Alternativa investeringar

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

alternativa investeringar

Jag sitter här med en kopp kaffe i handen och surfar runt bland olika finansiella siter. Jag kom precis in på spåret där jag började söka runt efter alternativa investeringar /tjänster och önskar att få hjälp från er läsare.

Alternativa investeringar ser jag som alternativ till att investera på börsen. Det får gärna vara investeringar som inte har någon korrelation mot just börsen eller andra investeringsslag.

Alternativa investeringar – Finanso.se

På min senaste site Finanso.se (fortfarande mitt i uppbyggnad) så har jag börjat skriva ett par nybörjarguider och artiklar för att få igång intresset när det kommer till investeringar av olika slag. Här har jag listat 9 st olika investeringsslag där det kan vara allt från att investera i domäner till att investera i guld. Guiderna är inte djupt skrivna utan fokus har lagts på att inspirera de läsare till att hitta nya vägar att gå.
Läs mer om hur du kan investera i alternativa investeringar på Econello.com!

2st fördelar med alternativa investeringar:

  • Du slipper korrelationer mot en skakig börs
  • Du sprider riskerna genom att investera på olika marknader

2st nackdelar med alternativa investeringar:

  • Flera investeringsslag är svåra att köpa/sälja
  • Flera investeringsslag är svåra att få exponering mot med ett mindre kapital (fördel när det kommer till nya digitala tjänster som de jag nämnde ovanför)

Jag använder själv följande tjänster/investeringsslag:

  • Lendify – låna ut pengar och bygg en bankverksamhet
  • Tessin – investera i fastigheter
  • Pepins – investera i onoterade bolag
  • Börsen (Avanza) – handla aktier över börsen
  • Onoterade aktiebolag – jag är delägare och aktiv i fyra onoterade mindre bolag
  • Bostadsrätt – ser inte det som en investering, men här ligger en stor del av det totala kapitalet

Jag använder som sagt redan ett par tjänster, men vilka känner ni till? Eller t.om. vilka tjänster använder ni? Hur har ni delat upp det totala investerade kapitalet? T.ex. 50% på börsen, 20% skogsfastighet, 15% via Lendify och 15% likvider.

Tänk på att alltid göra en grundläggande analys själv innan du investerar dina surt förvärvade pengar. Sprid riskerna, återinvestera avkastningen och var långsiktig.

Läs mer & följ mig: