Tessin – portföljen

Detta ”projekt” och alla dess inlägg är inte sponsrade av Tessin, alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Se mitt Tessin – projekt som en recension av crowdfunding/lending-tjänsten. Läs hela disclaimern längst ner i inlägget!

Ni som följer mig på Twitter har förmodligen inte missat att jag har varit nyfiken på Tessin.se och deras tjänster. Än så länge så finns det inte mycket Tessin recensioner och åsikter från folk om hur Tessin har fungerat. Mycket är förmodligen för att Tessin är såpass nytt och inte många av oss har hunnit testa eller vågat att testa investera via sidan ännu.
Se min Tessin-portfölj som en löpande Tessin recension!

Läs mer om hur du investerar via Tessin på deras hemsida!

Mina fastighetsinvesteringar via Tessin

Bostadsprojekt i trivsamma Täby 
20 000kr utlånade till 11% avkastning. Utbetalning sker någon gång mellan 2018-2019


I listan nedanför kan ni följa alla mina senaste inlägg om Tessin – portföljen:

Tessin omdöme – Varför är jag intresserad av att investera via Tessin?

Tessin är en alternativ investeringsmöjlighet för oss som söker avkastning på våra pengar. Enkelt beskrivet så arbetar de med crowdfunding för fastigheter.

Min pappa har under min uppväxt köpt hus som sedan renoverats och sålts eller hyrts ut. Eftersom detta har varit en mycket lukrativ ”bransch” de senaste åren så har jag också byggt upp ett intresse för fastigheter. Dock har jag aldrig haft kapital till liknande investeringar. Det är därför mina ögon fastnade för Tessin, och jag har nu i cirka 2 månader försökt vänta ut fler investerare som kan ge en Tessin recension och berätta om allt fungerat bra eller inte. Tyvärr har inte detta hänt. Därför har jag nu valt att ”visa vägen” genom att öppna ett konto på Tessin.se och har nu genomfört min första investering. Alla investeringar, utbetalningar och positiva/negativa aspekter kommer att rapporteras här på bloggen så ni kan följa och använda Tessin – portföljen som en löpande Tessin recension för tjänsten!

OBSERVERA: Alla mina investeringar kommer att rapporteras efter att varje investeringsprojekt har stängt. Detta för att jag inte vill bryta mot marknadsföringslagen för nyemissioner i privata bolag. 

Kort fakta:

  • Minsta investering är ofta 20 000 kr – 50 000 kr(Betydligt lägre ingångsbarriär än att investera i en fastighet själv)
  • Avkastning fastighetsprojekten brukar ligga mellan 9-13% per år
  • Vid investering så skapas ett nytt aktiebolag där du äger preferensaktier eller stamaktier. Preferensaktierna ger dig fördel vid aktieutdelningarna jämfört med stamaktier.
    I vissa fall lånar du ut pengar istället och får på så sätt betalt i ränta och amortering.
  • Investerar du 50 000kr och får en avkastning på 13% så betyder det att du får en passiv inkomst på 6500kr/år (!).
  • Du kan investera både privat och via ditt eget företag.
  • Ibland erbjuds nybyggnadsprojekt där du är med och finansierar bygger och 1-2 år senare får avkastning i form av aktieutdelning + en del av eventuell vinst.

tessin.se investera

Observera att Tessin endast står för marknadsplatsen i tjänsten, du direktinvesterar i fastighetsbolagen!


Tessin omdömde – Tidigare projekt 

Som jag skrev längre upp så får jag inte marknadsföra pågående projekt men jag rekommenderar er att titta ett par gånger i veckan på Tessin.se för att se deras pågående projekt. De flesta brukar bli fulltecknade på endast ett par dagar så det gäller att ni håller er uppdaterade!
Här  kan ni se Tessins pågående fastighetsprojekt. Som jag kan se på hemsidan så är alla tidigare projekt minst 100% tecknade, eller för det mesta övertecknade. Detta känns givetvis bra. Jag lovar att återkomma med Tessin omdöme så fort jag har gjort min första investering.

tessin.se investera stockholm

Tessin omdöme – Ett slutfört projekt som exempel:

Projektet med Axxonen Properties skulle ge preferensaktier med 11% utdelningar varje år och en minsta investering på 50 000kr krävdes.
Jag har klippt in beskrivningen från Tessin s hemsida om själva investeringen nedanför:

Vad investerar man i?

Investeringen sker via emission av preferensaktier i fastighetsutvecklingsbolaget Axxonen Properties AB (”Axxonen Properties”). Innehavaren av preferensaktier kommer att ha företräde till en årlig utdelning motsvarande 11 % av emissionskursen. Preferensaktierna har rätt till löpande kvartalsvis utdelning från och med 1 januari 2016, med första planerade utbetalningstillfället i slutet av Q1 2016.

Preferensaktierna planeras att noteras på First North, NGM, Aktietorget eller annan jämförbar börs eller marknadsplats. För det fall en notering skulle bli försenad eller utebli så har investeraren en avtalsreglerad möjlighet att årligen under tidsperioden 1 november – 31 december påkalla inlösen av samtliga (men inte färre än samtliga) sina preferensaktier mot kontant utbetalning senast 31 oktober påföljande år. Inlösen sker till 400 kr per preferensaktie (dvs en summa som motsvarar emissionsbeloppet) och kan påkallas tidigast år 2019. Avtalet kan sägas upp av båda parter med 12 månaders uppsägningstid från och med 1 januari 2022. Inlösenmöjligheten upphör vid en notering.

I enlighet med Axxonen Properties bolagsordning så har bolaget möjlighet att vid valfri tidpunkt inlösa preferensaktierna för 440 kr per preferensaktie (dvs en summa som motsvarar 110% av emissionsbeloppet).

Antalet utbjudna aktieposter är begränsat till maximalt 200 stycken.”

Jag känner mig mycket intresserad av att komma igång och testa en investering via Tessin. Det ska dock klicka med rätt inriktning på bostäder och typ av investering innan jag slår till. Detta kommer ni givetvis kunna följa här via bloggen!
Tänk er själv att kunna äga en liten egen fastighetsportfölj, det vore något!

Skulle jag välja att investera i 5 st projekt för totalt 100 000kr genom mitt bolag och få en genomsnittlig årsavkastning på 12,50% så skulle det ge mig 12 000 SEK i utdelning varje år eller 1000kr i månaden.

Återinvesteras detta i nya projekt och den årliga avkastningen består så skulle utvecklingen se ut såhär:

tessin-investera-avkastning

Denna fantastiska (och givetvis teoretiska) kurva skulle kunna gå att nå fram till pensionen, dessutom utan sätta in en enda krona efter den första investeringen! Det lockar enligt mig…

Tessin recension – Risker

Först och främst; Historisk avkastning garanterar aldrig framtida avkastning. Glöm aldrig det!
Jag har läst igenom Tessins egna lista/inlägg om risker att investera via dem. Jag tycker att listan är så pass bra så jag länkar till den här istället för att ta upp och skriva om riskerna här i bloggen.

Jag kommer att investera i fastigheter med Tessin, men det ska erbjudas rätt projekt vid rätt tidpunkt för att det ska gå att genomföra för min del. Jag lovar att återkomma med en Tessin recension så fort jag har gjort första investeringen.

Läs mer om Tessin och hur du investerar i deras fastighetsprojekt !

Tessin – TILL SIST:

Vad tror ni om att investera via Tessin.se?
Fantastisk avkastning? To risky? För bra för att vara sant? Intressant tjänst? Kommer ni att testa? För hög minimum investering?
Ser fram emot era tankar om Tessin kommentarsfältet!


Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska bli den samma. Detta inlägg är inte sponsrat av Tessin. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Jag använder affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto hos Tessin via mina länkar.

Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!