Två nya innehav med +6,00% direktavkastning

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Fortsatt dålig frekvens för min del här på bloggen. Mycket tid, och framförallt kraft, går åt till att driva våra två gemensamma familjebolag. Det är som tur är riktigt kul och vi har fortsatt medvind gällande kundintag och fortsatt ökad försäljning. Igår hade vi en avstämning för att se hur vi ligger till efter två månader av 2019 och allt ser mycket lovande ut. 

Som det ser ut just nu (givetvis mycket tidigt skede av året) så är omsättningsmålet på 6,700,000 kr (5,700,000 kr) inom räckhåll. Förhoppningsvis kan vi hålla det uppsatta målet med en vinstmarginal på minst 15%/1,000,000kr uppnås. 2018 låg marginalen på 14% men inför 2019 har vi flyttat till dubbla lokaler och även höjt lönerna relativt kraftigt.

Företagets aktieportföljer

Jag har fortsatt vara ganska inaktiv när det kommer till transaktioner, men ett par köp/sälj har genomförts. Bland annat så har jag fortsatt att vikta “Företagets Trygghetsportfölj” mot bolag som delar ut pengar. Dock inte ren utdelningsfokusering.  Just denna portfölj kommer dessutom få ett tillskott på cirka 100,000 kr efter vinst som gjorts under 2019.  Senaste tillskotten i portföljen är Sampo och Kindred. Båda bolagen bidrar med hög direktavkastning (6,73% & 6,11%) och bra diversifiering (bank/försäkringar & gambling/betting) jämfört med resten av portföljen. Portföljen ser ut som följande:

Privata aktieportföljen kanske blir fondportfölj?

Privata aktieportföljen ser fortsatt likadan ut och enda skillnaden mot tidigare är att nytt kapital förs in varje månad (cirka 7000kr i månadsspar från lön). Dock har jag tre raka insättningar utan att genomföra några köp så en kassa på runt 30-35,000 kr finns att tillgå.

En stor anledning till att inga fler köp har gjorts är för att jag funderar på att sälja av de enskilda aktieinnehaven i Privata aktieportföljen och istället månadsspara i fonder. Det hade underlättat tidsmässigt och just denna del hade automatiserats på ett helt annat sätt. Givetvis hade jag fortsatt att förvalta företagets kapital och två portföljer i rena aktieportföljer. 

Det är ett stort steg att ta och det tåls att tänka på ett tag till innan det känns klockrent. Vill ni se mina totala tillgångar och aktieportföljer så hittar ni det här!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se