LOADING

Type to search

Uppdaterade portföljer, 690 000 kr och 30% kassa

Share

Det här blir första blogginlägget på snart en månad. Det kommer fungera som en sorts kortare uppdatering om vad som har hänt senaste månaden och hur mina tankar ser ut framåt. Tack vare extra mycket arbete senaste tiden så har bloggen fått skjutas åt sidan och fullt fokus har legat på att utföra arbete och jobb så bra som möjligt. Som tur är så är det mycket arbete för att våra bolag går bra och har ökat försäljningen sammanlagt med cirka +40% jämfört med förra året (TTM). Så “problemet” är minst sagt angenämt.

Dratt plåstret i LeoVegas

Jag har sålt mina aktier i LeoVegas med cirka -25% förlust. Det tog givetvis emot men som tur är så var LeoVegas mitt minsta innehav i sammanslagna portföljerna. Jag har under en tid försökt hitta tid och inspiration till att skriva ett separat inlägg för just mina tankar kring försäljningen men det har inte blivit av. Vi får se hur det blir framåt…

Stor kassa som jag inte har bråttom att placera...

Kassan ligger kvar på cirka 30% vilket gör att jag inte har påverkats av svängningarna nämnvärt den senaste tiden. Istället ser jag möjligheten att kunna köpa aktier i bolag till ett bättre pris. Med en kassa på 30% och ett stadigt flöde av intäkter som gör det möjligt att fynda i skakiga tider gör att jag känner mig bekväm. Förhoppningsvis kanske det även blir någon aktieutdelning från ena bolaget till våren som dessutom kan investeras.

0
Investeringarnas totala värde idag
0
totala tillgångar

Företagets Trygghetsportfölj

 1. Alphabet (Google)
 2. Apple
 3. Castellum
 4. Investor
 5. Kinnevik
 6. Latour
 7. Louis Vuitton Moët Hennessy
 8. Microsoft
 9. SEB
 10. Skanska

Företagets Tillväxtportfölj

 1. Activision Blizzard
 2. Alibaba Group
 3. Alphabet (Google)
 4. Amazon.com
 5. Catena Media
 6. Evolution Gaming
 7. Fortnox

Privata aktieportföljen

 1. Alphabet (Google)
 2. Apple
 3. Castellum
 4. Evolution Gaming
 5. Fortnox
 6. Investor
 7. Kinnevik
 8. Latour
 9. Louis Vuitton Moët Hennessy
 10. SEB
 11. Skanska
 12. Starbucks

Övriga investeringar

 1. 10 000kr utlånade via Lendify.se
 2. 20 000kr investerade i fastigheter via Tessin.se
 3. 10 000kr investerade (Nu värda 40 000kr) i Alvestaglass via Pepins.com
 4. 10 000kr investerade i Frilans Finans via Pepins.com

Närmast köpknappen framöver ligger förmodligen ökningar i LVMH, Investor och Kinnevik. Hur har ni agerat under oroligheterna? Köpt eller sålt?

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

1 Comment

 1. kronantillmiljonen november 17, 2018

  Snyggt jobbat! Roligt att vi har ungefär en lika stor portfölj du och jag 🙂 Dock så ligger jag i princip 0% likvid och kör all-in i min aktieportfölj tillsammans med Lendify och Tessin

  Kronan till Miljonen – för varje krona är början på en ny miljon

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *