Zalaris - Senaste tillskottet i portföljen!

zalaris direktavkastning

Zalaris, en av de hetare aktierna bland oss Svenska aktiebloggare för tillfället är min känsla…
Första gången jag läste om Zalaris vet jag att de hade runt 40-50 ägare genom Avanza, nu ligger antalet på cirka 525st, detta på cirka ett år.

Zalaris börsnoterades i juni 2014 på Oslobörsen efter att ha bildats 2000 i Norge. Största delen av inkomsterna kommer från en HR-verksamhet inom Skandinavien. Företaget har cirka 400st anställda utspritt på kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Baltstaterna och nu mera Indien.
Bolaget minskar sina kunders HR-kostnader med hjälp av olika tjänster och  tekniska lösningar. Exempel på tjänster är IT-support, löneutbetalningstjänst och konsulttjänster inom HR-området.

Bolaget har varit lönsamt sedan 2005 och första året med utdelningar är 2015. Zalaris köps i första hand i hopp om att bidra med tillväxt (och givetvis en lite lägre yield 2,25%) i min utdelningsportfölj.

Zalaris utdelning 2015: 0,75 NOK
Zalaris direktavkastning: 2,25%

Jag har tyvärr ont om tid ikväll och istället för att skriva ett långt inlägg om Zalaris så har jag samlat några inlägg från andra duktiga bloggkollegor:

Snåldjåpens summering får avsluta mitt inlägg:
Zalaris är en grundarledd kassaflödesmaskin i stabil tillväxt. Den dagen man inser att tillväxt inte längre är det bästa för aktieägarna så finns det möjligheter till väldigt höga utdelningar och, som i fallet ADP, även väldigt höga värderingar. Med en årsomsättning på 326 MNOK så har man dock mycket utrymme kvar på marknaden att växa i. Zalaris är och förblir ett väldigt spännande tillväxtbolag med en helt okej värdering.”

Vad tycker ni om Zalaris?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *