LOADING

Type to search

Vilka trender investerar du i?

Share

Väljer ni att placera ert kapital i investeringar som är inriktade mot olika trender? De absolut hetaste de senaste månaderna är förmodligen kryptovalutor och cannabis… Jag vill själv påstå att jag investerar i trender jag tror på till en viss del, men mitt intresse för att “driva bolag” spelar givetvis in när det kommer till själva stock picking-delen.

Jag är själv mycket intresserad av IT/Internet-marknaden där det finns många möjligheter för bolag när det kommer till hög lönsamhet, skalbarhet och kraftig tillväxt. Exempel på detta ser vi bl.a. i Företagets Tillväxtportfölj:

 1. Activision Blizzard
 2. Alphabet (Google)
 3. Catena Media
 4. Evolution Gaming
 5. Fortnox
 6. Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF
 7. Shopify
 8. Tourn International
  Listade i alfabetisk ordning

Alla åtta bolag/innehav är inriktade mot någon form av digitaliserad marknad/affärsidé. Ytterligare tankar (från mig) som innehaven har tillsammans är hög andel återkommande intäkter (gärna i abonnemangsform). I fallet “återkommande och skalbara intäkter” så är Fortnox och Shopify stora favoriter. Båda bolagen har kraftigt växande kundintag och jämna återkommande intäkter från majoriteten av kunderna. De jobbar dessutom hela tiden med merförsäljning av appar/tjänster som vid lyckad införsäljning fortsätter att generera hög lönsamhet och automatiserade intäkter på toppen av den tidigare grundintäkten. I grova drag placerar jag själv mot “digitaliseringstrenden” som förvisso är mycket bred.

Vilka trender tror ni på och vilka trender har ni investerat i?
Jag söker även tips på bolag som har automatiserade och återkommande intäkter likt bolagen jag nämnde här ovanför! Kommentera gärna här nedanför!

 

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

4 Comments

 1. Robert januari 22, 2018

  Jag väntar på Q4-rapporterna med hyfsad kassa…

  Svara
  1. västkustinvesteraren januari 22, 2018

   Samma här, men mestadels för att känna ett visst lugn vid en sämre period på börsen… 🙂

 2. Axel januari 23, 2018

  Tjenare som vanligt en väldigt trevlig blogg! Har själv tagit rygg på dig i catena vilket varit väldigt trevligt.
  Har en helt orelaterade fråga till detta inlägg. Har spanat lite på de olika företagen som finns hos peppins. Vet du hur det fungerar med vinstskatt respektive pengar man får i utdelning hos dem. Hur skattas dem, gör man det manuellt eller är det något som peppins gör åt en likt ett isk konto på avanza? Var för övrigt i kontakt med pepins kundtjänst som länkade mig till Skatteverkets hemsida så jag blev tyvärr inte mycket klokare.

  Hoppas du får ett fint 2018!

  Med vänlig hälsning, Axel

  Svara
  1. västkustinvesteraren januari 24, 2018

   Stort tack för det Axel!
   Kul att du är med på CTM-racet! Glöm inte att göra din egen analys bara 😉
   Jag är nästan helt säker på att det är 30% skatt på vinst och utdelningar som gäller när du investerar som privatperson. Jag vet inte om Pepins skickar ut något underlag, men du är själv skyldig att det ska finnas med i din deklaration.

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *