VF Corporation – DIVIDEND ALL-STARS

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Då var det dags för avsnitt nummer två i inläggsserien DIVIDEND ALL-STARS. Serien kommer bestå av inspirerande inlägg om bolag med lång stabil utdelningshistorik som passar oss utdelnings-junkies. Jag rekommenderar aldrig några bolag för att jag skriver om dem. DIVIDEND ALL-STARS är i första syfte till för att inspirera er läsare och investerare att titta på kanske nya bolag för er.
Dagens bolagsval är inspirerat från bloggaren Petrusko som precis har valt att investera i VF Corporation. Jag tyckte bolaget lät intressant och tänkte att det kunde vara kul att presentera VFC för er!VF Corporation – Många fina varumärken i sin portfölj!

Här nedanför är en lista på fem av VFCs cirka 30 olika märken de erbjuder i sin portfölj:

  • Lee
  • Wrangler
  • The North Face
  • Vans
  • Timberland

Jag personligen äger inte någonting från något av deras märken och har förmodligen aldrig gjort det heller. Men alla är stora stabila varumärken som säljer bra runtom i världen.

Jag är ingen friluftsmänniska och åker näst intill aldrig skidor så The North Face är inte särskilt aktuellt för mitt egna bruk, men jag har hört och läst att kvalitén ska vara mycket hög.

Vans är världens största Skate-märke (långt ifrån att vara min egen hobby detta också)  med ett team av proffsåkare som bär klädesmärket. Exempel på dessa är: Tony Alva, Bucky Lasek, Geoff Rowley, Dustin Dollin, Tony Trujillo, Anthony Van Engelen, Christian Hosoi, Steve Caballero m.fl.Lee behöver förmodligen ingen större presentation!? Ett av världens största jeansmärken som grundades redan 1889 av Harry David Lee.

Timberland tillverkar även dem kläder, med sina klassiska kängor som paradprodukt. Kängan har funnits i över 40 år och är inte bara funktionella utan även mode enligt många. Exempel på detta har ni artisterna på bilden nedanför…

VF Corporation - Rihanna, Kanye West & Rita Ora
VF Corporation – Rihanna, Kanye West & Rita Ora

VF Corporation – Varför handla aktien nu?

Aktiekursen har backat 10-15% (rejält svängigt på börsen just nu…) på senaste tiden och detta är inte för att bolaget har gått dåligt, utan det är för att börsen har varit sur. Jag rekommenderar er att ta en titt på VF Corporations bokslut så ser ni att siffrorna är fina.

VF Corporation - Aktiekurs
VF Corporation – Aktiekurs

 

VF Corporation – Höjt utdelningen i över 40 år!

VF Corporation är en Dividend Aristocrat (Vad menas med Dividend Aristocrat?) med en fantastiskt fin utdelningshistorik! Payout ration ligger på endast 30-40% (!) och detta ser jag som mycket positivt inför framtida höjningar.
Utdelningstillväxten (ökningen av utdelningen per år) på både 5 och 10 år ligger på hela 17%! Det betyder att utdelningen dubblas på bara 4 år!

Utdelningen ligger inför 2016 på $1,48 per aktie. Med dagens aktiekurs så blir VF Corporation direktavkastning 2,86%.

VF Corporation Utdelningshistorik
VF Corporation Utdelningshistorik Senaste 5 åren

VF Corporation – Något för er utdelningsportfölj?

Hur är ert “första intryck”? Något att äga i sin utdelningsportfölj? Jag tycker att direktavkastningen är i lägsta laget men fortsätter dem med den otroligt starka utdelningstillväxten så kommer utdelningen vara dubblad inom endast 4 år!

Jag försöker att bara “köpa bolag jag förstår mig på”. Det här ett bolag som säljer kläder. Jag förstår mig på det, men jag har aldrig och kommer förmodligen aldrig själv välja att köpa några utav deras kläder. Därför känns det på något sätt fel för mig att investera i bolaget.

Jag kommer förmodligen inte att investera i VF Corporation som det ser ut för tillfället. Men siffrorna ser mycket spännande ut om man tittar på den låga payout ration och utdelningstillväxten!

Vill du läsa mer om VF Corporation? – Klicka här!
Vill du handla aktier i VF Corporation? – Klicka här!
Vill du läsa fler inlägg om DIVIDEND ALL-STARS? – Klicka här!
Vill du se min aktieportfölj? – Klicka här!
Ska jag placera mina utländska aktier i ett ISK eller KF-konto? – Läs mer här!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

  1. Hej,

    Jag har kollat in aktien på 4-traders och Nasdaq och tycker de ser ut som att bolaget har en payout ratio på nästan 50%? Vart hittar du information om 30-40%?

    Tack för en bra blogg!! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se