Hej.

Välkommen till Västkustinvesteraren.se, en av Sveriges största ekonomibloggar.

Mitt namn är Anton Gustafsson och jag är grundare av bloggen.

Jag har ett brinnande intresse för företagande, investeringar och privatekonomi.

Anton Gustafsson även känd som Västkustinvesteraren
avanza-logotyp

Västkustinvesteraren.se är 1 av 13 utvalda bloggar som är listade på Avanza

Västkustinvesteraren.se

Anton Gustafsson - även känd som Västkustinvesteraren

Välkommen till en av Sveriges största aktiebloggar! Här bjuder jag på tips för dig som vill investera pengar eller för dig som behöver spara pengar. Jag startade bloggen 2015 och har idag runt 200.000 sidvisningar i månaden.

Vid starten var tanken att använda bloggen som en investeringsdagbok, men bara ett par veckor efter starten så besökte tusentals människor siten varje vecka och bloggen har nu utvecklats mer mot en plattform där jag kan sprida inspiration och få feedback från er läsare. 

Utöver börsen och alla sidoprojekt med hemsidor så driver jag tre olika bolag, vinsten från dessa investeras i Företagets aktieportföljer (se längre ner på sidan).

Gör som över +10.000 andra:

Fyll i din e-mail här nedanför så får du mina artiklar direkt i din inkorg! (100% kostnadsfritt och du kan avregistrera dig när du vill)

Bloggen och Anton Gustafsson i siffror

Här är Västkustinvesterare.se i konkreta siffror. Vill du annonsera? Kontakta mig på kontakt@vastkustinvesteraren.se.

ca 1
Sidvisningar/månad
+ 1
mailprenumeranter
+ 1
Följare på twitter
+ 1
artiklar
+ 1 milj
sidvisningar
1
Aktieportföljer

Bloggen donerar till välgörenhet

Västkustinvesteraren.se ägs och förvaltas genom mitt egna aktiebolag Consilium Online AB. Bolaget donerar 1% av sin nettovinst till välgörenhet med start 2019.

1 kr
2019

Så här mycket donerade vi från 2019 års vinst.

1 kr
totalt

Så här mycket har vi donerat totalt sedan starten 2019.

1 st
organisationer

Så här många olika organisationer har vi donerat till.

Hjärt och lungfonden-logotyp
Unicef-logotyp
Barncancerfonden-logotyp

AUTOMATISERAT SPARANDE PÅ BÖRSEN

Privata fondportföljen

Jag har tagit första steget i en rotation från aktier till fonder när det gäller mitt privata sparande för att spara tid och kraft till annat i vardagen. Fondportföljen startades i mars 2019. 

Portföljen erhåller ett månadsspar från månadslönen på 4000kr varje månad och regelbundna köp från likviderna som kommer från den tidigare aktieportföljen.

2019: +22,31% (DJ World Index: 23,60%)

LÄNK TILL FOND

EXPONERING

MÅNADSSPARETS FÖRDELNING

Länsförsäkringar Global Indexnära

Globalfond

20%

MS INVF Global Opportunity

Globalfond

15%

DNB Global Indeks

Globalfond

15%

Avanza World Tech by TIN

Offensiv/Tech

10%

TIN Ny Teknik

Offensiv/Tech

15%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag

“Sverigefond”

10%

Franklin Technology A

Offensiv/Tech

15%

 

 

 

STARKA VARUMÄRKEN & STABILA KASSAFLÖDEN

Företagets Trygghetsportfölj

Företagets Trygghetsportfölj får överskottet från företagets verksamhet. Portföljen är min mest långsiktiga portfölj och tanken är att den ska generera ett stabilt kassaflöde i form av aktieutdelningar om ett par år. Förhoppningsvis kan dessa utdelningar då betala resor och annan vardagslyx i framtiden. 

2017: +2,46% (SIX Portfolio Return Index: 13,25%)
2018: +13,39% (SIX Portfolio Return Index: 3,24%)
2019: +32,46% (DJ World Index: 23,60%)

Under hösten 2020 valde jag att börja månadsspara 50.000 kr av bolagets löpande kassaflöde i en fondportfölj. Tanken är att automatisera investeringarna och att frigöra tid i vardagen. Som du ser så är det extremt hög exponering mot teknik vilket jag tror mycket hårt på de närmsta åren.

Så här ser portföljen ut:

FOKUS PÅ LÖNSAM TILLVÄXT

Företagets Tillväxtportfölj

Företagets Tillväxtportfölj har ett fast startbelopp på 100,000kr (2017) och får inga fler insättningar. Kapitalet ska förvaltas offensivt mot bolag med kraftig tillväxt eller bolag som har andra spännande affärsverksamheter. 

Värdet 2020-10-26: 395.000 kr

2017: +28,64% (SIX Portfolio Return Index: 13,25%)
2018: -2,39% (SIX Portfolio Return Index: 3,24%)
2019: +49,13% (DJ World Index: 23,60%)

Anton Gustafsson-Västkustinvesteraren

MER INFORMATION

Vem är Anton Gustafsson?

Jag driver idag Västkustinvesteraren.se som är en av Sveriges största aktiebloggar. Utöver bloggen så driver jag cirka 15 stycken andra hemsidor som hjälper människor att investera pengar och därmed förbättra sin privatekonomi.

Utöver att utveckla dessa hemsidorna så äger jag och arbetar i två familjeföretag inom grossistbranscher. Första bolaget startade jag när jag var 18 år vilket innebär att jag har +10 års erfarenhet av egenföretagande.

Jag har ett brinnande intresse för aktier, fonder och investeringar och genomförde första aktieköpet vid 18 års ålder. Däremot kom jag inte igång ordentligt förens jag var cirka 25 år. Det innebär att jag har varit på börsen +10 år men extra aktiv i över 5 år.

Golf & padel är stora fritidsintressen

På fritiden spelar jag mycket golf och padel. Både har sin charm och det är väldigt lätt att bli hooked. Nivån är rakt igenom medel med ett Hcp på runt 13-15 i golfen. 

Padeln har blivit så pass stort intresse att jag till och med har startat en hemsida om sporten padel där jag t.ex. skriver artiklar om bästa padelracket för olika spelartyper och annat informationsringt som t.ex. padelregler och hur sporten fungerar. Sajten heter Elitepadel.se.

Presslänkar - Anton Gustafsson omtalad eller nämnd i media

Du hittar alla presslänkar och mer information om Anton Gustafsson på Consiliumonline.se.

Antons kunskapsområden och spetskompetenser

Mina största intressen och kunskap ligger i företagande, privatekonomi och investeringar.

Genom att ha aktivt startat och drivit tre bolag sedan han jag var 18 år så har jag byggt en spetskompetens och kunskap inom just dessa områden.

Jag har även arbetat mycket med webbutveckling och därmed onlinemarknadsföring och sökmotoroptimering (SEO). Första hemsidan byggdes redan 2008.

  • Privatekonomi
  • Sparande
  • Företagsekonomi
  • Alternativa investeringar
  • Aktier
  • Fonder
  • Börsen
  • Webbutveckling
  • Onlinemarknadsföring
  • Sökmotoroptimering (SEO)

Kontakta mig genom sociala medier

Vill du kontakta mig eller nätverka genom sociala medier? Du hittar mig här:

Rekommenderade artiklar för dig som är ny på bloggen

Jag har skrivit över 500 artiklar sedan slutet av 2015. Kvalitén på artiklarna är givetvis kraftigt varierande men jag har försökt att samla de mest lästa artiklarna här nedanför. Ha dock i åtanke att ett par artiklar kan vara gamla och kanske inte gäller mig personligen längre (t.ex. vilka aktieinnehav jag har m.m.).

Utdelningsaktier

Utdelningsaktier är ofta aktier med hög utdelning eller en stabil utdelningstillväxt. Jag har sammanställt listor på vad du bör tänka på när du investerar i utdelningsaktier och vilka bolag som ger bästa/stabilaste aktieutdelningen.
Läs mer om Utdelningsaktier

Investmentbolag

Investmentbolag brukar ofta nämnas som de bästa nybörjaraktierna och då du får en bra riskspridning tack vare investmentbolagets olika portföljinnehav. Investmentbolag har generellt gett sina aktieägare bra avkastning historiskt sett.
Läs mer om Investmentbolag

Indexfonder

Indexfonder är populärt bland folk som inte är intresserade av börsen. Sanningen är den att även de som är intresserade av börsen oftast skulle få en bättre avkastning genom indexfonder. Här är bästa indexfonderna 2019 enligt mig.
Läs mer om Indexfonder

Bästa fonderna 2019

Artikel om de potentiellt bästa fonderna 2019. Artikeln är skriven för att inspirera dig som vill investera i fonder, indexfonder och globalfonder. Här hittar ni även vilka fonder som gav bäst avkastning 2018.
Läs mer om Bästa fonderna

Lendify - bygg din bankverksamhet

Jag har investerat 10,000kr i P2P-lån via Lendify.se. P2P-lån innebär att du lånar ut pengar till andra privatpersoner och får en löpande ränta och avkastning utbetalad varje månad. Läs min recension här nedanför.
Läs mer om Lendify

Tessin - investera i fastigheter

Investera i fastigheter genom Tessins plattform. Jag har investerat 20,000kr i ett lyckat fastighetsprojekt och har därmed fått ca 10% årsavkastning. Läs min recension om Tessin och hur du kan investera i fastigheter.
Läs mer om hur du kan Tessin

Investera 100 000kr

Artikel om hur du kan tänka när du ska investera 100 000kr med fokus på utdelningar. Artikeln är från 2016 och gäller inte mig personligen längre, men jag tycker att den håller måttet som inspiration för dig som vill lära dig mer om hur du kan bygga en utdelningsportfölj.
Läs mer om hur du kan investera 100 000kr

Spara pengar

Jag har samlat alla artiklar och länkar för dig som vill börja, eller förbättra ditt sparande. Här kan du läsa om hur du kan spara pengar på enkla justeringar i vardagen. Spartips är aldrig fel. 
Läs mer om Spara pengar

Bygg din egen pengamaskin

Gammalt blogginlägg om hur du kan spara 5400kr/månad på börsen och pensionera dig med 17 miljoner kronor och 70,000 kr i aktieutdelningar varje månad. Ett av de mest lästa blogginläggen.
Läs mer om hur du kan Bygga en pengamaskin