Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Betterwealth sänker avgiften till 0,09%!

Investera 10000kr

Publiceras i samarbete med BetterWealth

Jag har tidigare skrivit om BetterWealth (länk till artikeln) där jag lyfter fram dem som en av Sveriges ledande fondrobotar.

Under vintern 2020 lanserade de sin stora nyhet; prisgaranti på fonder och sänkt avgift till endast 0,09%. Det innebär därmed att de numera har den lägsta avgiften på den svenska marknaden!

Sedan lanseringen av den nya låga avgiften så har Betterwealth haft +25% kundtillväxt på endast 2,5 månader – det har alltså tagits emot på ett mycket bra sätt.

Jag berättar mer om tjänsten här nedanför!

Vilka är Betterwealth?

BetterWealth är en fondrobot, även kallad för robotrådgivare eller sparrobot. Som namnet antyder investerar roboten automatiskt i fonder. Betterwealths fondrobot har skapats genom att kombinera ny teknik och akademisk forskning. Enkelt uttryckt är en fondrobot en dator som är programmerad att investera enligt en viss investeringsstrategi.   

Fördelarna med det här är många. BetterWealth har låga avgifter och spararna får sina pengar förvaltade enligt en professionell strategi. Allt sköts automatiskt och fondroboten har dessutom inga känslor utan investerar som den är programmerad. Fördelen med det är att roboten inte påverkas av mänskliga känslor och agerar fortsatt utefter sin programmering.

BetterWealth logotyp
Omdöme på Google: 5 av 5
5/5

Sedan lanseringen av den nya låga avgiften så har Betterwealth haft +25% kundtillväxt på endast 2,5 månader - det har alltså tagits emot på ett mycket bra sätt.

Det här får du när du investerar genom Betterwealth

När du investerar genom BetterWealth förvaltas dina pengar automatiskt enligt en professionell strategi. Strategin är framtagen genom akademisk forskning. En del av den forskning som ligger bakom BetterWealth strategi har belönats med Nobelpriset i ekonomi. 

Viktiga delar i BetterWealth strategi är riskspridning och att investera i produkter med låga kostnader. Att dina investeringar sköts automatiskt är en stor fördel. 

En människa påverkas av känslor när den investerar, det gör inte en fondrobot. En fondrobot kommer alltid att investera som den är programmerad.

Förenklad riskhantering

En viktig del i att förvalta pengar är att hantera risk. När du blir kund hos BetterWealth får du svara på några frågor om ditt sparande. 

Det är för att BetterWealth skall veta vilken risknivå som passar ditt sparande bäst. BetterWealth kommer automatiskt att se till att du alltid har rätt risknivå i ditt sparande hos dem.

Fondroboten väljer ut de fonder som är bäst att investera i enligt deras strategi och för just din situation.

Sveriges lägsta avgift för robotrådgivare

Låga kostnader är en viktig aspekt för att lyckas med sitt sparande. Du vill ju behålla så mycket som möjligt av ditt sparande själv. Samtidigt är det viktigt att välja så bra sparformer som möjligt. 

Väljer du att spara via BetterWealths strategiska portfölj blir din avgift mycket låg. Du betalar då endast 0,09% för att få professionell och automatisk förvaltning av dina pengar. 

Till det kommer transaktionsavgift och avgifter till fonderna.

FondrobotAvgift till fondrobotenTotal avgift
Lysa0,15-0,24%0,30-0,41%
Opti0,50%0,82-0,88%
Avanza auto0,35%0,40-0,50%
Fundler0,15-0,49%0,24-1,13%
BetterWealth0,09-0,49%0,25-0,93%
Nordnet Robosave0,50%0,90-0,98%
Genomsnittlig fondca 1,40%
 

Bredaste diversifieringen bland svenska robotrådgivare

Två faktorer är viktiga i BetterWealth strategi. Låga avgifter och bra riskspridning. BetterWealth investerar i indexfonder och ETFer med låga avgifter. 

Alla investeringar innebär risk, men genom att sprida investeringarna mellan olika tillgångsslag och marknader sprider du ut risken. Målet är att få så bra avkastning som möjligt i förhållande till portföljens risknivå. Det kallas för riskjusterad avkastning. 

BetterWealth investerar i en mängd olika tillgångar. Fondroboten har möjlighet att investera i närmare 100 olika tillgångsslag (Läs mer här!). De kommer att välja ut 15-30 av dem som passar den risknivå du valt för ditt sparande. Några viktiga områden som BetterWealth investerar i är: 

 • Indexfonder (aktier)
  BetterWealth investerar i olika fonder som speglar olika delar av globala aktiemarknaden. Det kan vara aktier i företag från tillväxtmarknader eller aktier i småbolag. 
 • Guld
  En del av råvaror är att investera i guld. BetterWealth har möjlighet till att investera i fonder som speglar guldmarknaden. 
 • Råvaror
  Råvaror är ett brett område som innefattar ädelmetaller, energi, jordbruksprodukter mm. 
 • Räntebärande värdepapper
  Räntebärande placeringar är både obligationer som ges ut av länder och företag. BetterWealth investerar i fonder med exponering mot olika obligationer från hela världen. Statsobligationer ges ut av olika länder. Företagsobligationer av företag. Obligationer som ges ut av aktörer med sämre kreditvärdighet ger möjlighet till högre avkastning. 
 • Alternativa tillgångsslag 
  Alternativa investeringar är ett bra sätt att bredda sin portfölj. Det kan vara svåra att investera i alternativa tillgångar som privatperson. BetterWealth investerar i fonder som är exponerade mot exempelvis infrastruktur, fastigheter, onoterade företag och specialfonder. 

Löpande automatisk re-balansering och re-optimering av din investeringsportfölj

När du börjar spara hos BetterWealth får du ett investeringsförslag av dem. Det är anpassat efter din situation och din sparhorisont. Investeringsförslaget visar vilken fördelning mellan olika tillgångar som passar bäst för just dig. 

Eftersom tillgångar utvecklas olika kommer din portfölj att se annorlunda ut efter ett tag. Det åtgärdar BetterWealth med att re-balansera din portfölj. 

Mixen i din portfölj måste också ses över löpande. Det gör BetterWealth med automatik. De kommer att re-optimera din portfölj efter hur marknaden utvecklas.

Komplett guidning för att komma igång och sätta upp din investeringsportfölj

Det är inte lätt att sätta ihop en bra investeringsportfölj själv. Har du inte en hög kunskap om börsen och investeringar så är det oftast bättre att vända sig till en robotrådgivare.

Genom att bli kund (kostnadsfritt) hos Betterwealth så tar du ett steg mot nästa nivå för din framtida privatekonomi.

BetterWealth logotyp
Omdöme på Google: 5 av 5
5/5
Investera 10000kr i fonder

Betterwealth är en oberoende förvaltare

BetterWealth är en av få aktörer som är klassad som oberoende rådgivare av Finansinspektionen. De får bara ta betalt av dig som kund. De får till exempel inte ta emot någon provision eller kickback från de fonder de investerar kundernas pengar i. 

Det gör att deras enda fokus är att åstadkomma ett så bra sparande för dig som kund som möjligt. Det är inte helt vanligt i finansbranschen där många lever på provisioner som inte alltid redovisas tydligt för kunden.

Prisgaranti på fonder

BetterWealth fokuserar mycket på att erbjuda de billigaste fonderna. Hittar du en fond billigare på annat håll har BetterWealth en prisgaranti med kompensation för dig som kund.

Investeringsportföljerna bygger på gedigen forskning

BetterWealth investeringsstratgei bygger på akademisk forskning. En del av den forskningen har till och med belönats med Nobelpriset i ekonomi. En viktig del i strategin är att hantera risk. 

För att kunna erbjuda en bra tjänst av akademisk forskning använder sig BetterWealth av ny smart teknik. BetterWealth använder sig av AI och maskininlärning för att bearbeta och analysera data från hur olika marknader utvecklar sig. 

Genom att kombinera gedigen akademisk forskning med modern teknik går det att erbjuda bra förvaltning till alla.

En strategisk portfölj maximerar avkastningen vid en given risknivå

Alla vill få så bra avkastning som möjligt, men till lägsta möjliga risk. Samtidigt har alla olika förutsättningar, olika sparhorisont och syn på risk. 

Utifrån gedigen forskning kombinerat med modern teknik kan BetterWealth erbjuda ett individuellt investeringsförslag som passar alla efter deras förutsättningar. 

Det innebär att det investeringsförslag du får skall ge så bra avkastning som möjligt i förhållande till den risknivå och sparhorisont du har valt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.