LOADING

Type to search

Share

I helgen publicerade jag första listan av utländska investmentbolag på Investmentbolag.net. För tillfället så består sidan av 19 st europeiska investmentbolag och konglomerat. Anledningen till att jag skriver europeiska investmentbolag är för att Amerikanska och Kanadensiska investmentbolag har fått en egen sida på siten.


Utländska investmentbolag – exempel

Bland de 19 bolag som är listade för tillfället så hittar ni t.ex. de två dryckeskonglomeraten Pernod Ricard och Anheuser Busch Inbev. Det italienska investmentbolaget Exor äger stora delar av t.ex. fotbollsklubben Juventus och lyxbilstillverkaren Ferrari. Vill ni hellre få exponering mot hållbarhet,  energi och IoT så kanske det finska investmentbolaget Cleantech Invest vara intressant?

Jag har själv inte hunnit kolla extra på något utländskt investmentbolag förutom mitt eget innehav, Louis Vuitton Moët Hennessy. Det franska lyxkonglomeratet äger en portfölj av fantastiska varumärken så som Louis Vuitton, Marc Jacobs, Moët & Chandon, Dom Perignon, Christian Dior och Hublot.

För er som inte har besökt www.investmentbolag.net tidigare så finns det nu totalt 63 st (!) investmentbolag, konglomerat och investmentbanker listade på siten. Ni hittar även substansvärden för de största svenska investmentbolagen.

Besök gärna sidan och lämna ett omdöme, önskemål och feedback så jag kan fortsätta att utveckla sidan!
Ha en go kväll 🙂
Läs mer om 19 st europeiska investmentbolag på www.investmentbolag.net !

europeiska investmentbolag utländska investmentbolag

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

5 Comments

 1. Kenneth oktober 17, 2017

  Hej
  Jag vet inte vad du tycker men jag anser att tyska BayWa uppfyller fodringarna för att vara ett investmentbolag

  Svara
  1. västkustinvesteraren oktober 19, 2017

   Tack för tipset Kenneth!
   Ska titta på BayWa inför nästa uppdatering.

   Ha en bra dag 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *