LOADING

Type to search

Två nya inköp idag i både privata & företagets aktieportfölj!

Share

Det dröjde inte länge för att någon av mina “långtidsordrar” skulle slutföras. Idag fortsatte nedgångarna på börsen och OMXS30 stängde -1,29%. Dagens inköp blev alltså ett investmentbolag!

Dagens inköp privata aktieportföljen:

Kinnevik B
Pris per aktie: 225,00 kr
Antal aktier: 10st
Total köpsumma: 2250,00kr
Utdelning per aktie: 7,75 kr + 18,00 kr
YoC inkl bonusutdelning (2016): 11,44%
YoC exkl bonusutdelning: 3,44%

Dagens inköp i företagets aktieportfölj:

Kinnevik B
Pris per aktie: 225,00 kr
Antal aktier: 5st
Total köpsumma: 1125,00kr
Utdelning per aktie: 7,75 kr + 18,00 kr
YoC inkl bonusutdelning (2016): 11,44%
YoC exkl bonusutdelning: 3,44%

Jag har alltså tagit min första position i Kinnevik (i båda portföljerna). I företagets portfölj så är tanken att vikta Kinnevik ungefär lika med alla andra innehav. Tanken är att Kinnevik främst ska bidra med utdelningstillväxt i utdelningsportföljen (företagets portfölj). Målet med privata portföljen är att handla upp Kinnevik till ett av kärninnehaven.
Läs gärna mer om Kinnevik här!

Beskrivning av Kinnevik hos Avanza:
Kinnevik är ett investmentbolag med långsiktigt ägande i ett antal rörelsedrivande dotterbolag och en aktieportfölj bestående av långsiktiga investeringar i noterade bolag De flesta innehaven finns inom kommunikation, E-handel, underhållning och finansiella tjänster.

 • Kommunikation: Telekombolagen Millicom och Tele2.
 • E-handel och Marknadsplatser: Fokus på sko- och modesegmentet. Investeringar: Zalando (skor), Qliro-group (e-handelskoncern där bla. Tretti, Cdon.com och Nelly.com ingår), Avito (onlinetjänst för radannonser), Rocket Internet (utveckling av e-handelsbolag)
 • Underhållning: Metro (mediebolag), MTG (TV-Verksamhet)
 • Finansiella tjänster: Konsumentinriktade tjänster på utvecklingsmarknader i Afrika, Asien och Latinamerika. Investeringar: Bayport (Microkrediter i 8 ländder i Afrika), Milvik/BIMA (liv och sjukförsäkringar i ett 10-tal länder i Africa, Asien och Latinamerika)
 • Övrigt: Transcom (outsourcing av Customer Relationship Management (CRM) och inkasso), Black Earth Farming (Ryskt jordbuksbolag).

Äger någon av mina läsare Kinnevik?

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

2 Comments

 1. MiljonenInom10år maj 3, 2016

  Först och främst vill jag bara ge dig massa cred för en grym blogg!

  Har nyss börjat med utdelningsportfölj och kommer har kommit igång med en blogg för att kunna dela med mig av mina investeringar. Du är en av mina stora inspiratörer.
  Köpte även en stor post Kinnevik aktier idag. Känns som en bra deal, men tror inte jag ska ha det som kärninnehav. Känner att det är för mycket fokus på e-handeln. Men tror det är en bra aktie att ha 🙂

  Svara
  1. Tack så mycket för de fina orden!

   Återkom gärna med en länk här när bloggen är uppe så man kan ta sig en titt! 🙂

   Med vänliga hälsningar
   VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *