portföljen. Båda bolagen ligger runt 5% i direktavkastning just nu om man vågar räkna med en utdelningshöjning från Skanska till våren.

Vad har ni för åsikter om Skanska och SEB? Gärna både bra och dåligt!


Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

2 Comments

 1. Peter december 3, 2017

  Skanska är ett mitt största innehav av just den anledningen att den sjunkt såpass mycket. (köpte in mig iofs runt 208:-) men sedan tankat.
  Är ju ett tryggt anrikt bolag så även om den slirar runt 180:- ett bra tag sover jag tryggt.
  Avkastningen ser ju ut att vara bra framöver om inget riktigt galet sker.
  Snyggt att köpa spritaktier, jag har fokus på alkohol bara för att det är en kul nisch.
  Pernod, Diageo, Anheuser och Royal Beer ägs.
  Rätt okej avkastningar på dessa.

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *