LOADING

Type to search

Utdelningsportföljen genererar nu pengar varje månad!

Share

Idag (torsdag) fortsatte några av de innehav jag tycker är intressanta nedåt i kurserna och mina “långtidsordrar” gick igenom. Nya bolag i portföljen är Saltängen Property Invest och Akelius Preferensaktie. Alltså två riktiga high yieldare!

De första inköpta bolagen till utdelningsportföljen har varit mer bolag som jag hoppas genererar utdelningstillväxt och även kurstillväxt på sikt. Men nu har jag alltså köpt in mina två första high yieldare (Visst, HCP direktavkastar 6,43% och ökar sin utdelning varje år).

Båda inköpen är små och är endast ett steg in i aktien. Planen är att första 100 000kr i portföljen ska vara uppdelat på cirka 20 bolag för cirka 5000kr/st.[GARD]

Saltängen Property Invest

Köpkurs: 97,50kr
Antal aktier: 23st
Summa köp: 2242,50kr
Direktavkastning: 10,05% (!)
Ökar min årliga utdelning med: 225,00 kr (många bäckar små…)
Läs gärna mitt inlägg om Saltängen Property Invest och varför jag hoppas att det kan vara en bra investering till utdelningsportföljen!

Akelius Preferensaktie

Köpkurs: 278,00kr
Antal aktier: 8st
Summa köp: 2192,00kr
Direktavkastning: 7,19% (!)
Ökar min årliga utdelning med: 158,00 kr (många bäckar små…)
Läs mer om Akelius preferensaktie!

Utdelningsportföljen i grafik:

GRAFIKEN HÄMTAD FRÅN Z2036.BLOGSPOT.COM

Grafiken visar tydligt när mina innehav delar ut pengar och att jag från och med nu kommer att få “en liten gåva” varje månad!

[GARD]

Eftersom min utdelningsportfölj startades för cirka 3 månader sedan så är storleken på den mindre imponerande än så länge, men snöbollen är åtminstone i rullning!

Målet är att direktavkastningen ska ligga på minst 5% och att portföljen trots detta innehåller bolag som både ökar utdelningen och har chans till värdetillväxt…

Har ni några favoriter gällande utdelningsbolag som jag borde ta en närmare titt på?


Fredag morgon: Betsson släpper sin rapport och höjer utdelningen till 4,51kr (13,07% utdelningstillväxt från 2015!).
Har inte hunnit läsa rapporten men har sett i Twitterflödet att tankarna är delade… Återkommer med detta!
Läs gärna mitt inlägg om Betsson och varför jag har valt att investera i bolaget!

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *