Två inköp idag – [ Företagets & Privata aktieportföljen ]

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Idag har jag genomfört två köp. Ett nytt bolag som plockats in i företagets aktieportfölj och ökat innehavet i ett bolag i privata aktieportföljen. 

starbucks-beer

Köpt Starbucks till företagets aktieportfölj

Starbucks Coffee släpper ikväll sin rapport och jag köpte lite för att säkra ett första insteg i aktien på runt $60,00. Jag har tidigare skrivit ett långt inlägg om varför jag gillar Starbucks som ni kan läsa här!
Man vet aldrig hur marknaden reagerar när Starbucks släpper sin rapport. Många gånger har den både dykt och stigit kraftigt. Skulle kursen dyka så kommer jag definitivt att köpa mer, förmodligen både i företagets portfölj och min privata väska.
Skulle rapporten vara stark och kursen sticker iväg uppåt så är jag åtminstone nöjd med att jag har en första position på runt 60-strecket.
Starbucks direktavkastning på 1,32% är givetvis ingenting som hör hemma i en utdelningsportfölj. Men de har en utdelningstillväxt på dryga 6% per år och en payoutratio på låga 42,30%. Här hoppas vi på både kurstillväxt & utdelningstillväxt!
Är du ny läsare här på bloggen? Då kan du läsa om varför jag gör så pass små köp här!

Mitt köp:
Kurs: 60,90 USD = 494,04 kr
Antal aktier: 5st
Totalt köp: 2470,00 SEK
Läs mer om Starbucks Coffee hos Avanza här!

Starbucks utdelningshistorik
Starbucks utdelningshistorik


Starbreeze aktieanalys - OVERKILL The Walking Dead
Starbreeze aktieanalys – OVERKILL The Walking Dead

Köpt Starbreeze Studios till privata aktieportföljen

Idag ökade jag även mitt innehav i Starbreeze Studios. Även här har jag skrivit ett längre inlägg om varför jag vill vara delägare i ett av Sveriges mest spännande bolag.
Igår ökade två insynspersoner sina innehav:

“STOCKHOLM (Direkt) Ursula Bende och Almir Listo har ökat sina aktieinnehav i Starbreeze, där de båda är anställda, genom utnyttjande av optioner.

Ursula Bende, som är controller i företaget, har tecknat 90.385 aktier. Almir Listo, som har titeln global brand director, har ökat sitt innehav med 115.384 aktier till totalt 176.383.”

Inga “megaköp” men jag väljer att ta rygg då jag har velat öka under en längre tid. Jag tror dock att det kan komma dröja ett tag tills resultaten kommer då alla deras spännande produkter måste hinna rullas ut på marknaden!

Mitt köp:
Kurs: 15,20 SEK
Antal aktier: 100 st
Totalt köp: 1520,00 SEK
Läs mer om Starbreeze Studios hos Avanza här!


Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se