Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Activision Blizzard aktieanalys

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Activision Blizzard aktieanalys
[Min framtidssyn på bolaget]

Ingen kan ha missat att Activision Blizzard har köpt upp mobilspelbolaget King för ett litet tag sedan. Vi återkommer till detta och mina tankar om förvärvet senare i inlägget.
Jag tror extremt mycket på e-sporten online. Både för de som spelar och de som är åskådare. För er som aldrig spelat själva, eller helt enkelt inte är insatta, så ökar e-sportens åskådare lavinartat. Det betyder att precis som man sitter och streamar Premier League från Viaplay så är det alltså fler och fler som sitter och streamar matcher mellan de bästa spelarna i exempelvis World of Warcraft.

Activision Blizzard aktieanalys [E-sport i siffror]

  • Den globala eSportmarknaden är värderad till 748 miljoner dollar och kommer att öka till 1,9 miljarder dollar till 2018. Långt över en dubblering!
  • Åskådarsiffran, de som endast vill titta på matcherna växte under 2015 till 188 miljoner människor. Proffslagen och spelarna blir kändisar och får stjärnstatus.
  • eSportmarknaden för mobilspel växer med 19% per år och de som håller i plattformarna för streaming av turnering m.m. hoppas på att detta ska fortsätta öka. Activision Blizzard har ett av världens ledande mobilspel Heartstone: Heroes of Warcraft.
  • Under 2015 har bettingsidor mottagit spel för cirka 55 miljoner dollar relaterade till eSport.

Activision Blizzard aktieanalys
[Världens största spelbolag ska tjäna miljarder på eSport]

Activision Blizzard, som är världens största spelbolag vill plocka en del av kakan. De har i år skapat en ny eSportsenhet. I slutet av Oktober i år meddelade bolaget att de har skapat en ny enhet som ska inrikta sig helt på e-sport. Målet, förutom att tjäna miljarder, är att kunna erbjuda fans och spelare nya sätt att uppleva turneringar, tävlingar och mästerskap.

Activision Blizzard aktieanalys - World of Warcraft

“Vi ser e-sport som det som ska driva Activisions tillväxt i framtiden. Vi tror att bolaget redan om 2 till 3 år kommer kunna tjäna stora pengar på verksamheten”, säger Colin Sebastian på finansbolaget R.W. Baird till Fortune.

Enligt Colin Sebastian så kommer årets intäkter till eSporten på 200 miljoner dollar att öka till 1,9 miljarder dollar redan år 2020.

Läs mitt inlägg om  “Spara utländska aktier i ISK eller KF?“!

“Jag tror e-sporten kommer bli en stor konkurrent till traditionella sportkanaler”, säger Steve Bornstein som kommer agera ordförande för enheten. Steve Bornstein var tidigare vd för sportkanalen ESPN och NFL Network. Jag tycker att rekryteringen av Steve tyder på att Activision satsar på att kunna tävla om annonspengarna med de största sporteventen inom eSporten.

Activision Blizzard aktieanalys
Framtida mobilspelsmarknad & förvärvet av King Digital

Först och främst, världens största spelbolag borde veta vad de håller på med.
jag själv är och har aldrig varit något fan av mobilspel. Men branschen har vuxit och blivit gigantisk.
Underhållningsbranschen är svårvärderad enligt mig, de rörliga konstnaderna är ofta låga. Det betyder att så fort man hittar en produkt som slår igenom så är hävstången ofta kraftig och det till slut resulterar i en enorma vinster.
activision blizzard aktieanalys candy crush king digital
Activision Blizzard aktieanalys – Candy Crush
Här är topp 10 mest intäktsbringade mobilspel (lägg märke till att King plockar tre av dessa platser med sina spel).
RankSpelets namnÄgare/FöretagBeskrivning
1Clash of ClansSupercellGames
2Game of WarMachineZoneGames
3Candy Crush SodaKingGames
4Candy Crush SagaKingGames
5Boom BeachSupercellGames
6Clash of KingsElexGames
7Summoners WarCom2uSGames
8Farm Heroes SagaKingGames
9Hay DaySupercellGames
10SlotomaniaPlaytikaGames

Jag tycker att Activision Blizzard är genialiska som genomfört den här affären. Activision Blizzard är störst i världen på konsol och datorspel, men har inte tagit sig ut på mobilspelsmarknaden innan. Nu äger de även en av mobilspelsvärldens giganter.

Jag tror och hoppas påa tt Activision Blizzard kommer kunna erbjuda de komponenter som King Digital saknar. T.ex. kunskapen och rutinen att utveckla och förnya de spel som funnits och slagit igenom sedan tidigare.
Som exempel så har Activision Blizzard utvecklat och förnyat Call of Duty och Total War med framgång sedan 90-talet. Detta innebär nya storsäljare och nya storspel varje år = säkra intäkter.
activision blizzard aktieanalys - call of duty
Activision Blizzard aktieanalys – Call of Duty

Activision Blizzards största mobilspelsframgång är ett kortspel vid namn Hearthstone som har nått en viss framgång men “bara” genererat intäkter på cirka 120 miljoner dollar per år. Det betyder att Activisions intäkter från mobilmarknaden har plats att växa enormt.

activision blizzard aktieanalys

Här ovanför ges ett fantastiskt bra exempel på hur Activision Blizzard och King Digital tillsammans genererar en stabil diversifierad inkomst på cirka 6,8 miljarder dollar.
Tänker man att King Digital får tillgång till Activision Blizzards speltitlar för att bygga mobilspel så kan det hända mycket spännande saker… Call of Duty, World of Warcraft och Destiny är bara några spännande titlar att bygga mobilspel på.

Jag tror dock att oavsett vilken titel, och vilken sorts spel, som King Digital får till sitt förfogande av Activision så kommer detta att inbringa betydande intäkter framöver.
Viktigt att tänka på är att med dagens kurs på $35 per aktie så är Activision Blizzard ett extremt högt värderat bolag. Därför rekommenderar jag er alltid att räkna och analysera själva. Jag försöker bara inspirera med information och teorier genom min Activision Blizzard aktieanalys.

Klicka här för att läsa mer om Activision Blizzards aktie och för att handla den hos Avanza.

Missa aldrig mina aktieanalyser:
[mc4wp_form]


Disclaimer:
Jag äger själv aktier i Activision Blizzard. Jag rekommenderar ingen att köpa aktier då jag varken har tillstånd eller kunskap nog att rådge folk om sina investeringar. Min Activision Blizzard aktieanalys är skrivet i dagbokssyfte och för att eventuellt skapa intresse för framtida investerare. 
Jag rekommenderar er alltid att läsa på och göra er en egen analys av bolaget.

Är du intresserad av hur min portfölj ser ut och vilka bolag jag har där just nu? Klicka här!

Skulle någon information i detta inlägg vara felaktig så kontakta mig gärna!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se