Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Två nya aktieköp under utlandssemestern

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Nyss hemkommen från en fantastisk resa i Grekland där vi hyrde ett stort hus tillsammans med vänner. Trots upp mot 30-35 grader och strålande sol så kunde jag inte låta bli att påta lite i portföljerna.

Företagets Trygghetsportfölj

Genom det vanliga månadssparet så har jag 10 000 kr att handla för och jag valde att fylla på i Starbucks och Skanska. Båda två har tappat kraftigt den senaste tiden och Starbucks bl.a. backade strax under -7% vid rapportsläppet för Q2 och totalt ca -14% sedan ATH i början av Juni.  Starbucks ägs i Trygghetsportföljen som även är skapad för att vara mycket långsiktig och innehaven ska bestå av stora stabila bolag. Det är precis vad Starbucks är och även kommer att vara framåt. Det finns en mycket bra artikel som är skriven av Fortune om Starbucks Q2 att läsa här!

Likaså ökade jag på innehavet en aning i Skanska då bolagets aktie har kommit ner ca -20% från sitt ATH i februari. Skanska handlas nu till P/E 14.94 och ger en direktavkastning på förmodligen (vid bibehållen utdelning) minst 4,51%. Precis som Starbucks så ägs Skanska i Trygghetsportföljen och det innebär  att investeringen är gjord med lång tidshorisont.

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se