LOADING

Type to search

Två nya aktieköp under utlandssemestern

Share

Nyss hemkommen från en fantastisk resa i Grekland där vi hyrde ett stort hus tillsammans med vänner. Trots upp mot 30-35 grader och strålande sol så kunde jag inte låta bli att påta lite i portföljerna.

Företagets Trygghetsportfölj

Genom det vanliga månadssparet så har jag 10 000 kr att handla för och jag valde att fylla på i Starbucks och Skanska. Båda två har tappat kraftigt den senaste tiden och Starbucks bl.a. backade strax under -7% vid rapportsläppet för Q2 och totalt ca -14% sedan ATH i början av Juni.  Starbucks ägs i Trygghetsportföljen som även är skapad för att vara mycket långsiktig och innehaven ska bestå av stora stabila bolag. Det är precis vad Starbucks är och även kommer att vara framåt. Det finns en mycket bra artikel som är skriven av Fortune om Starbucks Q2 att läsa här!

Likaså ökade jag på innehavet en aning i Skanska då bolagets aktie har kommit ner ca -20% från sitt ATH i februari. Skanska handlas nu till P/E 14.94 och ger en direktavkastning på förmodligen (vid bibehållen utdelning) minst 4,51%. Precis som Starbucks så ägs Skanska i Trygghetsportföljen och det innebär  att investeringen är gjord med lång tidshorisont.

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *