Bästa aktiebloggarna – Summering av omröstning

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Nej, denna omröstningen är ingen djup forskning om vilka bloggar som “är bäst”. Det var mest en rolig grej för att få lite koll över de bästa/populäraste aktiebloggarna! Jag vet själv vilka bloggare jag följer mest och ville nu med en liten enkel undersökning se om det är samma skribenter som andra inspireras mest utav. Som sagt, ta inte illa upp för att “undersökningen” är simpelt genomförd!

Totalt har 1188st läsare deltagit i omröstningarna.

Bästa aktiebloggarna
-Vilken är din favoritblogg?

MiljonärInnan30 plockade hem en klar seger med cirka 32% av rösterna. MiljonärInnan30 har bloggat i många år och det är förståeligt att han(?) har samlat på sig många läsare under den tiden. Har relativt nyss börjat bygga på sin nya aktieportfölj med fokus på utdelande bolag. Lycka till med den!
Sedan kommer storbloggarna på rad med Petrusko, Chansar Mest & Gottodix i täten. Jag har helt ärligt lite smått missat Chansar Mest-bloggen men kommer definitivt att hålla koll på honom (?) fr.o.m. nu. Tillagd i RSS-flödet!
Min egen personliga favorit är Stefan med sin blogg z2036. Alltid trevligt när skribenten inte är anonym, det blir såklart en mycket personligare känsla när man läser inläggen. Eloge från mig!
Själv fick jag förvånansvärt många röster (13st) och det värmer otroligt mycket när det finns så många bra bloggar att välja mellan!
Annan rolig punkt är att alla har fått minst ett par röster var, kul!

bästa aktiebloggarna-favoritblogg

Bästa aktiebloggarna
-Vilken aktieblogg är Sveriges snyggaste?

Vad är det här för jävla skitfråga tänker ni? Enkelt svar: enda kategorin jag själv kände att jag kunde vara med och slåss om en vinst. Eftersom frågorna är ställda på min blogg så valde jag självklart att ta med frågan. Victory! Alltid något iallafall…
Efter mig på första plats kommer Petrusko och MiljonärInnan30 i ordningen, förmodligen med lite medvind efter att ha blivit framröstade som bästa aktiebloggarna (favoritbloggarna). Båda bloggarna har standarddesign från Googles blogspot. Inte så kul enligt mig (absolut inte innehållet jag pekar på här). Då tycker jag att exempelvis Gottodix (Molekylär Ekonomi) har en roligare design med bl.a. “livegrafer” på sina portföljer. Riktigt avundsjuk på dessa livegrafer från Shareville!
Givetvis är inte designen viktig jämfört med innehållet. Men jag är själv “lagd åt designhållet” och tycker det är kul att sitta och pilla med bloggens design på kvällarna… 🙂

bästa aktiebloggarna - snyggaste bloggen

Bästa aktiebloggarna
-Vilken aktiebloggare skulle du låta förvalta ditt kapital?

Här tycker jag att svaren är mycket intressant. MiljonärInnan30 är storfavorit till vinsten i Bästa aktiebloggarna kategorin (favoritbloggarna), men fler av de som röstat vill hellre att Petrusko ska förvalta deras pengar. Även Marcus Hernhag avancerar upp i listan och tar en tredje plats med hjälp av läsarnas förtroende. Detta trots att han endast kommer på en 8:e plats i favoritbloggarkategorin, intressant!
Jag själv fick hela 10 röster från läsare som hade valt mig för att förvalta deras kapital. Det känns faktiskt lite sjukt att andra människor skulle välja mig, men jag givetvis superglad för den fina feedbacken!

bästa aktiebloggarna-kapital

Något jag tycker är trevligt är att alla bloggarna fick minst en röst i varje kategori, alltid trevligt! 🙂

Bästa aktiebloggarna
– Västkustinvesterarens röster?

Jag har mina favoriter som jag har fastnat för. Inte nödvändigtvis för att de vet mest, skriver bäst analyser eller är den bästa investeraren. Det finns mycket annat som gör att man kan fastna för vissa bloggar och inte andra.
Favoritblogg:
Stefan Thelenius med sina egenkodade verktyg och sitt frekventa bloggande gör att det förmodligen är den första blogg jag väljer att besöka varje gång man letar runt eller hittar nya inlägg via RSS-flödet. z2036 får min röst av favoritblogg!
Snyggaste bloggen:
Ja som sagt, de flesta fokuserar 100% på innehållet i bloggen istället för någon design överhuvudtaget. Min blogg är inte den bästa, inte den mest välskrivna och inte heller de bästa “analyserna”, men snygg är den åtminstone!
Jag kan givetvis inte rösta på mig själv så min röst faller på Gottodix och Livegraferna som är snyggt placerade!
Vem hade jag valt att sköta mitt kapital?:
Här faller mitt val på Långsiktig Investering. Fokuserar mycket på utdelande bolag och jag gillar hans (?) välskrivna analyser och jämförelser av bolag. Keep up the good work!

Sist men inte minst:
Ber om ursäkt för alla bloggare jag har missat! Exempel på dessa är tongivande bloggare som Kavastu & Aktiefokus…