LOADING

Type to search

Två inköp idag – [ Företagets & Privata aktieportföljen ]

Share

Idag har jag genomfört två köp. Ett nytt bolag som plockats in i företagets aktieportfölj och ökat innehavet i ett bolag i privata aktieportföljen. 

starbucks-beer

Köpt Starbucks till företagets aktieportfölj

Starbucks Coffee släpper ikväll sin rapport och jag köpte lite för att säkra ett första insteg i aktien på runt $60,00. Jag har tidigare skrivit ett långt inlägg om varför jag gillar Starbucks som ni kan läsa här!
Man vet aldrig hur marknaden reagerar när Starbucks släpper sin rapport. Många gånger har den både dykt och stigit kraftigt. Skulle kursen dyka så kommer jag definitivt att köpa mer, förmodligen både i företagets portfölj och min privata väska.
Skulle rapporten vara stark och kursen sticker iväg uppåt så är jag åtminstone nöjd med att jag har en första position på runt 60-strecket.
Starbucks direktavkastning på 1,32% är givetvis ingenting som hör hemma i en utdelningsportfölj. Men de har en utdelningstillväxt på dryga 6% per år och en payoutratio på låga 42,30%. Här hoppas vi på både kurstillväxt & utdelningstillväxt!
Är du ny läsare här på bloggen? Då kan du läsa om varför jag gör så pass små köp här!

Mitt köp:
Kurs: 60,90 USD = 494,04 kr
Antal aktier: 5st
Totalt köp: 2470,00 SEK
Läs mer om Starbucks Coffee hos Avanza här!

Starbucks utdelningshistorik

Starbucks utdelningshistorikStarbreeze aktieanalys - OVERKILL The Walking Dead

Starbreeze aktieanalys – OVERKILL The Walking Dead

Köpt Starbreeze Studios till privata aktieportföljen

Idag ökade jag även mitt innehav i Starbreeze Studios. Även här har jag skrivit ett längre inlägg om varför jag vill vara delägare i ett av Sveriges mest spännande bolag.
Igår ökade två insynspersoner sina innehav:

“STOCKHOLM (Direkt) Ursula Bende och Almir Listo har ökat sina aktieinnehav i Starbreeze, där de båda är anställda, genom utnyttjande av optioner.

Ursula Bende, som är controller i företaget, har tecknat 90.385 aktier. Almir Listo, som har titeln global brand director, har ökat sitt innehav med 115.384 aktier till totalt 176.383.”

Inga “megaköp” men jag väljer att ta rygg då jag har velat öka under en längre tid. Jag tror dock att det kan komma dröja ett tag tills resultaten kommer då alla deras spännande produkter måste hinna rullas ut på marknaden!

Mitt köp:
Kurs: 15,20 SEK
Antal aktier: 100 st
Totalt köp: 1520,00 SEK
Läs mer om Starbreeze Studios hos Avanza här!


Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *