Allt du behöver veta om att investera i Volvo aktier

I samarbete med Skilling.com

Det är inte helt fel att säga att alla svenskar har något slags förhållande till Volvo. Alla känner vi någon som äger en Volvo om man inte själva gör det. Det är ett av våra mest kända varumärken som är känt över hela världen för deras robusta fordon. Många svenskar har nog tänkt att köpa sig en Volvo som bil. Men har du någon gång tänkt att investera i företaget? I denna artikel kommer vi gå igenom allt du behöver veta om aktier i Volvo!

Se till att du själv får en överblick som passar dina ändamål

Det är fortfarande svårt att investera och alla har sina egna erfarenheter, det handlar om att göra rätt val och komma in vid rätt tidpunkt när det gäller aktier. Det är viktigt att överväga om du vill investera på kort eller lång sikt. Priset på en Volvoaktie kan vara mycket volatilt på lång sikt, så det är bra att överväga om du kan hantera detta. Skulle du vara intresserad av att lära dig mer om att handla aktier i Volvo kan du använda dig av denna länken: https://skilling.com/eu/sv/all-instruments/instrument-details/?ticker=VOLV.SE .

De flesta investerar långsiktigt, så det är viktigt att ta hänsyn till eventuella långsiktiga förväntningar på företaget. Om företagets framtidspolicy ser bra ut kan det vara mycket intressant att välja att investera i Volvo och därför köpa aktier i Volvo nu. Om det inte ser lockande ut på kort sikt kan det vara värt att ha ett konto hos en mäklare för att komma in vid rätt tidpunkt.

En order kan till exempel placeras när den når ett visst pris. Det är enkelt att köpa Volvo-aktier med de mäklare som nämns ovan. Ett intressant sätt att se på det är också att titta på företagets kursmål. Många finansiella organisationer anger ett riktpris per aktie.

Men vad kan man då göra om man vill investera i Volvo aktier? Det beror givetvis på hur mycket du är villig att investera. Men som en tumregel rekommenderar vi att du tar en ordentlig titt på företaget, vinstsiffrorna, förtroendet för företaget, målgruppen, teamet, den marknad som företaget verkar på och annan viktig makroekonomisk utveckling för att göra ett bra val. Ett bra sätt att få denna information är att använda sig av Skilling, där de samlat all information du behöver veta om enskilda aktier.

Köpa Volvo-aktier på Nasdaq i Stockholm

Volvo Cars är nu ett dotterbolag till den kinesiska Geely-koncernen. Börsintroduktionen är ett logiskt nästa steg. Det skulle också ge nya aktieägare möjlighet att delta i Volvo Cars nya framtid. Under de kommande åren vill Volvo Cars ändra kurs och fortsätta som ett teknikdrivet varumärke för helelektriska bilar. Samtidigt står det klart att Geely kommer att förbli den viktigaste aktieägaren i Volvo Cars efter börsintroduktionen.

Volvo Car Group noterades på Nasdaq Stockholm under hösten 2021. Detta gav över 20 miljarder kronor för 18 procent av aktierna. De återstående 82 procenten är i händerna på det kinesiska moderbolaget Zhejiang Geely Holding Group. Geely har nu startat ett nytt elbilsföretag, som du kan läsa här: http://www.gp.se/ekonomi/volvos-%C3%A4gare-geely-startar-nytt-f%C3%B6retag-f%C3%B6r-elbilar-1.39741587.

I samarbete med Skilling.com 2

Börsintroduktion passar in i det "nya" Volvo Cars

I och med börsintroduktionen värderas Volvo av finansvärlden till nästan 165 miljarder kronor. De insamlade pengarna kommer i första hand att användas för att finansiera EV-strategin. 2010 tog Geely över Volvo från Ford för 1,8 miljarder dollar, så bortsett från de investeringar som gjordes var det ingen dålig affär.

Börsintroduktionen passar också väl in i Volvo Cars mål att minska sina årliga koldioxidutsläpp med 2,5 miljoner ton fram till 2025. Det svenska bilmärket vill uppnå detta genom att återanvända alla material och särskilt PHEV-batteriet. På så sätt kan Volvo Cars också spara ytterligare hundra miljoner kronor. Börsintroduktionen och den nya miljömedvetenheten verkar vara en slags nystart för Volvo Cars.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *