Zalaris – Senaste tillskottet i portföljen!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Zalaris, en av de hetare aktierna bland oss Svenska aktiebloggare för tillfället är min känsla…
Första gången jag läste om Zalaris vet jag att de hade runt 40-50 ägare genom Avanza, nu ligger antalet på cirka 525st, detta på cirka ett år.

Zalaris börsnoterades i juni 2014 på Oslobörsen efter att ha bildats 2000 i Norge. Största delen av inkomsterna kommer från en HR-verksamhet inom Skandinavien. Företaget har cirka 400st anställda utspritt på kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Baltstaterna och nu mera Indien.
Bolaget minskar sina kunders HR-kostnader med hjälp av olika tjänster och  tekniska lösningar. Exempel på tjänster är IT-support, löneutbetalningstjänst och konsulttjänster inom HR-området.

Bolaget har varit lönsamt sedan 2005 och första året med utdelningar är 2015. Zalaris köps i första hand i hopp om att bidra med tillväxt (och givetvis en lite lägre yield 2,25%) i min utdelningsportfölj.

Zalaris utdelning 2015: 0,75 NOK
Zalaris direktavkastning: 2,25%

Jag har tyvärr ont om tid ikväll och istället för att skriva ett långt inlägg om Zalaris så har jag samlat några inlägg från andra duktiga bloggkollegor:

Snåldjåpens summering får avsluta mitt inlägg:
Zalaris är en grundarledd kassaflödesmaskin i stabil tillväxt. Den dagen man inser att tillväxt inte längre är det bästa för aktieägarna så finns det möjligheter till väldigt höga utdelningar och, som i fallet ADP, även väldigt höga värderingar. Med en årsomsättning på 326 MNOK så har man dock mycket utrymme kvar på marknaden att växa i. Zalaris är och förblir ett väldigt spännande tillväxtbolag med en helt okej värdering.”

Vad tycker ni om Zalaris?

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Gillar du det du läser?
Prenumerera kostnadsfritt på mina framtida artiklar:
TIPS!

Visa uppskattning genom att dela artikeln…

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se