+160 Aktietips | Mina bästa tips & favoritbolag [STOR GUIDE]

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Aktietips & inspiration

Aktietips är något som ofta är mycket svårt att skriva om. Jag har valt att tolka aktietips som aktieinspiration istället för att jag tipsar någon om vilket bolag eller aktie de bör köpa. Det innebär att alla aktietips som finns här på bloggen endast ska läsas som inspiration, inte köpråd. Mina artiklar skrivs i syfte för att fånga intresset och öppna upp för nya möjligheter hos dig som läser.

Följ mig på sociala medier

Gör som tusentals läsare redan gör – följ mig för mina senaste artiklar:

  • +5500 följare på Twitter
  • +6000 mailsubscribers
Västkustinvesterarens aktietips

Mina artiklar med aktietips

+ 1
publicerade artiklar

Artikelbanken växer varje månad. Nu för tiden skriver jag längre och mer välarbetade artiklar och tempot har därför dragits ner en del.

+ 1 m
Sidvisningar

Tack vare en god kombination av trafikkällorna sociala medier, mailprenumeranter och organisk trafik så har bloggen blivit en av Sveriges största aktiebloggar.

1
Första artikeln

Aktiebloggen startades som en sorts investeringsdagbok men har nu utvecklats till en bredare sajt där jag istället skriver mer och mer för att inspirera.

Läs min aktieblogg för fler aktietips

Om inte aktietipsen och  artiklarna som skrivits på denna sidan var tillräckligt för dig så tipsar jag dig även om att besöka hela min aktieblogg. Där hittar du inte bara artiklar om aktietips utan får även följa med i mina tankar kring mina egna investeringar och aktieköp. 

Att tänka på när du läser mina aktietips

Jag skriver för att inspirera - inte för att ge råd.

Ingenting på bloggen ska läsas som rådgivning eller köptips. Jag är en börstoking amatör som skriver för att inspirera. Det är alltså upp till dig själv att göra din egen hemläxa innan du investerar dina surt förvärvade pengar.

Jag har publicerat över 160 aktietips i ett stort antal artiklar genom åren. På denna sidan hittar ni de senaste och mest lästa artiklarna. Söker ni mer aktietips så rekommenderar jag att ni navigerar till sidan där min aktieblogg har samlat alla artiklar.

I allra värsta fall kan mina artiklar innehålla faktafel. Skulle ni märka av det så uppskattar jag om ni kan rapportera in det till mig så snabbt som möjligt så jag kan justera det.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Bloggen innehåller samarbetslänkar till partners jag rekommenderar.

5 Tips för dig som ska köpa aktier

Här är fem klassiska aktietips för dig som ska investera på börsen

Köp alltid aktier med pengar du har råd att förlora och var långsiktig. Investera endast i aktier och bolag med minst 5 års investeringshorisont.

En av de absolut viktigaste punkterna är att sprida riskerna. Det gör du genom att äga 10-20 olika aktier i bolag som verkar inom olika branscher.

Köp aldrig aktier i bolag du inte förstår. Hur tjänar bolaget pengar? Varför kommer de att tjäna ännu mer pengar i framtiden? Ett mycket bra aktietips är att bara köpa bolag som du verkligen förstår hur de arbetar och hur verksamheten faktiskt fungerar.

Något du lär dig förr eller senare är att du aldrig kommer att kunna time:a marknaden. Det bästa du kan göra är att köpa aktier varje månad när t.ex. lönen trillar in på kontot. Det gör att du får ett bra snitt över tid.

Investera i bolaget som går med vinst. Det absolut bästa är om bolaget växer med lönsamhet. Det innebär att du redan vet att bolaget kan göra en vinst och förmodligen kommer att kunna öka marginalerna ytterligare om de fortsätter att öka omsättningen. 

Annons

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter
Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se