Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Uppdatering: Såhär går det för mina investeringar!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Inlägget är inte sponsrat men innehåller länkar till olika samarbetspartners

Nu var det längesedan det kom någon uppdatering kring portföljerna och hur utvecklingen har sett ut den senaste tiden. Därför tänker jag här presentera septembers resultat och även lista över alla investeringar.

Privata aktieportföljen

Privata portföljen består av ett ISK med svenska aktier och en KF med utländska aktier. Under september månad så har den svenska delen av portföljen stigit +6,13% och den utländska portföljen +0,65%. Dragloken under september har varit Kinnevik (+11,08%), Investor (+8,14%) och Latour (9,32%).
Portföljen ser i dagsläget ut såhär:

1. Activision Blizzard
2. Apple
3. Berkshire Hathaway
4. Brookfield Asset Management
5. Castellum
6. Investor
7. Kinnevik
8. Kopparbergs
9. Latour
10. Louis Vouitton Moët Hennessey
11. Skanska B
12. Starbucks

Företagets Tillväxtportfölj

Företagets tillväxtportfölj startades i början av 2017 och fick då startkapitalet 100 000 kr. Jämfört med Privata portföljen och Företagets Trygghetsportfölj så får Tillväxtportföljen inget tillsatt kapital varje månad. Här är tanken att “begränsa nedsidan” genom att inte få hybris om något av de lite mindre spännande tillväxtbolagen går bra.
Portföljen har sedan starten i januari avkastat 18,40% och portföljvärdet är nu uppe på 118 089 kr. Jag har under året haft flera fina resor i bl.a. Evolution Gaming, Shopify, Fortnox och Activision Blizzard. Resultatet för september stannade på +1,08% efter att Catena Media har agerat broms med en nedgång på hela -15,08%. I dagsläget ser portföljen ut såhär:

1. Activision Blizzard
2. Alphabet Inc Class A (Google)
3. Avensia
4. Catena Media
5. Evolution Gaming
6. Fortnox
7. Shopify Inc
8. Tourn International

Företagets Trygghetsportfölj

Företagets trygghetsportfölj är mycket lik Privata aktieportföljen. Grundtanken är att äga stora stabila bolag “för att kunna sova gott om natten”. Portföljen har avkastat +4,21% under september men däremot endast +0,30% under hela året. Mindre bra!

1. Apple
2. Brookfield Asset Management
3. Castellum
4. Investor A
5. Kinnevik B
6. Latour
7. Louis Vouitton Moët Hennessey
8. Microsoft
9. SEB
10. Skanska
11. Starbucks Coffee

Pepins-portföljen

Jag äger Alvestaglass sedan dess första handelstillfälle och köpte då 200st aktier för 55kr/st. Idag står kursen (senaste transaktionen 18/9) i 110 kr och värdet på mitt innehav har alltså ökat från 10 000kr till 22 000kr.
Häromdagen investerade jag även en slant i Frilans Finans som snabbt blev fulltecknat via siten. Så just nu ser portföljen ut såhär:

1. Alvestaglass Partners Sweden AB
2. Frilans Finans

Tessin -portföljen

Jag är fortsatt positivt inställd till Tessins tjänster/plattform som gör att vanliga privatpersoner kan direktinvestera i fastigheter. Senaste halvåret så har det dock mestadels handlat om lån till byggherrarna men en avkastning på 9-13% och bindningstider på 6-24 månader tycker jag är attraherande. Jag reserverade häromdagen andelar i ett nytt projekt som heter Flexibla företagslokaler i Stockholm (dock ej investerat ännu). Projektet ger 9% årlig avkastning och löptiden på lånet är 7-13 månader. Tessins plattform är helt gratis och du kan enkelt öppna ett konto på Tessin.se  för att kunna klicka runt och läsa mer om de olika projekten.
I dagsläget har jag 20 000 kr investerade i Bostadsprojekt i trivsamma Täby till en årsavkastning på 11%.

Lendify -portföljen

Precis som Tessin så erbjuder Lendify en plattform för investerare/låntagare. Här kan du som investerare bygga din egen “bankverksamhet” genom att låna ut pengar till andra privatpersoner och få en bra ränta/avkastning. Portföljen tuffar på som vanligt och har i år än så länge avkastat +6,54%. Enligt Lendifys beräkningar så bör totala avkastningen för 2017 landa på cirka 7,85%. Läs mer om Lendify!
Just nu ser portföljen ut såhär:

10 000kr investerade i 28st olika lån till privatpersoner.


Sammanfattning:
Alla investeringar tuffar på bra tycker jag. En liten besvikelse är självklart Företagets trygghetsportfölj som inte avkastat över en procent under året, men samtidigt så har den gått starkt (+4,21%) under september! Jag är fortsatt mest positiv till börsen som investeringsslag men gillar idén att sprida sina pengar genom olika investeringar. Just nu så har jag 83% av allt investerat kapital placerat på börsen. Då räknar jag inte med kapital i de privata bolagen, kontantinsatsen i bostadsrätten eller likvida medel. Resterande 17% är utspritt på Tessin, Lendify och Pepins.

Hur ser erat resultat ut för sommaren/början av hösten?

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

5 svar

 1. Inget vidare än så länge -5% för året. Har liknande bolag som du men i mitt fall så här CTM också agerat som sänke mer än vanligt. Kämpat fortfarande med min diversifiering har du någon tanke angående mina bolag? De ser ut som följer:

  CTM
  Investor
  Kinnevik
  Avensia
  Alelion
  Castellum
  Cloetta
  Ica
  Kopparbergs
  Latour
  Nike
  SAAB
  SEB
  UTG
  Xact hidiv
  Xact omxsb

  Plus några mindre kryddor som inte har speciellt stor plats ca 0,5% av portföljen. Tankar? Har funderat kring att lägga mer kapital i Investor och Kinnevik samt XACT Hidiv. Vad tror du om det? Andra tankar för att diversifiera mer?

  /Oskar

 2. Tjena Oskar,
  kul att du delar med dig!

  Jag brukar vara mycket försiktig när det gäller råd. Men jag gillar som kanske bekant också investmentbolag och tycker din idé låter vettig. Kanske ytterligare något mer? Har listat alla på min andra site http://www.investmentbolag.net om du vill få lite inspiration 🙂

  Ha en go söndagkväll och lycka till med dina investeringar!

  Mvh VKI

 3. Hej, Tack för att du tar dig tid att svara på mina funderingar. Jag tycker som alltid att det är trevligt att följa dina tankar kring investeringar och framtiden. Ytterligare en fundering. Hur tungt tycker du att varje investmentbolag ska väga i portföljen? 10%? Hur brukar du resonera?

  /Oskar

 4. Mitt mål är att vikta Privata portföljen och Företagets Trygghetsportfölj så jämna som möjligt, alltså runt 8-10%/bolag. Just nu är det inte fallet, men jag har det som långsiktigt mål.
  Tillväxtportföljen tillåter jag mig själv att vikta de bolag jag tror mest på för tillfället. Just nu väger Evolution Gaming och Catena Media extra tungt i den portföljen följt av Alphabet och Tourn International.

  Tror som vanligt att man ska hitta sina regler som passar dig. Skriv ner dom. Följ dom!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se