Aktier för nybörjare – köpa aktier guide

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Välkommen till min samlingsida där vi går igenom aktier för nybörjare. Att köpa aktier kan låta svårt och krångligt, men det kan även vara relativt enkelt. Den enkla regeln är att köp bara aktier och bolag som tjänar pengar. Men hur hittar man de bästa nybörjaraktierna? Förhoppningsvis kan du komma fram till vad du själv tycker känns rätt för din del när du ska köpa aktier.

Här nedanför hittar du nybörjarguider aktier skrivna av Avanza:

BYGG DIN PENGAMASKIN | NYBÖRJARGUIDER AKTIER

GRUNDERNA | NYBÖRJARGUIDER AKTIER

SPARA | NYBÖRJARGUIDER AKTIER

INVESTERA | NYBÖRJARGUIDER AKTIER

FÖR FRAMTIDEN | NYBÖRJARGUIDER AKTIER

VAD ÄGER VÄRLDENS BÄSTA INVESTERARE? | NYBÖRJARGUIDER AKTIER

  • Warren Buffet aktieportfölj
    Världens kanske mest kända investerare genom tiderna har styrt bolaget Berkshire Hathaway i 50 år och blivit en av världens rikaste. Klicka på länken för att se hans största innehav just nu.
  • George Soros aktieportfölj
    Investeraren George Soros, känd för att ha knäckt det brittiska pundet och den engelska centralbanken, är inte rädd för att ta positioner i både uppgång och nedgång. Klicka på länken för att se hans största aktieinnhav just nu.
  • Carl Icahn aktieportfölj
    Carl Icahn fick Apple att öka i värde med 17 miljarder dollar genom en enda Tweet. Hans åsikter kan minst sagt vara värdefulla att hålla koll på. Klicka på länken för att se hans största aktieinnehav just nu.

Aktier för nybörjare – Är investmentbolag rätt väg att gå?

Det finns som du förstår inget korrekt svar på frågan, men många sparekonomer och investerare rekommenderar nybörjare att äga ett par investmentbolag i portföljen. När du letar efter aktier för nybörjare så önskar du helst hitta stabila bolag som ökar sin vinst år för år. Det bör i längden ge en bra avkastning. Äger du investmentbolag så sprids risken eftersom varje investmentbolag i sin tur äger aktier i ca 10-25 bolag. Det kan alltså vara ett mycket bra steg, läs gärna mer om investmentbolag här!

Aktier för nybörjare eller ska man välja indexfonder?

Även denna frågan är svår att ge ett rakt svar på. Däremot kan man enkelt dela upp det med att indexfonder passar bättre för den som vill få ett automatiskt sparande med exponering mot börsen. Även om du hittar bra aktier för nybörjare så kommer du behöva vara aktiv och se över dina innehav då och då. Mer information om indexfonder.

aktier för nybörjare

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter
Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se