3 bästa trading apparna i Sverige July 2024 [Jämförelse]

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Bästa trading apparna

Har du svårt att bestämma dig vilken app som är bäst för trading?

Bra!

När du ska börja investera är det viktigt att du hittar rätt trading app för ditt ändamål och dina preferenser. Olika handelsplattformar har olika utbud och specialiserar sig på olika saker. De har dessutom såklart sina för- och nackdelar. 

I denna artikeln hjälper jag dig att sortera informationen som finns på nätet om de olika trading apparna i Sverige och råder bot på vilken plattform som passar dig allra bäst. 

Nu kör vi!

Artikelns innehåll

Viktiga saker att tänka på innan man väljer trading app

När du ska välja den bästa handelsplattformen finns det en del faktorer att ha i åtanke. Självklart vill du hitta den bästa handelsplattformen för just dig och ditt syfte. 

Nedan radar jag upp 3 viktiga saker att tänka på innan du väljer trading app. 

1. Ta reda på vilka avgifter som medföljer

En seriös handelsplattform visar sina avgifter transparent och tydligt. De flesta och största trading apparna har en landningssida dedikerad till sina avgifter. Läs noga på för att säkerställa att du är medveten om alla eventuella avgifter. 

Du bör också läsa på hur de olika apparna erbjuder utbetalning. Både hur vinsten delas ut men också om det uppkommer någon avgift för uttag. 

Det vanligaste är att tradingmäklaren inte debiterar dig något för att skapa ett konto. 

De avgifter som sedan kan tillkomma är exempelvis:

  • Växlingsavgift
  • Uttagsavgift
  • Courtage 
  • Årlig avgift
  • Förvaltningsavgift
  • Avgift för oanvänt konto
  • Mäklaravgifter

Alla onlineplattformar debiterar olika avgifter för olika affärer och uttag. Det är därför väldigt viktigt att säkerställa vilka avgifter som gäller innan du gör ditt val av trading app. 

Kravet på minsta insättning skiljer sig också mellan de olika aktörerna. 

2. Se till att aktören är reglerad och verifierad

För att vara säker på att du väljer en seriös aktör kan det vara bra att kontrollera att företaget är reglerat och verifierat. Denna informationen hittar du generellt på aktörens webbsida. Läs också på vilka villkor som råder när du bestämmer dig för att öppna ett konto.

Du ska självklart också alltid ha möjlighet att kontakta aktören via kundtjänst. Säkerställ att trading appen har en kundtjänst som är smidig att nå. 

3. Kontrollera användarvänligheten

Kanske det är viktigt för dig att kunna sköta dina investerar vart du än är, oavsett plats och enhet. Se till att plattformen lever upp till dina förväntningar gällande användarvänligheten, såväl webbplatsen som appen. Det ska vara enkelt att köpa aktier

Detta var de tre viktigaste sakerna att tänka på när du väljer trading app enligt mig. Utöver detta är det självklart viktigt att du kontrollerar att aktören erbjuder det du önskar; kanske du vill handla med hävstång, få din handel automatiskt skickad till Skatteverket eller liknande preferenser. Skapa en lista med dina preferenser och se till att nätmäklaren erbjuder just detta. 

3 bästa apparna för trading

I Sverige finns det 3 appar som ligger i framkant när det kommer till trading. Jag föreslår att du väljer någon av dessa för att säkerställa att du väljer en säker aktör. Det finns dock vissa saker som skiljer apparna åt när det kommer till utbud och övriga tjänster. 

Låt oss gå igenom de tre trading apparna eToro, IG och Skilling. Jag kommer berätta lite om företaget och gå igenom deras fördelar respektive nackdelar. Häng med!

1. eToro

eToro är världens ledande handelsplattform. Plattformen lämpar sig såväl för nybörjare som för handelsexperter. Nätmäklaren är licensierad och reglerad i ett flertal länder. eToro har ett brett utbud av aktier, råvaror, valutor, ETF:er och index. De har miljontals användare i fler än 140 länder.

För- & nackdelar med eToro

Trots att eToro är världens främsta handelsplattform har de både fördelar och nackdelar på samma sätt som andra aktörer. Nedan presenterar jag de främsta fördelarna och nackdelarna med plattformen.

etoro-logo
5/5
Disclaimer: 76% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. eToro är en investeringsplattform för olika tillgångar där värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner, du utsätter ditt kapital för risk.
Fördelar
Nackdelar

2. IG

IG, tidigare kallat IG Markets, är en av världens ledande tradingmäklare. Bolaget grundades år 1974 och har nu över 300 000 kunder världen över. De har ett stort utbud, konkurrenskraftiga avgifter och ett bra rykte inom finansbranschen. För närvarande är de rankade som världens främsta mäklare för CFD-handel.

IG logo
4/5
Disclaimer: 75% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.
Fördelar
Nackdelar

3. Skilling

Skilling är en handelsplattform med fokus på CFD:er och valutapar. Målet med tjänsten är att göra trading tillgänglig för såväl nybörjare som proffs. Du kan hos Skilling handla flera olika finansiella instrument såsom kryptovaluta, aktier och råvaror. Tjänsten finns att använda som app, både i iOS och Android.

Skilling logo
3.5/5

Disclaimer: 66% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Fördelar
Nackdelar

Läs mer & följ mig: