Väljer mellan två investeringsalternativ: Vinstdelning eller…

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Detta ”projekt” och alla dess inlägg är inte sponsrade av Tessin, alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Se mitt Tessin – projekt som en recension av crowdfunding/lending-tjänsten.


Jag sitter och tittar på Tessin.se och vilket projekt som kan vara intressant för mig att investera i. Tyvärr så är det inte lagligt att marknadsföra onoterade nyemissioner, vilket betyder att jag inte får skriva om själva projekten som är öppna för investering. Klicka här för att läsa mer Tessins aktiva projekt!

Investera via Tessin

Har ni inte sett att jag har startat upp min Tessin-portfölj så rekommenderar jag er att läsa detta introduktionsinlägget först!
Jag funderar nu på om jag ska gå in i ett projekt med bestämd och låst utdelning via preferensaktier där jag “vet vad jag får” eller om jag ska gå in i ett mer öppet projekt.

Tre olika sorters projekt som kan finnas hos Tessin:

 1. Investeringens löptid: 1-2 år. Årligt avkastningsmål genom utdelning till preferensaktieägare på 10,00%. Utbetalningar sker kvartalsvis och du får hela investerade summan återbetald ett speciellt framtaget datum. Minsta investering 20 000kr.
 2. Investeringens löptid: 2-3 år. Årligt avkastningsmål genom vinstdelning på 14-16,00%. Ett lägenhetshus ska byggas/renoveras till bostadsrätter. Vid försäljningen delar du tillsammans med bygbolaget och andra Tessin-investerare på vinsten. Det kan bli både bättre och sämre än det satta avkastningsmålet. Minsta investering 20 000-50 000kr.
 3. En annan variant är att du investerar i ett projekt som indirekt blir ett lån till fastighetsbolaget i utbyte mot preferensaktier. Löptid 18 månader med ett förbestämt datum för inlösen. Villkoren för utbetalningar via preferensaktierna kan t.ex. vara att 12% direktavkastning delas ut kvartalsvis. Fastighetsprojektet kan vara i behov av utbyggnad för att öka intäkter, trots att de redan har hyresgäster som generera stabila intäkter.

Dessa tre exempel är teoretiska och det man först och främst får ta ställning till är; Vill jag få en förutbestämd ersättning för min investering eller vill jag chansa lite mer genom att vara med på ett projekt med vinstutdelning?

Besök Tessin för att läsa mer själva och gör er egen bedömning. Kommentera gärna här nedanför hur ni tänker om valmöjligheterna!

Öppna ett konto hos Tessin för att läsa mer om deras aktiva investeringsprojekt!

Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska bli den samma. Detta inlägg är inte sponsrat av Tessin. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Jag använder affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto hos Tessin via mina länkar.

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

3 svar

 1. Bra inlägg om Tessin! 🙂 Tycker att enkelheten, överskådligheten och kundbemötandet hos Tessin är fenomenalt och hade inga som helst problem när jag gick in i mitt första projekt. Ska bli spännande att följa utvecklingen framöver.

  PS: Är inte heller sponsrad av Tessin. Bara en riktigt nöjd kund 🙂

 2. Kul att du är nöjd, jag tycker det ska bli kul att komma igång. Dock har jag som sagt svårt att välja vilket typ av projekt jag är sugen på att testa.
  Förmodligen blir det vinstdelning om prospektet faller mig i smaken. Förhoppningsvis så finns det mycket detaljer runt det hela att presentera här på bloggen!

  Trevlig kväll och tack för kommentaren!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se