Utländska investmentbolag

utländska investmentbolag europeiska investmentbolag

I helgen publicerade jag första listan av utländska investmentbolag på Investmentbolag.net. För tillfället så består sidan av 19 st europeiska investmentbolag och konglomerat. Anledningen till att jag skriver europeiska investmentbolag är för att Amerikanska och Kanadensiska investmentbolag har fått en egen sida på siten.


Utländska investmentbolag – exempel

Bland de 19 bolag som är listade för tillfället så hittar ni t.ex. de två dryckeskonglomeraten Pernod Ricard och Anheuser Busch Inbev. Det italienska investmentbolaget Exor äger stora delar av t.ex. fotbollsklubben Juventus och lyxbilstillverkaren Ferrari. Vill ni hellre få exponering mot hållbarhet,  energi och IoT så kanske det finska investmentbolaget Cleantech Invest vara intressant?

Jag har själv inte hunnit kolla extra på något utländskt investmentbolag förutom mitt eget innehav, Louis Vuitton Moët Hennessy. Det franska lyxkonglomeratet äger en portfölj av fantastiska varumärken så som Louis Vuitton, Marc Jacobs, Moët & Chandon, Dom Perignon, Christian Dior och Hublot.

För er som inte har besökt www.investmentbolag.net tidigare så finns det nu totalt 63 st (!) investmentbolag, konglomerat och investmentbanker listade på siten. Ni hittar även substansvärden för de största svenska investmentbolagen.

Besök gärna sidan och lämna ett omdöme, önskemål och feedback så jag kan fortsätta att utveckla sidan!
Ha en go kväll 🙂
Läs mer om 19 st europeiska investmentbolag på www.investmentbolag.net !

europeiska investmentbolag utländska investmentbolag

5 Comments

 1. Hej
  Jag vet inte vad du tycker men jag anser att tyska BayWa uppfyller fodringarna för att vara ett investmentbolag

  • Tack för tipset Kenneth!
   Ska titta på BayWa inför nästa uppdatering.

   Ha en bra dag :-)

   Mvh VKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *