Aktieägarförmåner – få extra avkastning på dina investeringar!

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

aktieägarförmåner

Att vara aktieägare och därmed delägare i olika bolag kan ge fler fördelar än att du får ta del av en eventuell vinst och utdelning i/från bolaget. Dessa förmåner kallas för aktieägarförmåner och kan ges ut i flera olika slag. Ett av de mest klassiska exempeln är Skistar där aktieägare får rabatt på liftkort m.m. när de besöker Skistars anläggningar. I dagens inlägg har jag tänkt att lista ett par bolag och vad de erbjuder för produkter, tjänster och förmåner till sina delägare.

 


Alvestaglass
Som de flesta vet så är Alvestaglass inte börsnoterade men du kan handla aktier i bolaget via Pepins. När Alvestaglass genomförde sin emission i början av 2016 så fick alla nya delägare en glasscheck via sms. Med hjälp av koden kunde vi sedan lösa ut ett valfritt glasspaket. Mycket trevlig grej som bör ha fått en bra spridning via sociala medier och många lär ha köpt ytterligare glassar efter de fått testa den första produkten.
Jag har dock ingen aning om Alvestaglass har tankar på att genomföra detta varje år eller om det var en tillfällig grej. Min investering i bolaget är i skrivande stund upp +80% på lite över ett år!
Läs mer om Alvestaglass hos Pepins!

Orasolv
Orasolv är ett relativt okänt bolag inom dentalbranschen (tandvård). Som aktieägare så kan du ta del av förmåner som ger dig 10% på allmän tandvård och 5% på specialisttandvård.
Läs mer om Orasolv hos Avanza!

Moment group (precis bytt namn från 2Egroup)
Moment group är ett bolag inom nöjesbranschen. Genom att äga aktier i bolaget så kan du få specialerbjudanden på evenemang, smygpremiärer och annat liknande. Krävs att du äger minst 1000st aktier.
Läs mer om Moment Group hos Avanza!

Rezidor Hotel Group
Rezidor äger 457st hotell i 80 olika länder. Är du aktieägare så får du 10% rabatt på standardrum. Tänk på att ni behöver äga minst 200st aktier för att kunna ta del av rabatten.
Läs mer om Rezidor hos Avanza!

New Wave:
Som aktieägare så får du ett bra erbjudande i form av 15% rabatt på deras Kosta Boda och Orrefors glasvaror, i deras egna butiker och på Kosta Boda Art Hotel. Till skillnad mot flera andra så får du här tillgång till rabatten även om du bara äger en aktie!
Läs mer om New Wave hos Avanza!

Rasta Group (Ej börsnoterat men går att handla via Alternativa Listan):
Det var längesedan jag besökte en Rasta-restaurang men du får som aktieägare 10% rabatt på alla Rastas vägrestauranger runtom i Sverige. I skrivande stund så har Rasta Groups aktie rusat 115% senaste året.
Läs mer om Rasta Group på Alternativa.se!

Skistar:
Skistar är en mycket populär aktie som ägs av ca 5500st personer hos Avanza. Som de flesta vet så bedriver Skistar verksamheter inom skidåkning m.m. och erbjuder aktieägare 15 % rabatt på liftkort, skiduthyrning mm i Sälen och Åre(!). För att ta del av erbjudandet så behöver du äga minst 200st aktier.
Läs mer om Skistar hos Avanza!


OBSERVERA: Vad jag vet så gäller inga aktieägarförmåner om du äger aktier genom en Kapitalförsäkring då det egentligen är försäkringsbolaget som äger aktierna!
Även om aktieägarnas förmåner här ovanför kanske inte är största anledningen till varför människor väljer att investera i bolaget så kan det ändå vara en rolig grej att känna till. Jag har med största sannolikhet missat att lyfta fram ett par bolag som erbjuder trevliga förmåner. Hjälp mig gärna genom att lämna en kommentar nedanför!

aktieägarförmåner
aktieägarförmåner