Sigmastocks recension – Mitt ärliga omdöme June 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Sigmastocks omdöme och recension

Är du intresserad av automatisera ditt sparande och dina investeringar genom sparroboten Stigmastocks? Perfekt! 

I mitt Sigmastocks omdöme och recension ger jag dig följande:

Genom att månadsspara i aktier genom Sigmastocks gör du det möjligt till att förvalta din aktieportfölj automatiskt till en av marknadens lägsta avgifter.

Jag rekommenderar att du börjar med att titta på min video (12.20 min) här nedanför. Där går jag igenom Sigmastocks samtidigt som jag jämför sparroboten med alla de ledande fondrobotarna i Sverige:

Vilka är robotrådgivaren Sigmastocks?

De flesta vet att investera i aktier är ett av de bästa sätten att få sina sparpengar att växa. Men det finns många som inte vill, vågar eller tror att de kan spara i aktier. Att investera i aktier tar trots allt tid och kräver viss kunskap. Det vill Sigmastocks ändra på. Sigmastocks är en robotrådgivare som hjälper dig att välja ut de aktier du skall investera i. 

Sigmastocks startades med målet att göra aktier mer tillgängligt för fler. De ville också skapa ett alternativ till dyra fondlösningar. Sigmastocks är ett svenskt företag som grundades 2014. Sigmastocks analyserar aktier enligt en beprövad metod. Du väljer vilken risknivå och inriktning som du vill ha på dina investeringar. Sigmastocks investerar automatiskt dina pengar i de aktier som passar bäst för ditt sparande. 

Sigmastocks logotyp

Sigmastocks AB
Organisationsnummer: 556977-3160
Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg
Email: support@sigmastocks.com

Sigmastocks information
Omdöme Google 4,5 av 5
Avgift till fondrobot 0,35%
Total avgift (exkl trans.avgifter) 0,35-0,39%
Fondprovisioner Nej
Lägsta insättning 100kr
Ombalansering Ja
Personlig rådgivning
Ja
Hemsida Ja
App Nej
Kontotyper
ISK / KF för företag

Fördelar

Nackdelar

Månadssparande direkt i aktier till låga avgifter

Det finns två goda skäl till att automatiskt månadsspara i aktier. Automatiskt månadssparande är det bästa sättet att se till att ditt sparande verkligen blir av. Genom att spara regelbundet minskar du också dina risker. Ibland kommer du köpa billigt och ibland dyrt. På sikt kommer det att bli en bra investering för dig. 

Månadssparar du via Sigmastocks gör du det i aktier som de valt ut som de bästa för dig att investera i. Det är ett enkelt och smart sätt att sköta sina investeringar på.

Sigmastocks logotyp
Betyg på Google:
4.5/5

Börja investera redan idag!

“Sigmastocks är den enda robotrådgivaren som erbjuder dig att investera direkt i aktier!” – Anton

Så börjar du investera genom Sigmastocks idag

Sigmastocks är en tjänst som gör det enkelt att spara i aktier. Tjänsten är lätt och snabb att komma igång med.

Steg 1. Besök Sigmastocks.se

Börja med att surfa in på Sigmastocks.com och klicka på “Bli kund”. Sigmastocks kommer att ställa en del frågor till dig. För att hitta rätt sparande åt dig måste de veta mer om din ekonomi. De kommer också att fråga om din inställning till olika delar inom sparande

Steg 2. Bli kund på ett par minuter

Att svara på frågorna går fort. Ta dig tid ändå att svara på frågorna ordentligt. Det är viktigt att du tänker igenom de svar du ger då det kommer att avgöra hur ditt sparande blir.

Steg 3. Få förslag på aktieportföljer efter dina önskemål

Nu har du gjort det mesta av jobbet för att skapa ett bra sparande. Sigmastocks ger ett förslag på en aktieportfölj som matchar din syn på sparande och investeringar. Det är enligt det förslaget som Sigmastocks automatiskt kommer att förvalta dina pengar.

Steg 4. Månadsspara automatiskt i aktier

Det är smart att börja månadsspara i aktier direkt. Ju snabbare du kommer igång med ditt månadssparande ju bättre blir det i framtiden för dig. Då låter du pengarna jobba åt dig.

Steg 5. Låt dina pengar växa!

Tänk på att det är viktigt att vara långsiktigt på börsen. Företag växer och tjänar pengar. Då ökar också deras värde och aktiekurserna går upp. Då växer också ditt sparande. 

Sigmastocks recension och omdöme

5 fördelar med investeringstjänsten

Sigmastocks är ett riktigt enkelt verktyg att investera med. Här kommer ytterligare 5 fördelar med tjänsten.

1. Automatiska investeringar

Det tar tid att investera på börsen. Du måste läsa på och analysera bolag. Även om du är duktig är det lätt att låta sig luras av mentala faktorer. Investerar du via Sigmastocks väljer de ut de bästa aktierna för dig enligt deras strategi. En automatiskt strategi påverkas heller inte av känslor som vi människor gör vid investeringar.  

Sigmastocks strategi är framtagen för att hitta aktier som kommer att överprestera. Det betyder att Sigmastocks tror att de kommer gå bättre än andra aktier. Sigmastocks analyserar ca 900 olika aktier. Det sker med automatik. Olika värden, nyckeltal och andra faktorer analyseras för att hitta de aktier som Sigmastocks modeller tror skall utvecklas bäst.

2. Sprid risken genom att månadsspara

Det finns helt klart risker med att investera i aktier. Det finns dock olika sätt att minimera riskerna. Ett av de bästa sätten är att spara regelbundet. Sparar du med automatik varje gång du får lön kommer du ibland att köpa aktier när börsen står lite högre och ibland lite lägre. På sikt kommer det göra att du investerat till ett bra snitt.

3. Låga förvaltningsavgifter

En viktig del i sparande är att hålla nere de avgifter du betalar. Du vill ju att så mycket av avkastningen som möjligt skall tillfalla dig. Sigmastocks avgift 0,35 – 0,39% är inklusive transaktionsavgifter. 

Det sparande Sigmastocks ger dig kan liknas vid en fond. Avgiften för Sigmastocks kan då jämföras med vad du skulle betalat i avgift för en fond. Det sparande Sigmastocks erbjder dig är dessutom anpassat efter dina förutsättningar.

4. Månadsspara direkt i aktier

Det är viktigt att låta pengarna arbeta för dig. Det gör du genom att investera en del av din lön direkt du får den. Genom att månadsspara sänker du risken i ditt sparande. Detta eftersom du kommer att köpa både när marknaden står högt och lågt. Att månadsspara är också det bästa sättet att se till att ditt sparande verkligen blir av. 

5. Insättningsgaranti och investerarskydd

Sigmastocks står under Finansinspektionens tillsyn. De har även de tillstånd som krävs av dem. Som investerare via Sigmastocks omfattas du även av Insättningsgarantin och Investerarskyddet. 

Sigmastocks logotyp
Vilka avgifter behöver jag tänka på

Vilka avgifter behöver jag tänka på?

Sigmastocks avgifter är transparenta och enkla att förstå. Det är lätt att jämföra dem mot fonder, andra fondrobottare eller annat sparande.

Förvaltningsavgift för aktier

0,35-0,39% inklusive moms, courtage, valutaväxling och ISK.

Den totala avgiften för alla sparare kommer att hamna på mellan 0,35 – 0,39%. Alla betalar 0,35%. I den ingår alla kostnader som courtage, transaktionsavgifter och valutaväxling.

Förvaltningsavgift för räntefonden

Förvaltningsavgiften för räntefonden är 0,10%.

För den som väljer de lägsta risknivåerna tillkommer 0,10%. Det beror på att då placeras en del av dina pengar i räntefonder. Det täcker den extra avgiften på 0,10%. Ingen sparare kommer att betala mer än 0,39% i avgift.

Skatt för ISK tillkommer

Ditt sparande i Sigmastocks sker genom ISK. Det är en kontoform som är smidig och skattemässigt gynnsam. Du behöver inte deklarera några enskilda affärer. Du behöver heller inte betala skatt för de vinster du gör. 

ISK beskattas istället med en schablonskatt. Den beräknas utifrån det genomsnittliga värde ditt ISK har haft under året. Skatten är beräknad och förtryckt på din deklaration.

Så skapas en aktieportfölj genom verktyget

Så skapas din aktieportfölj genom verktyget

Sigmastocks är en automatisk investeringstjänst som förvaltar dina pengar enligt deras egna strategi. Sigmastocks väljer ut de aktier som passar bäst för dig enligt den risknivå och inriktning som du valt för ditt sparande. Vissa delar kan du påverka så att ditt sparande blir som du önskar.

1. Välj marknad

Sigmastocks investerar på tre marknader, Sverige, Europa och USA. De sprider investeringarna mellan de olika marknaderna. Vill du prioritera någon marknad extra mycket i ditt sparande kan du göra det. 

2. Välj din strategi

Två stora inriktningar inom investeringar i aktier är tillväxtbolag eller utdelningsbolag. Sigmastocks investerar i båda. Du kan välja att prioritera en av dem extra mycket i ditt sparande hos Sigmastocks. 

Väljer du tillväxtbolag blir det större andel snabbväxande techbolag. Utdelningsbolag är oftast mer stabila företag i traditionella branscher.

3. Välj parametrar

En viktig del i sparande är vilken risknivå man väljer. Det kan låta läskigt att behöva ta risk med sina sparpengar. Men risk är en förutsättning för att få avkastning. Lägsta risk i sparande är ett bankkonto med statlig insättningsgaranti. Det ger i regel mycket låg ränta. 

Högre risk är ett företag med en ny teknik eller ny marknad. Lyckas de kan de tjäna enormt mycket pengar. Det blir bra avkastning till aktieägarna. Men risken är också stor att de misslyckas. Då förlorar aktieägarna pengar. 

I en bra komponerad aktieportfölj som ex Sigmastocks erbjuder sprids risken mellan olika företag i olika branscher och på olika marknader. Det kallas diversifiering. Ju högre risk du vågar ta desto större avkastning kan du förvänta dig. Hög risk passar bara bra ihop med sparande på lång sikt. Sparar du på kort sikt skall du spara med låg risk. 

Tänk på att hög risk är just det. Det kan innebära stora svängningar i portföljen.

4. Välj etiska faktorer

Att välja eller välja bort vissa branscher är ett viktigt val för många som sparar. Det är också ett bra sätt att påverka utvecklingen i världen. Branscher som inte lockar kapital tvingas att ställa om. Hos Sigmastocks kan du välja att avstå från att investera inom vapen & försvar, alkohol, tobak, kasino och spel och fossila bränslen. 

5. Få ett förslag

I det sista steget får du ett investeringsförslag som du kan välja att godkänna eller justera utefter hur du vill att dina pengar ska placeras.

Sigmastocks logotyp
Betyg på Google:
4.5/5

Börja investera redan idag!

“Sigmastocks är den enda robotrådgivaren som erbjuder dig att investera direkt i aktier!” – Anton

FAQ - Vanliga frågor om Sigmastocks aktieverktyg

Vilka aktier investerar Sigmastocks i?

Sigmastocks utvärderar ca 900 olika bolag. Det är de största företagen i Sverige, USA och vissa länder i Europa. Sigmastocks investerar dock inte i investmentbolag.

Används Sigmastocks ISK?

Investeringar som görs via Sigmastocks sker i ISK. Det är ett smidigt och skattemässigt gynnsamt konto att spara i.

Kan jag välja bort enskilda aktier?

Du kan inte välja bort enskilda aktier. Du kan däremot välja bort vissa branscher. Det är också möjligt att prioritera investeringar i vissa geografiska marknader lite extra. Du kan också välja om du vill fokusera mer på tillväxt- eller utdelningsbolag.

Sigmastocks avkastning & resultat

Självklart är det intressant att veta vilken förväntad avkastning investeringar genom Sigmastocks har. Sigmastocks analyserar aktier med hjälp av olika modeller och nyckeltal. Metoden är professionellt framtagen. Syftet är att hitta aktier som kan ge överavkastning, dvs utvecklas bättre än marknade. 

Sigmastocks har simulerat hur deras avkastning har sett ut de senaste 10 åren. Simuleringen avser en standardportfölj med startbelopp på 25.000 kr. Månadssparande har varit 2000kr. Värdet på det sparande hade idag varit ca 600.000 kr. Om sparandet utvecklats som index hade det istället varit värt ca 450.000 kr. Ett räntesparande hade med samma förutsättningar resulterat i ca 275.000 kr. Portföljer med en annan risk hade gett ett annat utfall i jämförelsen. 

Många faktorer som påverkar resultatet

Det finns mycket som påverkar hur sparandet utvecklas. Risk, hur och vad du sparar i avgör resultatet. På lång sikt är det rimligt att förvänta sig att börsen går upp. Men under tiden kommer den att svänga kraftigt. Ett regelbundet sparande i aktier har stor chans att ge en bra avkastning på sikt. Det finns dock inga garantier för hur börsen och ekonomin skall utvecklas. De pengar som du investerar i aktier skall vara sådan som du kan avvara under lång tid framöver. 

Ingen kan garantera en viss framtida avkastning. Det viktigaste är att du har ett bra sparande. Långsiktigt är ett klokt sparande i aktier en viktig del för att få avkastning på sitt kapital. Det är också viktigt att komma igång så snart som möjligt med ditt sparande.   

Du kan jämföra Sigmastocks mot att förvalta dina pengar själv. Då är det viktigt att ta hänsyn till både den tiden du får lägga ned och hur väl du hanterar börsens mentala påfrestningar. Sigmastocks kan också jämföras mot andra fondrobotar eller dina egna investeringar i fonder.